MojAndroid
(x) hirdetés

Három hónapot töltöttem a címben említett alsó-középkategóriással, ami egy olyan fiatal gyerekre hajaz, aki már az óvodában úgy öltözködik – nyílván öltöztetik – mint aki nagypapa lenne, és ez az egész úgy hat rá, hogy felveszi azt az attitűdöt, mint egy aggastyán.

De hogy ne csak képekben beszéljek, érezhető a Cortex-A5 1GHz ereje, aminek azért elégnek kellett lennie mindenre, de mégis voltak (az utólag telepített nem gyári ICS-vel magyarázható) lagok, például amikor telefonálni akartam néha a címlistára kellett várni 2-5mp-et is, ami azért idegesítő tudott lenni, de mégsem annyira, mint az a barátnő, akit nem láttál maximum 1 napja és amikor találkoztok az első 20 percben azt kérdezgeti mennyire hiányzott és ezt egy 10es skálán kell meghatároznod, hogy végre abbamaradjon az őrület.

Majd 2 napos futási idejével nagyon meg voltam elégedve, úgy, hogy mindig be volt kapcsolva a wifi, és viszonylag sokat is telefonáltam rajta. 3 hónap alatt nem találkoztam olyan programmal, ami ne futott volna rajta, max egy-egy program indulására kellett többet várni, mintha egy többmagos erőgéppel nyitottam volna meg ugyanazt az alkalmazást. Hozzá kell tennem, hogy egyáltalán semmilyen játékot nem futattam a masinán.

Mérete tulajdonképpen tökéletes, 4′ colos IPS panel, aminek tényleg szép képe van. Gorilla Glass, ami miatt nem féltettem semmitől, így fóliát se raktam rá (egyszer élünk, gladiátor vagyok akinek ugyan nem kockás a hasa, de legalább szőrös, életérzést erősítvén magamban). Ez a kijelző méret mizéria is csak egy mesterségesen gerjesztett dolog. Interneten böngészni egy ekkora képernyővel már teljesen jól lehet, a hardver is bírja. Nem mondom, hogy lehetetlen megakasztani egy “szörny vagy énpicipónim” flash oldallal másodpercekre a kínai formatervezők elméjének eme kivetülését, de emiatt azért nem panaszkodok, mert bárkinek el lehet kapni úgy a tökét, hogy az fájjon, ha arról van szó. Erről rengeteg lány/nő tudna hosszú beszámolót tartani azt hiszem.

Sok telefontesztet olvastam már, a legprofibbnak tartott magyar és külföldi oldalakról egyaránt, de akad mindnek egy sarkalatos pontja, ez a kamera teszt. Igazán komoly sületlenségeket írnak le egyesek,úgy hogy a fotózás alap beállításaival nincsenek tisztában. A Mobilaréna tesztelőjének dilettáns véleménye a kameráról: ” A képminőség felemás: a dinamikatartomány meglepően nagy, a zajjal és az elmosott részletekkel viszont nem jutottunk dűlőre.”
Első lecke:
Záridő, rekeszelés, ISO…
Gyakorlat:
http://youtu.be/yGDIiEMltX8 igen tudom, hogy Iphone, de helyére lehet képzelni kb. bármilyen mostani középkategóriás készüléket…

Pár kép, amit a telefonnal készítettek:
Arcoiris en el Serrallo.
2012/09/17 15:18 LONDON
http://www.flickr.com/photos/49386064@N06/7839097386/
http://www.flickr.com/photos/armandodiaz/8657125179/

2013 áprilisában vásároltam 20 ezer forintért a fent említett csodát használtan. Ma már 20-30 ezerért lehet a mindennapokban prímán használható készülékeket kapni. Aki mást mond, az vagy marketinges, vagy olyan ember, akinek érdeke egy drágább készüléket rád sózni, vagy olyan ember, akiknek nincs saját vélemények és egy-egy véleményvezér gondolatait szajkózza, esetleg ezek tetszőleges elegye.

A kis csodámmal 2-3 hét után jöttek a szürke hétköznapok, észrevétlenül tette a dolgát, beleolvadt a mindennapokba. Az ember megszokja, hogy (majdnem) minden könnyen akadás nélkül megy, ami meg kicsit döcög, hát had döcögjön. Szóval én is élveztem mind a 4 colját és valamennyi szabad ramját a zsebem lakójának. Egyszer csak jött egy remek lehetőség…mert a remek lehetőségek csak úgy jönnek. Igen, eladtam, megváltam a koravén ifjamtól a következő telefonom már meg is van, ami kalandos módon jutott hozzám, de erről majd a következő cikkben olvashattok.
Mindenképpen ajánlom, hogy vegyen ilyen készüléket, aki nem általa akarja magát pozicionálni, ez a telefon nem menő. Aki jó áron akar élvezhető minőséget kapni, és van olyan rugalmas, hogy néhány hiányosság felett el tud siklani úgy, hogy boldogsága töretlen marad.

Az általam legtöbbször használt programok, amiknek talán nagyobb a gépigényük és nem akasztották meg a masinát:
Skype
Airdroid
AccuWeather
Auto Call Recorder
BSPlayer
Endomondo
Facebook
Gmail
Google drive
Nova Launcher
TimeViewer
Winamp
Youtube

Végére adatok, hogy bogarássz:
Készenléti idő: maximum 350 óra
Beszélgetési idő: maximum 320 perc
Memória: 512Mb RAM, 2 GB tárhely, micro-SD kártyával 32 GB-ig bővíthető
Adatátvitel: HSDPA (7,2 Mbps), Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1, A2DP támogatás, GPS / A-GPS, Bluetooth 2.1
Akkumulátor: 1500 mAh Li-Ion-os akkumulátor
Hátoldali kamera: 5 megapixel (2592 x 1944), autofókusz, LED-vaku, 800×480 videó felvétel
Szenzorok: közelségérzékelő, fényérzékelő, mozgásérzékelő, digitális iránytű
Zenelejátszó: MP+, MIDI, AMR, AMC, eAAC+ és DTS támogatás, beépített FM rádió lejátszó, 3,5 mm-es fejhallgató kimenet
Videó: H.263/H.264. MPEG4 támogatás
Csatlakozók: Micro-USB csatlakozó (adat+töltés)
Processzor: MSM7227A Cortex-A5 1GHz
Grafikus vezérlő: Adreno 200

2013.06.16.

+