MojAndroid

Sokan kértetek információ a frissítésről illetve a rootolásról, ezért gondoltam egybekötöm egy bemutató cikkel.
A frissítés legegyszerűbb módja, ha megvárjátok, amíg megérkezik KIES-en. Fontos, hogy KIES Air és egyéb nyalánkságok nem játszanak. Tehát PC/laptop bekapcsol, KIES elindít, innen indulunk. Ha kéri, frissítsétek, addig nem tudunk tovább menni. Ha friss a KIES, a telefonon kapcsoljátok ki az USB hibakeresést (alkalmazások/fejlesztés alatt találjátok), majd indítsátok újra a telefont és kössétek össze a hozzá kapott USB kábellel a PC/laptophoz. A KIES ki fogja írni, hogy frissítést talált, erre elég egy oké, a többit magától megoldja. Fontos, hogy fel legyen töltve a telefon, hiszen ha a frissítés során lemerül, akkor bizony gondban lesztek…
A frissítés jelenleg csak a független (XEH) product code-os telefonokhoz elérhető de nem hiszem, hogy 1-2 hétnél többet kellene várni a szolgáltatói verziókra. Mivel a Samsung hivatalos bejelentette, hogy hétfőn újabb országokkal és szolgáltatókkal folytatódik a rollout, talán csak addig kell várni. Biztosat nem tudunk.

Tovább után jön a nem hivatalos módon felrakott hivatalos frissítés, a root guide illetve a számláló nullázás és néhány szóban értekezem a változásokról. A cikk végén több, mint 20 képernyőképet találtok az új rendszerről. Véleményem szerint gyönyörű, de rólam köztudott, hogy Ice Cream Sandwich fan vagyok.

Ezer szónál is többet mondhat egy kép, tartja a mondás, ezért készítettem nektek egy nagy halommal. Nem mondom, hogy tökéletes lett a gyári ICS, de szerintem a Samsung jó úton halad. Benyomásaim:

 • Nem kaptuk meg, az átlátszó értesítési sávot. Kár, sokkal szebb, mint a Samsung szürke.
 • Az ICS holo dizájn sok helyen visszaköszön, nem mindenhol nyúlt bele a gyártó. Halleluja
 • Átkerült jobb oldalra az Oké. Elsőre furcsa, de hamar megszokja az ember és tényleg jobban kézre esik. Értsd, install stb. után nem bal alul van az OK/befejezés stb, hanem jobbra, közel.
 • Kaptunk új zárolt képernyőt. Sokan nem szeretik, szerintem szép lett, sőt! Legalábbis a PIN kóddal zárolt mindenképpen. A te telefonod is zárolva van idegnek elől, ugye?
 • Új TouchWIZ. Szebb ikonok és végtelen görgetés az alkalmazások illetve a főlapok között is. Végre.
 • Átrajzolt értesítési sáv, ez is szebb lett. És a görcs Wifi ikont is kipofozták. Itt ICS újdonság, hogy egyesével, oldalra swipeolva is el tudjuk tüntetni az értesítéseket.
 • Új beállítások menü, hiszen ICS. Pl az USB hibakeresés a fejlesztői beállítások alá került és új menüpont az Adathasználat. Ez utóbbi remek, be lehet állítani korlátot, amit ha elérünk, a telefon nem engedi a további használatot. Van figyelmeztetési értesítés is, ha bizonyos mennyiséget elértünk és le is tilthatjuk az egyes alkalmazások háttérben való internetelérését.
 • Új Feladatkezelő. Azaz a home gomb hosszan való megnyomására a normál ICS feladatkezelő jön be és alul egy gombbal lehet előhozni a régit. Ezen a felületen sima swipe-al ki lehet lőni az egyes alkalmazásokat a háttérből vagy lehet rájuk váltani.
 • A biztonságot segíti, hogy most már extra szoftver használata nélkül is titkosíthatjuk a telefont és az SD kártyát. A biztonságról szóló írásomban volt erről szó.
 • Ha gépelünk valamelyik alkalmazásban, az értesítési sávban megjelenik a beviteli mód választás lehetősége. Bármikor azonnal tudunk billentyűzetek között váltani.
 • A Google alkalmazásokon el fogtok csodálkozni. Hiszen a Gmail, Youtube, search és valahány név az országban ICS ruhába öltözött. Részemről a Youtube régi widget jobban tetszett, de ezt mindenki döntse el maga.
 • A szoftver egyébként stabil, gyors és nagyon kellemes lett. És a telefonunk mennyire bivaly? Nézzétek csak meg a Quadrant értékeket. Minden 2 magost elfenekel, még az új Google mobil, Galaxy Nexusra is köröket ver.

