MojAndroid
(x) hirdetés

Ismerjétek meg Lillát.

Lilla vagyok, még csak 19 éves. Keveset tudok a világról, de annyit biztosan, hogy Miskolcon születtem. Az élet elsodort a szülői háztól, és most Debrecenben élek egy takaros kis albérletben. Az egyetemen szociális munkát hallgatok, emellett grafikusként és tetoválótanoncként tevékenykedek. Nem ismerem az unatkozás fogalmát. Elveszettnek érzem magam ebben a században, amikor mai zenéről van szó, de kevésbé, amikor kütyükről. Mindenről határozott véleményem van, amit általában Twitteren (és élőben) ki is fejtek. Mindenhová könyvvel megyek, csak színházba nem. És büszkén mondhatom, hogy immáron 7. hónapja nem eszek húst.


readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Lilla:
Egy LG Optimus One büszke tulajdonosa vagyok. Körülbelül egy éve jutottam hozzá, és azóta se tettem le. Szerintem fantasztikus telefon, egyetlen hibája valami Kernel hiba. Ha hozzáérsz a kijelzőhöz, a processzor felpörög max órajelre. Plusz feltöltés nélkül nem húzza sokáig, bár ez inkább az én hibám.
Zseniális a launchere, zenét hallgatni rajta igazi csokiszökőkútban fürdés. A hangerejére sem tudok panaszkodni.
Sosem nézelődtem túlságosan buzgón más telefonok után, de nem hazudok: egy Galaxy S II-t nem dobnék be a folyóba utálkozva. De akármennyire is furcsa, iPhone-t nem szeretnék, hozzám az Android illik.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Lilla:
Egy barátnőmnek Xperia minije van már egy ideje, és ő vezetett be az egésznek az alapjaiba. A többire magam jöttem rá, amikor is édesapámtól érettségire megkaptam az Optimusomat. Neki fogalma sem volt, mi az az Android, de úgy gondolta, ha már ad, jót adjon. Lenyűgözött vele.

readya: Van valami kedves történeted az Androiddal kapcsolatban?
Lilla:
A gimis barátnőimmel keveset tudok találkozni sajnos. Van azonban egy kedvenc kis kávézónk, ahová minden találkozás alkalmával beülünk. Hárman három egyetemre mentünk, és ez együtt jár azzal, hogy nem tudjuk, kik azok az emberek, akikről a másik mesél. Így amikor beszélgettünk egy-egy kávé melett, közben folyamatosan mutogattuk egymásnak a Facebook alkalmazáson, hogy ki az, akiről éppen szó van. Lehet, hogy nem olyan nagy volumenű történet, de számomra mindenképpen kedves, mert nagyon hiányoznak.

readya: Mi a kedvenc Android alkalmazásod és mi az, amit nem találsz a Marketben, de örülnél neki?
Lilla:
A jelenlegi kedvenceim a Foursqaure, az örökös Twitter, különösebb magyarázat nélkül, a Dancing Droid, amit widgetként használhatsz, és ha 1 másodpercre veszed a váltásokat, akkor a világ legaranyosabb alkalmazása, a Draw Something, ami megadja nekem a napi fejfájást, de akkor is imádom, és végül a How to make Origami. A kedvenc csoporttársammal állandóan origamizunk előadások közben, ez pedig nagyon sok origamitechnikát tartalmaz, és lépésről lépésre leírja, hogy kell csinálni pl. pingvint.

readya: Hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Lilla:
Már sok vonaton van wi-fi, az út pedig hosszú. A laptopomat nem hordozom magammal, amikor a szüleimhez utazok, így egyszerű helyzetben vagyok, hiszen ott van nekem az Android, ha sürgős csiriprohamom van, vagy egyszerűen csak utána akarok nézni valaminek az Opera Minin. Vagy ha nézni akarom a táncoló droidokat. (Tényleg, eszméletlen édesek.)

readya: Mit vársz egy Android blogtól?
Lilla:
Sok-sok zöld Droidot designként. Hál’isten ez a blog nem hanyagolta el az én igényeimet. Mindenképpen szeretnék értesülni a legjobb új alkalmazásokról, mellettük esetleges QR kódok. Kritikákat is szeretek olvasni (vagy sok esetben mondani) ugyanezekről, telefonokról, fejlesztésekről.

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

(x) hirdetés
2012.04.09.

+