MojAndroid
(x) hirdetés

A SwiftKey egy remek billentyűzet. Anno a 10 centes akcióban is javasoltam, hogy vásárolja meg, akinek van rá lehetősége. A bejegyzést elvileg a jelenleg elérhető béta miatt kezdtem el írni de rájöttem, hogy gazából még nem írtunk róla valamiért. Szóval néhány szóban összefoglalom miért ez a legjobb billentyűzet jelenleg. Annak ellenére, hogy korában SlideIT keyboard párti voltam és azt is megvásároltam teljes áron.

Nos, a Swiftkey keyboard azért a legjobb billentyűzet jelenleg, mert nem csak kiegészíti illetve javítja a begépelt szavakat, hanem javaslatot is tesz a következő szóra. Ez azon egyszerű oknál fogva tudja megtenni, hogy folyamatosan tanul. Egyrészt a használat során figyeli a gyakoriságot, mely szavak után mely szavakat használjuk leggyakrabban. Másrészt tanítható.

Tanulni tud a következőkből (illetve nyilván magunk is adhatunk hozzá szavakat a szótárhoz):

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail
  • SMS
  • RSS feed

Természetesen RSS feedként megadhatunk bármit, de nálam például nagyszerű lehetőség, hogy a saját blogom feedjét adhattam meg neki, ezáltal azon szövegekből tanult, amiket én írtam. Ennek köszönhetően sokszor szinte teljes mondatokat írok le anélkül, hogy a szóköz billentyűn kívül bármi mást lenyomnék. Ugyanis a szóköz mindig a kijelölt szót helyezi el. Például a “Szia, hogy vagy?” mondatot 3 szóköz megnyomására ki is adja nálam, de a “Mi a helyzet?”-hez is elég az m és i betűket lenyomni, utána már csak a szóköz van használatban. Egyszerű és nagyszerű. Hogy mennyire? Nálam 3-4 hónapja van használatban, ezen idő alatt 26090 gomblenyomást spórolt meg nekem, 6848 elgépelést javított illetve 4434 szót egészített ki. Azt hiszem mondhatom, hogy nagy segítség. :)

Ami miatt viszont tollat ragadtam, az a SwiftKey 3 béta. Jelenleg ugyanis publikus béta teszten elérhető a 3-as verzió, ami azt jelenti, hogy ha még nem vásároltad meg, akkor is ingyen kipróbálhatod. Ugyan a béta már néhány hete elérhető, de most került bele a magyar szótár (A Play-en elérhető verzióban természetesen régóta benne van) illetve kapott egy fontos újítást. Eddig ugye tanult, javaslatokat adott a következő szóra, ami remek. A béta viszont már a szóközöket is tudja helyettesíteni, ha eltalálja a szavakat. Értsd. Én csak begépelem, hogy namiahelyzet és a szóköz vagy bármilyen írásjel használatára elhelyezi a szóközöket és meg is formázza a mondatot.

A béta – ingyenes regisztráció után – letölthető innen.

Ezt a rövid kis videót nektek készítettem, az új funkciót mutatja be. Például a tesztvudeo gépelésemből teszt videó-ra javít.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=iZtDsTurPhU]

(x) hirdetés
2012.05.05.

+