Amit érdemesnek tartok elmondani, ha van mentésetek, fontoljátok meg a gyári beállítások visszaállítása (factory reset) kérdést az ICS install után. Néhány alkalmazás szemete miatt ugyanis nem biztos, hogy minden jól fog működni és a rendszer is gyorsabb lesz ha takarítunk.

Ha magyar készüléked van, de szolgáltatótól és nem szeretnéd kivárni az időt, akkor is van módszer a frissítésre. Két javaslatom van.

Fontos! Ha nem tudod mit csinálsz, inkább ne csináld. Ha valami balul sül el, lehet szerviz a vége. Felelősséget nem vállalok senki telefonjáért. Ha elrontod, a te gondod. Természetesen kérdésekre válaszolok, segítek, de mindenki a maga ura.

Frissítés

 1. SpoofFW
  Ha rootolt telefonod van, át tudod verni a KIES-t. Le kell tölteni a SpoofFW szoftvert a Google Playről, majd helyesen beírni a XEH-hez tartozó adatokat.
 2. Elvileg ezt:
  Product code: GT-I9100LKAXEH
  PDA: I9100XWKF3
  Phone: I9100XXKE7
  CSC: I9100OXXKF1

  Majd ha az alkalmazás végzett, elég összedugni a PC-vel és elindítani a KIES-t, innentől XEH kódosnak látszik a telefon, fel kellene adja a frissítést.

 3. Odin

  Ha nincs még Odinod, akkor inkább hagyd a dolgot. KIES-en is kint lesz hamarosan. Ha mégis kalandor lennél, innen le tudod tölteni. Kicsomagolás után első dolgod, hogy a .pit kiterjesztésű fájlt törlöd, mert arra egyrészt nincs szükséged, másrészt jobb ha ott sincs, akkor biztosan nem okoz gondot.

  • Legegyszerűbb letölteni a http://fus.nanzen.se/ oldalról a Check Fus Downloader 2.1 – GUI programot. Nem adok direkt linket (nem volna korrekt), tessék az oldalon megkeresni. A programban válasszátok ki, hogy Android, I9100 és Hungary (XEH), majd jöhet a check firmware gomb. Ki fogja írni, hogy megtalálta az LPQ-s szoftvert. Ekkor jöhet a download gomb megnyomása.
   Ha letöltötte, meg is van a teljes szoftver, abban a formában, ahogy a KIES is letöltené. Csak most nem a KIES fogja vezérelni az installt, hanem Ti, az Odinnal.
  • Tedd a telefont download mode-ba (hangerő le, home gomb és bekapcs egyszerre), mikor bejön a menü, hogy akarod-e tutira, akkor fölfele hangerő, mert az az igen, akarom.
  • Indítsd el az Odin-t, tallózd be a PDA szekcióba a kicsomagolt I9100XXLPQ_I9100OXXLPD_I9100XXLPQ_HOME.tar.md5 fájl-t. Dugd össze az USB kábellel a telefont és a PC-t/laptopot. Odinban csak az Auto reboot és F reset time mellett legyen pipa bal oldalon, semmi más mellett. Ha az összeköttetés meg van, akkor bal oldalt sárga lesz az ID:COM illetve alatta kiírja, hogy detected. Nyomd meg a start gombot. Értelemszerűen ha bármi nem úgy van, ahogy leírtam, akkor ne csináld, inkább kérdezz.
  • Örülünk. A telefonra felmegy a szoftvert 4-5 perc alatt, majd újraindul és van egy remek Ice Cream Sandwichünk. Jó étvágyat hozzá.

root guide
Most, hogy már ICS van a telefonon, esetleg szeretnéd rootolni is. A továbbiakban leírtak csak akkor használható információk, ha a magyar ICS ment fel, amiről fentebb szó volt. Bármi mást raktál fel, más fájlok kellenek hozzá.

