MojAndroid
(x) hirdetés

Anno már írtam a SlideIT keyboard billentyűzetről. Sőt, egyszer korábban is, de az a 3.2-es verzió megérte az új cikket és most megérkezett a 4.0, aminek ismét figyelmet szentelnék. Egyrészt a korábbi írásaimat még nem itt publikáltam, másrészt fontos újítás érkezett a programba.

Mi is az a SlideIT keyboard? Nos, aki látott már swype-ot, annak nem kell bemutatni, hiszen ugyanazon az elven működik. Nem a billentyűket kell nyomogatni, hanem az ujjunkat húzzuk végig azokon, amikből a szó áll és ő szótárból összerakja nekünk. Hogy miért jó ez? Mert kevesebb a hiba lehetőség illetve gyorsabbak tudunk lenni. Én pedig a magam részéről utálom nyomogatni a kis billentyűket.

Kérdezhetnétek, hogy miért vásároltam meg (az első három alkalmazásban volt, amit megvettem, mikor a fizetős Market számunkra is elérhetővé vált, a másik kettő: Titanium backup root és launcherpro), hiszen nekem korábban Galaxy S, most pedig Galaxy S II készülékem van és mind a kettőben ott van a swype. Nos, a Galaxy S-ben sokáig nem volt magyar nyelv a swype-ban (sőt, csak a Ginger frissítésben lesz), a Galaxy S II-ben pedig kipróbáltam és úgy döntöttem, hogy lassú számomra, meg nem is tetszik, meg a szótárhoz való hozzáadás is gyatra.

Hogyan is működik? A videó bemutatja:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=Tp_7bWuvQwQ]

Mennyire jó? Kolléga most váltott Galaxy S II-re Nokiáról, mutattam neki a swype-ot. Mondtam lehet, hogy elsőre furcsa lesz, de adjon neki egy esélyt. Ma jött vissza szabadságról és közölte, hogy ez a legjobb dolog a telefonban. :) A SlideIT keyboard pedig sokkal gyorsabb és szebb illetve a Marketről bárki számára elérhető.

Alap helyzetben angol szótár van benne, de a Marketről máris letölthetjük a Magyar szótárat hozzá illetve ha egyéb nyelvre van szükségünk, azt is. A billentyűzet természetesen normál gépelésre is alkalmas és tartalmazza az ékezetes karaktereket.

No de mi az újdonság a 4.0-ban? Egyrészt még gyorsabb lett. Ezt azért nem győzöm hangsúlyozni, mert én eddig is imádtam a gyorsaságát, de most szinte szenvedés volt olyan képernyőképet csinálni, amin látszik az ujjam által húzott vonal, olyan gyorsan találja meg a szótárban a keresett szót. Másrészt skinezhető lett. Egyelőre a gyári skinek elérhetőek a Marketen (ingyen), de ez a lista várhatóan bővülni fog és már most is megtalálja szerintem mindenki, a neki megfelelő skint. Csajoknak pink, komor férfiaknak fekete, konzervatívoknak a korábbi gyári, Android fanoknak a Gingerbread gyári kinézetű és így tovább. Ja és beszélhetünk is hozzá, azt is leírja, ha érti. :)

A próba verzió kipróbálható ingyenesen:

2011.07.25.

+