MojAndroid
(x) hirdetés

Saját alkalmazásról írni azért fura dolog, mert ha dicsérem, akkor nagy az arcom, ha meg nem, akkor minek írok róla? Pedig büszke vagyok rá. Olyan problémát igyekszünk barátommal ketten megoldani, amire alkalmazást még itthon nem készítettek.

Mivel mindketten rally bolondok vagyunk, így kézenfekvő volt a dolog: eredmények, hírek a mobilodon. Mert kell tudni mindent, ami történik! Jó ideje vagyok a Veszprém Rally hivatalos oldaláért felelős. Úgy gondoltam, ideje egy app, amiben a tartalmat összekötöm a weboldallal és követni lehet az eseményeket, eredményeket. Két kritérium van nálam az élen, amit egy alkalmazástól elvárok: legyen gyors és átlátható. Ez volt az irányadó, amikor a felépítését elképzeltem, ez az irányadó most is, minél egyszerűbben, de a lényeget. Puritán, de folyamatosan fejlesztjük, várjuk és használjuk fel a visszajelzéseket.

Tapasztalat, hogy a pálya szélén sok területen nem hogy 3g, térerő is alig van. Így az adatforgalom minimalizálás kiemelt jelentőségű volt. Azt hiszem, sikerrel vettük az akadályt, a 2012-es Veszprém Rally eseményeit on-line követők visszajelzése alapján elértük a kívánt célt, folyamatosan adtuk a híreket a nézőknek és tudták követni az eredményeket élőben. Aztán a következőt is, és most újabb lépést teszünk.

Az első VB futam, a Wales Rally eredményeinek közvetítését fogjuk megejteni 2012. szeptember 14-16. közt. Kérek mindenkit, akit kicsit is érdekel, vagy csak van kedve segíteni, tegye fel az appunkat, használja, terhelje a szervert, hogy lássuk a gyengeségeket és tudjunk a folyamat végére egy minden igényt kielégítő alkalmazást adni nektek. És mielőtt szóba jönne: nem, nem Holo :) Majd, most még nem.

2012.09.12.

+