 • Töltsd le innen, ezt a fájlt, majd csomagold ki.

  Chainfire’s CF-Root XXLPQ (Rooted Kernel – Thread): DOWNLOAD (Thanks To Chainfire)

 • Nyisd meg az Odint (ha az előbb azzal raktad fel a szoftvert, jobb ha becsukod és megnyitod újra és tallózd be a PDA szekcióba ezt a fájlt: CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-v5.3-CWM5.tar, ahogy fentebb írtam, csak azok mellett legyen pipa, majd mehet a start. Ez kb 5 másodperc. Majd a telefon újraindul és már rootolva is van.

Elvileg készen is vagyunk. Ha neked jó a CWM5-ös extra kernel és a sárga háromszög, akkor végeztél.
Ha jó a CWM5-ös extra kernel, de a sárga háromszög nem tetszik, akkor ugorj az utolsó lépéshez, csak ezt hagyd ki.

Én szeretem a gyári szoftvert, ha te is, akkor jöhet az eredeti kernel visszarakása.

 • Töltsd le szintén innen ezt a fájlt (alul, free download gomb…)

  Stock Kernel:
  Download (.TAR) | Mirror (CloudCache) MD5: 7C1ACDE0CC8A221746EBEF2F6975FA04 (Thanks To Intratech)

 • Nyisd meg az Odint (ha az előbb azzal raktad fel a szoftvert, jobb ha becsukod és megnyitod újra és tallózd be a PDA szekcióba ezt a fájlt: Kernel_I9100XXLPQ.tar.md5, ahogy fentebb írtam, csak azok mellett legyen pipa, majd mehet a start. Ez kb 5 másodperc. Majd a telefon újraindul és máris gyári a szoftver + rootolva maradt a telefon.

Utolsó lépés, azaz takarítás
Samsung testvérünk úgy gondolta, hogy számolja hány alkalommal volt a telefonon nem gyári szoftver és azt is megmutatja, ha éppen nem gyári van rajta. Na, ezt mi nem szeretjük. Nehogy már hardveres javítást ne végezzenek el garanciában, mert a szoftverhez hozzányúlt az ember… Szóval most szépen lenullázzuk a számlálót és ha van sárga háromszög (ez pl. akkor van, ha nem raktad vissza az eredeti kernelt) eltüntetjük azt is.

Fontos, ez az alkalmazás a bootloaderben fog átírni karaktereket. Ez azt jelenti, hogy ha valami balul sül el, van egy papírnehezéked. Bár elvileg ez csak SBL, szóval egy USB JIG például el tudja indítani a telefont, ahogy a szerviz is.

 • Csak egy szoftverre van szükségünk. Ha jó fej vagy és tudsz vásárolni a Google Playen, akkor szerintem igazán megérdemli a srác, hogy 2 dollárral támogasd a munkáját. Itt vásárolható meg.
 • Viszont mivel Chainfire jó arc, ezért ingyen is közzétette az alkalmazást. Szóval ha neked ennyit sem ér a munkája vagy nem tudsz vásárolni a Marketen, letöltheted innen, ezt: TriangleAway-v1.25.apk – [Click for QR Code] (29.4 KB, 7547 views)

Az alkalmazást installálni kell természetesen, majd indítsuk el. Ki fogja írni, hogy szerinte van sárga háromszög vagy nincs illetve azt, hogy a custom binary számláló hogy áll. Ezt ellenőrizzétek le. Telefont kapcsold ki, indítsd el download mode-ban és nézd meg a számlálót. Majd indítsd újra a telefont és nézd meg a sárga háromszöget. Ha ugyanazt írja ki az alkalmazás, amit te is láttál, örülünk. Értsd, ha van háromszöged, de az alkalmazás szerint nincs, az baj. Az is baj, ha szerinte a számláló 2, neked meg egyet ír ki a telefon. Ha nem stimmel valami, akkor nyugodtan uninstalláld az alkalmazást, ne csinálj vele semmit.
Ha viszont egyezik az alkalmazás által kiírt és az általad látott információ, akkor hajrá, nyomd meg a reset flash counter gombot. Pár másodperc múlva kiírja, hogy örülünk. Utána mehet egy restart és a számlálód 0, a sárga háromszög meg volt, nincs.

