MojAndroid
(x) hirdetés

Aki ismer, az tudja, hogy szeretek midnenféle új platformok felé kacsintgatni, s azokat kipróbálni. Az App.net egy igen izgalmas kisérlet. Az ötlet egyszerű: újracsinálni a twittert, de zaj, s reklámok nélkül. Sokan most a homlokukra csapnak. Páran azt gondolják, hogy a Twitteren nincs is reklám. A többiek ráébredtek, hogy tényleg zajos tud lenni a Twitter.

Az előbbiek nem fognak az App.net iránt érdeklődni, az utóbbiak annál inkább célcsoportja az új szolgáltatásnak.

Miért csak most írok róla? A szolgáltatás már régóta létezik. Ez igaz, de eddig fizetős volt. 50 dollár egy évre, amit aztán csökkentettek, sőt mára van havi belépési lehetőség, illetve van ingyenes(!) verzió, ha találsz egy fizető ügyfelet, aki meghív. Találtam, s egy ideje ismerkedem az App.net rendszerrel.

Benyomásaim:

  • A Twitterhez képest üres.
  • Magyarok szinte nincsenek.
  • Meglepő módon sok a német nyelvű “bejegyzés”.
  • Nagy cégek, weboldalak szinte mind jelen vannak, így ideális RSS pótló lehet majd a GReader megszünése után.

Magyarul nem az a laza ismerkedő hely, de energiát kell belefektetni minden közösségi oldalba, hogy legyenek követők.Ezért gondoltam, hogy felteszek egy alkalmazást a telefonra/tabletre, s megnézem hátha ez kicsit fel tudja turbózni a jelenlétemet a platformon.

Az App.net bemutat egy kliens listát Androidra is, így látható, hogy van kínálat. Végül hosszabb utánajárás után a Dash mellett kötöttem ki.

Az okok:

  • Letisztult holo felület
  • Gyors és nem kell alá erőmű
  • Könnyen lehet mozogni a streamek között

Elégedett vagyok? Nem. De ez nem az alkalmazás, sokkal inkább a szolgáltatás rovására irandó. Még nem tudom, hogy lesz-e értelme hosszútávon energiát feccölni bele. Szorgosan be van kötve ifttt.com remek szolgáltatásán keresztül a Tumblr meg a saját blogom, hogy legyen tartalom, ha nem kreálok éppen sajátot.

Van így összesen 28 érdekes követendő, s 7-en követtek eddig vissza. Gyenge. Ráadásul akiket követek itt, azokat követem Twitteren is, így max arra jó, hogy itt nem veszik el a tartalom a zajban.

Ti vagytok App.net-en? Ha igen, akkor barátkozzunk!

2013.04.29.

Ezeket már olvastad?

+