MojAndroid
(x) hirdetés

Mint tudjátok, kicsit jobban belemélyedtem a CyanogenMod 9 fejlesztésébe és úgy gondoltam, volna mit megosztani veletek.

  • Új szervereket tudtak vásárolni a srácok (a támogatásként befolyt összegekből). S bár pár napig gond volt az új buildek elkészítésével, most már rendben üzemelnek az új gépek. A mai napon sorra készülnek is a friss nightly csomagok.
  • Galaxy S II specifikus változás: Mostantól az Android és CyanogenMod szabvány belső és külső SD kártya elnevezést használja a CM9. Szóval a Samsung és az LG által használt nem szabvány megoldások kukázásra kerülnek. Értsd: Samsung default: /sdcard = belső tárhely, /sdcard/external_sd = külső SD kártya. Eddig CM9 alatt /sdcard volt a belső és /emmc a külső. Mostantól /emmc (embeeded multimedia card) = belső tárhely. /sdcard = külső SD kártya. Ez azért fontos változás, mert néhány alkalmazás készítő cég sajnos alapból a /sdcard-ot használja. Ilyen pl. a Gameloft is. Szóval ha felteszed a 04.19.-én készült frissítés vagy a jövőben bármelyiket, akkor pl. a Gameloft mappa tartalmát mozgasd át a másik oldalra (/emmc alól a /sdcard-ra) és nem kell letöltened újra a fájlokat.
  • Galaxy S II-őn mostantól működik a fájlrendszer titkosítás is.
  • A magyar fordítás roham tempóban (1100+ sor eddig) halad és Tóth Tamás személyében segítségem is akadt, így a jövőben együtt végezzük a munkát.
  • A Samsung féle blackbox megoldás helyére opensource kerül, így az automatikus fényerő működését jobban személyre tudjátok szabni.
  • A review rendszert olvasgatva úgy látom, hamarosan érkezni fognak a CM7-ben megismert kényelmi megoldások. Legalábbis egyre több dolgot portolnak vagy kezdtek el portolni a srácok..

2012.04.19.

Ezeket már olvastad?

+