2012.03.14.
 • Anonymous
  • readya

   Nem. Az a gyári launcher. Ez pedig a Samsung féle TouchWIZ. Az értesítési sávval sokat nem tudsz kezdeni gyári szoftveren, de a launchert ki lehet cserélni Nova-ra pl. Az olyan, mint a gyári. Ha pedig nem tetszik a Samsung cucc, akkor ott a CM9, ami alap droid spécizve.

   • JudyartJudyart

    Csak a lényeg veszett el. Én nem vagyok beájulva tőle, sőt annyira nem hogy a miuit nem cserélem le erre a műbalhéra. Folyamatosan csalódok a Samuban! :S

    • readya

     Nincs igazad. A lényeg pont nem veszett el. ICS az egész. Az értesítési sáv meg nem. De, hogy az lenne a lényeg… Amúgy tudom, hogy MIUI fan vagy és nincs is ezzel gond. Én viszont szeretem a gyárit :)

     • JudyartJudyart

      Én örülök ha te szereted a Stock romot! ;) Amúgy hogy hogy ‘market’ ikonod van és nem play áruház???

     • readya

      Azt kint van alapból a képernyőn és bár a háttérben lefrissült Play-re, a launcher cacheben még a régi ikon van. Én meg nem szaroztam vele, úgyis Go launchert használok, csak a screenshotokig volt touchwiz :)

     • wroadd

      Alapból Markettel érkezik, utána frissül play-re…

 • Hooker

  Sziasztok!
  köszönöm. Éjszaka nagyon sz.rul voltam nem tudtam aludni.
  Bekapcsolom a gépet. Mit találok? Ezt a gyönyörű írást.
  Már ICS-em van, Rootolt. :)) Köszi még egyszer.

 • Attika81

  Szia! Én is megcsináltam, odinnal! Az eddigi béta verziók ál nem volt záró képernyőm, sem pedig kikapcsoló menü! Gondoltam, majd ha kijön a hivatalos verzió… És még most sincs! Ha megnyomom a képernyőzáró gombot, akkor a képernyő elsötétül, de nem zárja le! Tehát megnyomom pl. a home gombot, akkor látom azt a képernyőt, ahogyan hagytam! Tehát nem kell elhúzni semmit! Ha ki akarom kapcsolni a telefont akkor sem kérdezi, hogy mit szeretnék tenni: offline mód, újraindítás, vagy kikapcsolás! Egyből kikapcsol! Nincs kikapcsoló menü sem! Az előzö verzióknál nem volt ilyen problémám, csak evvel! Ez a telefon T-mobile-os volt, függetlenítettem!
  Szerintetek mi a probléma, és mit tegyek vele?

  • readya

   Első körben factory reset, utána nézzük meg újra.

   • Attika81

    már próbáltam…
    semmi!

    • readya

     akkor recoveryben cache törlés, factory reset és rakd fel újra a szoftvert.

     • Attika81

      Az is megvolt…
      semmi…
      egyszerűen nem értem….
      sok emberrel beszéltem, és nem tudnak rá mit mondani…

     • readya

      Írj az XDA fórumon. Én még ilyennel nem találkoztam, ötletem sincs több. :(

 • iguigu

  Sziasztok
  Ha T-mobilos a telo akkor is fellehet tenni az ICS.-t ami a cikkben van

 • annak5604

  Úgy kezdtem, hogy full TitaniumBackup. Utána KIES frissítés. Ez idáig rendben is volt. Telefon elindul, látszólag minden jó, de random fagyások előfordulnak. Na, gondoltam, kezdjünk tiszta lappal, factory reset, 4.0.3 ROM felrakása Odinnal, root, Titanium vissza. És innen jön a meglepi: Titanium nem látja csak kb. a felét az elmentett alkalmazásoknak (pedig SD-n ott van minden), és a lényeg: Google Play-ről sikertelen telepítés olyan progiknál, amik korábban fent voltak! Pl. UEFA full edition. Na ez mitől van?
  És hogyan tovább? :)
  Rakjam vissza a 2.3.4-et, és kezdjem elölről?

