MojAndroid
(x) hirdetés

Először is, ami biztos. Ma elindult a Nexus 7 eszközök 4.1.2 frissítése. Ha még nem jelzett a készüléked, majd fog. Jön majd egy új sorozat a Nexus 7-ből, amiben más power management chip lesz, mint a mostaniban, ahhoz új driver és bootloader kell és annak ágyaz meg ez a frissítés. Természetesen ami ezen változások előtt történt, az belekerült, így hibajavítások és apróbb változások is érkeznek. Többek között a gyári launcher is tudja a fekvő (landscape) módot. Halleluja.

Akik eddig nem töltötték le a Playről a Nova vagy az Apex launchert, melyek többet tudnak, mint a gyári és vannak olyan gyorsak, azok meg is érdemlik az álló (portrait) módot… Egy percig sem értettem az ezen siránkozó írásokat.

A forráskódot ma nyilvánossá tette (azaz az AOSP része lett) a Google, erről mi atyánk, ki vagy a Googlenél JBQ tájékoztatta a fejlesztői közösséget a szokott módon:

We’re releasing Android 4.1.2 to AOSP today, which is a minor update on top of 4.1.1.

As a note to maintainers of community builds running on Nexus 7: please update to 4.1.2 at the first opportunity. Future variants of the grouper hardware will have a minor change in one of the components (the power management chip) that will not be compatible with 4.1.1.

The build number is JZO54K, and the tag is android-4.1.2_r1.

Enjoy,
Conley and JBQ


Jean-Baptiste M. “JBQ” Queru
Technical Lead, Android Open Source Project, Google.


S miután a tényeken túl vagyunk, kalandozzunk el a pletykák világába is picit. Volt róla szó, hogy új Nexus eszközök illetve Android verzió is érkezik. Ez biztos. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy a következő Nexus telefont az LG gyártja. Pont az az LG, amelyik képtelen egy épkézláb eszközt készíteni, annyira gyenge szoftverfejlesztői erőforrással rendelkeznek…

Keringenek szépséges fotók a neten, a legújabb a csatolt képeken látható csillogó ipari hulladék. Nos, nagyon szép a készülék hátulján a Google logo, csak éppen van előtte egy with és mögötte egy TM. Szóval a telefon hátulján a with Google TM található, nem Google. Márpedig a Nexusokon Google felirat van. Nem with Google. Egyrészt.
Másrészt ezen ugyan stock Android fut, de 4.1.2, ami ugye ma került a “boltokba”. Márpedig ha új Nexus jön, azon új Android verzió is szokott volt lenni. Ezen meg ugye nincs.
Végül pedig az lenne a kérdésem, hogy eddig hány Nexus eszközről került ki fénykép a netre a megjelenése előtt? Ez Apple szokás, hogy elhagyom a telefont itt, ott, amott. Aztán megy az ingyen reklám. A Galaxy Nexusról is csak a Samsung sejtelmes teaser fotói kerültek ki, szándékosan. A Nexus 7-est is akkor láttuk, amikor a Google bemutatta. Szóval ha engem kérdeztek, ez csak az LG gondosan kitervelt gerilla kampánya.

Új Nexus telefon és tábla lesz. Hogy mikor és ki gyártja, azt meg majd megtudjuk. Van egy olyan tippem, hogy hamarosan. Ahogyan az új Android verziót is megismerhetjük majd. Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy Matias Duarte csapata mennyit tud még hozzátenni a hátralévő kétharmadból.

2012.10.09.

Ezeket már olvastad?

+