MojAndroid

A hétvégén Nagyjából egy hónapja az eddig használt sok custom rom kitérő után (BuglesBeast, CodeNameAndroid, CM, stb.), feltettem a Google által tervezett eredeti verziót a Nexus S-re. Abból is a legfrissebb 4.0.4-es változatot. És a változatosság kedvéért nem húztam vissza minden alkalmazást Titanium Backupból, hanem szépen szelektálva kerültek vissza az appok a készülékre. Most kivételesen így nem egy app ajánló lesz ez a bejegyzés, hanem épp annak a komplementere. Vagyis azokat az alkalmazásokat, szolgáltatásokat szedtem csokorba, amiket mostantól nem használok, valamiért nem kerültek vissza a telefonra. Esetleg más alkalmazásra cseréltem azokat.

Az első ilyen alkalmazás a Foursquare. Erről nemrég írtam is, s egyelőre nem érzem végleges szakításnak a dolgot, de most tartunk egynkis osolyszünetet, megvárom, míg minden Mayorship messze elérhetetlen lesz, s akkor csak a móka kedvéért érdekes helyekről csekkolok majd. Az iménti sorok egészen pár nappal ezelőttig igazak is voltak, de aztán visszakerült az app. Nincs kint egyik home screenen sem, s nem hajtok Mayorshipekre.

A gomiso és a getglue appok szintén nem mentek át a rostán, s nem kerültek vissza a telefonra. Mindkét alkalmazás nagyjából ugyanarra való, hogy trackeljük, s megosszuk, mit nézünk, olvasunk. Filmekre azonban az imdb már régóta az etalon, s marad is. Zenére a last.fm, s ezzel kifújt. Sajnos könyveket olvasni egyre kevesebb alkalmam nyílik, de ha igen, akkor a moly.hu a barátom, inkább azt használom trackelésre, s nem a GetGlue-t.

Screenshot ER, a legjobb Screenshot app prior ICS. Mivel a 4.0-tól nativ a képernyőkép rögzítés a telefonon (bekapcs+hang-le), így nincs már rá szükség. Próbáltam sok egyéb Screenshot alkalmazást, de végül ennél maradtam miután a ShootMe fejlesztése megállt, kikerült a Marketről.

Camera360, zoomfx, PaperCamera, s további kamera appok. A gyári kamera alkalmazás nekem tökéletesen megfelel. Ezeket mindegyike kis pluszt adna ahhoz, amiket nem használok ki. Ha mindenképpen effektekre van szükségem, akkor a StreamZoo, esetleg a PicPlz vagy az Instagram alkalmazásokat veszem elő.

Seesmic, twitter. A Seesmic hosszú időn át az etalon twitter alkalmazás volt. Aztán először abbamaradt a fejlesztése, aztán az egyetlen frissítés, ami érkezett, az egy reklámcsík volt az ingyenes verzióba. Pedig nagyon igéretes alkalmazás volt. A gyári Twitter alkalmazás is áldozatul esett, most épp a Boid és a TweakDeck appok között ingázom.

Shazam és Shazam Encore. Fent volt mindkettő, most már csak a Soundhound fizetős változata van a telefonon. Ez tudja ugyanazt, s megkockáztatom, hogy picit talán még jobban is.

Fon alkalmazást nagyon szerettem, amíg működött. Egy végtelenül primitív kis app volt, ami annyit tett, hogy fon hotspot esetén belépett, s nem kellett nekem ezzel bajlódni. Sajnos már jóideje nem frissült, s 4.0 alatt nem működik.

Reader, Feedly, Currents. Mindegyik nagyon jó híraggregátor alkalmazás, de nem kellenek a telefonomra. Csak az akkut szívják le, s nem telefonon olvasom a híreket. Ha feltétlen erre vágynék, akkor vagy a webes reader, vagy körbenézek a Twitteren.

Ti miket takarítottatok le a telefonotokról?

U.I.: a bejegyzést kb egy hónapja kezdtem írni még a blogomon, aztán gondoltam egyet, s kicsit átírtam ide.

Share to TwitterShare to Google PlusShare to LinkedInShare to EmailShare to Print
2012. 04. 22.
 • EdBoyWW for real

  Mindent, ami éppen akkor nem kell :) (HTC Legend, nincs hely)

  • kobak

   :)

 • Puck

  Ha mar feltetted a kerdest, akkor valaszolok is (:

  Foursquare – Nem ereztem at ennek a “jateknak” a lenyeget…
  Winamp – Meg hasznaltam zene syncronra, de mar nincs szuksegem ra, megoldom USBvel, lejatszas pedig PowerAMP
  3G Watchdog, Phonalyzr – ICS miatt mar nincs szukseg ra
  LauncherPro, GoLauncher, ADW – Ismet ICS miatt, foloslegesek
  Dolphin Browserr – Most mar Chrome all the way
  Tweetdeck – Miota Twitter for Androidban van push notifications, azota egyik kliens sem jon be. Elvileg a Boidosok nemsokara kapnak pushhoz hozzaferest, na akkor jon nallam a valtas
  Camera Zoom FX, Pixlr-o-matic, Paper Camera, Snapbucket – Lightboxot hasznalva kep megosztasra, sajat kamera appjukat hasznalom
  Dropbox, BOX – Nem igazan ereztem at a Cloudnak a lenyeget meg, foleg nem igy, 16 GBos SD kartya boven eleg.
  Facebook – HAHAHA … nem letezem.
  Google+ – Twitter maradt csak, G+ eleg a bongeszoben.

  Ezeken kivul pedig van a rengeteg jatek, valahogy mar nincs idom jatszani a mobilon.

  Hat ez az en kis listam (:

  • hrgy84

   En a DropBox-ot a Titanium miatt tettem fel, stabilabban masol a cloudra azota, miota fenn van. Gondolom van neki belso API-ja is, de a hivatalos megiscsak jobb.
   Masra nem hasznalom.

   Egyelore minden, ami fenn van, kell, bar a kiprobalasra szant appok egy reszenek most jart le az eletciklusa, valamikor takaritok majd.

 • xsak

  A Facebook mobilböngészős változata elég jó, úgyhogy az fb appot leszedtem. Akksiidőn nem sokat javított, de tisztább, szárazabb érzés ;-)

+