  • readya

   A frissítés után csinálj Factory resetet. Szóval most, hogy fent van a 4.0.3, factory reset. Nézd meg utána. Egyébként az is lehet, hogy olyan appokat nem enged visszarakni, amik nem ICS kompatibilisek. A factory reset után nem lesznek random fagyások. Régi verziós “szemét” maradt bent, emiatt akadozik ez-az. A reset segíteni fog.

   • annak5604

    Köszi a tippet!
    Az appok visszarakásánál a problémát az SD-kártya okozta. Olyan progit, ami korábban ki volt rakva SD-re (tehát nem belső tár), azokat nem engedte visszarakni. Az érdekesség az, hogy komplett reset, SD-format után sem. Google Play eltárolja valahol, hogy mely progikat mozgattam ki SD-re, és onnantól kezdve oda próbálja rakni?
    Úgyhogy mióta ICS van, ha olyan progit akarok felrakni, ami korábban SD-n volt, először le kell választanom az SD-t.
    Van egy cikk a konkrét hibaüzenetről, de az abban jelzett könyvtárban semmi sincs nálam…
    http://www.androidpolice.com/2011/04/19/fixing-the-couldnt-install-on-usb-storage-or-sd-card-problem-on-android/

    • readya

     Szerintem legegyszerűbb, ha a titanium backupnak azt mondod, törölje ki a Market linkeket. Utána meg kellene próbálni újra. Nálam minden app visszament gond nélkül.

    • Kipróbáltam

     Nálam is volt ilyen program ami az SD kártyán volt/van. Amíg a Root-olt kernelt nem raktam fel addig nem volt ezzel semmi gond, most van root jogom de ami az SD-n van az nem elérhető.

     • Kipróbáltam és Mukod ;-)

      Csak egy 5let ;-) hogy ha az SD kártyán tárolt programok nem elérhetőek root-olás után:
      Én KIES-el frissítettem a telefont, majd felraktam ahogy a cikkben írtad a “CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-v5.3-CWM5.tar”, gondoltam, hogy veszteni valón nincs max újrahúzom az egészet előröl de egy életem egy halálom, megpróbáltam felrakni az “CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-PROPER-v5.4-CWM5.tar” -t “http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1544487” amit innen lehet letölteni és MUKOD ;-) megint elérhető minden tartalom, program amit átraktam az SD kártyára ;-)

   • Wary

    Szia,

    A leírás alapján ondinnal frissítettem a telót és a következőket tapasztaltam:

    1. gyorsabb nekem nem lett
    2. aksi nem lett jobb, sőt
    3. random újraindulás helyett random kikapcsolt (ergo nem veszem észre, mint anno az újraindulásnál)
    4. widgetek folyton lefagytak, pl nem változott az idő, töltöttség, emailek statusa, stb. (go launchert használok, de kipróbáltam a NOVÁ-t is, hátha a GO nem kooperál az ICS 4-gyel, bárt ezt kétlem… viszont a Nova (mint 4.0-ra épülő launcher) sem segített… bár abban mintha érdekes módon mintha néha újraindulnának a widgetek fagyás után)
    5. bizonyos programok nem működtek a frissítés után (pl Vodafone parkolás)

    csináltam egy factory resetet és a következő változások történtek (vagy nem):

    1. tempó maradt
    2. aksi 3 napból két nap mintha jobban szuperált volna, harmadik nap ugyanúgy lemerült kora délutánra (kb azonos használat mellett)
    3. kikapcsolások&fagyások mintha eltűntek volna
    4. widgetek ugyanúgy fagynak
    5. ma a jelek szerint működött a Parkolás… még tesztelnem kell a dolgokat

    A legjobban a widgetek fagyása zavar. Ezt tuti nem érte meg az ICS…  Van valami tipp erre?

    Köszi,

    Wary 

 • Joketta

  Szia! nekem a ID:COM alatt 0:(COM14)van kiírva. ez gáz? mit tegyek?

  • Attika81

   nem gáz

  • readya

   Nem gáz, a lényeg, hogy megtalálja. Amit én írtam, az csak példa volt. Mindegyik gépen más COM-on találja meg attól függ, melyik USB-re van kötve és annak mi a száma.

