MojAndroid
(x) hirdetés

A hétvégén Nagyjából egy hónapja az eddig használt sok custom rom kitérő után (BuglesBeast, CodeNameAndroid, CM, stb.), feltettem a Google által tervezett eredeti verziót a Nexus S-re. Abból is a legfrissebb 4.0.4-es változatot. És a változatosság kedvéért nem húztam vissza minden alkalmazást Titanium Backupból, hanem szépen szelektálva kerültek vissza az appok a készülékre. Most kivételesen így nem egy app ajánló lesz ez a bejegyzés, hanem épp annak a komplementere. Vagyis azokat az alkalmazásokat, szolgáltatásokat szedtem csokorba, amiket mostantól nem használok, valamiért nem kerültek vissza a telefonra. Esetleg más alkalmazásra cseréltem azokat.

Az első ilyen alkalmazás a Foursquare. Erről nemrég írtam is, s egyelőre nem érzem végleges szakításnak a dolgot, de most tartunk egynkis osolyszünetet, megvárom, míg minden Mayorship messze elérhetetlen lesz, s akkor csak a móka kedvéért érdekes helyekről csekkolok majd. Az iménti sorok egészen pár nappal ezelőttig igazak is voltak, de aztán visszakerült az app. Nincs kint egyik home screenen sem, s nem hajtok Mayorshipekre.

A gomiso és a getglue appok szintén nem mentek át a rostán, s nem kerültek vissza a telefonra. Mindkét alkalmazás nagyjából ugyanarra való, hogy trackeljük, s megosszuk, mit nézünk, olvasunk. Filmekre azonban az imdb már régóta az etalon, s marad is. Zenére a last.fm, s ezzel kifújt. Sajnos könyveket olvasni egyre kevesebb alkalmam nyílik, de ha igen, akkor a moly.hu a barátom, inkább azt használom trackelésre, s nem a GetGlue-t.

Screenshot ER, a legjobb Screenshot app prior ICS. Mivel a 4.0-tól nativ a képernyőkép rögzítés a telefonon (bekapcs+hang-le), így nincs már rá szükség. Próbáltam sok egyéb Screenshot alkalmazást, de végül ennél maradtam miután a ShootMe fejlesztése megállt, kikerült a Marketről.

Camera360, zoomfx, PaperCamera, s további kamera appok. A gyári kamera alkalmazás nekem tökéletesen megfelel. Ezeket mindegyike kis pluszt adna ahhoz, amiket nem használok ki. Ha mindenképpen effektekre van szükségem, akkor a StreamZoo, esetleg a PicPlz vagy az Instagram alkalmazásokat veszem elő.

Seesmic, twitter. A Seesmic hosszú időn át az etalon twitter alkalmazás volt. Aztán először abbamaradt a fejlesztése, aztán az egyetlen frissítés, ami érkezett, az egy reklámcsík volt az ingyenes verzióba. Pedig nagyon igéretes alkalmazás volt. A gyári Twitter alkalmazás is áldozatul esett, most épp a Boid és a TweakDeck appok között ingázom.

Shazam és Shazam Encore. Fent volt mindkettő, most már csak a Soundhound fizetős változata van a telefonon. Ez tudja ugyanazt, s megkockáztatom, hogy picit talán még jobban is.

Fon alkalmazást nagyon szerettem, amíg működött. Egy végtelenül primitív kis app volt, ami annyit tett, hogy fon hotspot esetén belépett, s nem kellett nekem ezzel bajlódni. Sajnos már jóideje nem frissült, s 4.0 alatt nem működik.

Reader, Feedly, Currents. Mindegyik nagyon jó híraggregátor alkalmazás, de nem kellenek a telefonomra. Csak az akkut szívják le, s nem telefonon olvasom a híreket. Ha feltétlen erre vágynék, akkor vagy a webes reader, vagy körbenézek a Twitteren.

Ti miket takarítottatok le a telefonotokról?

U.I.: a bejegyzést kb egy hónapja kezdtem írni még a blogomon, aztán gondoltam egyet, s kicsit átírtam ide.

(x) hirdetés
2012.04.22.

+