 • kemecs

  nekem a Check Fus Downloader 2.1 – GUI program “check firmware gomb” után nem talált LPQ-s szoftvert hanem ezt:

  Product Code: I9001HKDXEH
  Latest firmware: I9001XXKPH/I9001OXXKP2/I9001XXKPF/I9001XXKPH
  Modified: 2011.11.09. 15:13:50
  Filename: GT-I9001_XEH_1_20111109151248.zip.enc2

  Mit csinálok rosszul?

  Üdv: Kemecs

  • Attika81

   Szia!

   Válaszd ki, hogy Android, alatta GT-I9100, alatta, pedig a Hungary
   Utána check firmware.

   • kemecs

    Bocs, az előbb véletlen I9001-et választottam I9100 helyett.

  • readya

   Nem választottad ki a GT-I9100-at. Ezért neked GT-I9001-et keresett, amin alapból áll. Az a Galaxy S-nek egy verziója. Fel ne rakd azt a szoftvert!

 • kemecs

  “Elvileg készen is vagyunk. Ha neked jó a CWM5-ös extra kernel és a sárga háromszög, akkor végeztél.”

  Az CWM5-ös extra kernel lehet hogy tud tun.ko modult az OpenVPN-hez?
  Mert, ha igen nekem nem kell a Gyári.
  Hogy lehet ez kideríteni?

  Üdv: kemecs

 • Wary

  Szia,

  Eddig csendes olvasód voltam már jó pár hónapja, most egy kis tanácsot kérnék.

  Kártyafüggetlen SGS2-m van, VIP-Technikánál vettem (ők nem tudom honnan szerezték be).

  A Kies ezt írja ki nekem mikor feldugom a telót USB-n:
  “Az eszköz nem támogatja a Kies rendszerén keresztül végrehajtott szoftverfrissítést.”
  “Aktuális szoftververzió:I9100XXKI3/I9100OXAKI3/I9100XXKI3/I9100XXKI3 (KOR)”

  Kerestem a “product code”-ot ami a cikk alapján XEH kellene legyen, de nem találtam se angol, se magyar nyelvre állítva. Hol tudom pontosan megnézni, hogy mi az én product code-om?

  Szerinted ez mit jelent? Nem “magyar” a telóm ergo várnom kell a ki tudja melyik országban kinyomott frissítést?

  Köszi,
  Péter

  • Anonymous

   Felem is ugyan ez a helyzet de nekem Telenoros a telefonom és most a 4.0.3 egyik bétája van rajta amit a samsung kiadott officialba.

   • Wary

    tehát ha béta akkor nem a “hivatalos” cucc, ami most nagy csinnadrattával jött ki… jól értem?

    és amúgy ez a béta mennyire végleges? honnan szedted le?

    és a végső kérdések: várható akkor erre a hardverre hivatalos KIES-en keresztüli upgrade? vagy még lehet, hogy a szolgáltatói verziókról is lecsúszok ha egyszer nem onnan vettem? (ebben az esetben csöppet morci lennék.. :) )

  • readya

   Szívem szerint kiosztanék két jó nagy pofont annak, aki eladta neked a telefont. Hogy honnan van, azt a fene se tudja. A KOR product code Koreát jelenti. Szóval kb megvették valahol a telefont külföldön, aztán raktak rá Odinnal, egy első kiadású szoftvert, ami Koreában jött ki… Neked nem fog KIES-en keresztül frissülni sosem. Szóval marad a leírásom alapján az Odinos módszer.

  • iguigu

   Szia
   Nekem t-mobilos a telom és ugyan ezt írja ki ,sőt nemrég felraktam a cikkben szereplő ics.-t is a leírtak szerint és arra is azt írja ki.Szerintem ha müködik akkor teljesen mindegy
   üdv:iguigu

  • Edvard1

   KIES “Az eszköz nem támogatja a Kies rendszerén keresztül végrehajtott szoftverfrissítést.” üzenetet adja.

   A TELEFONKÓD : XEO vagyis lengyel ,független a készülék ,ám a lengyeleknél is megjelent a magyarral egyidőben a frissítés ,nekem mégsem megy… miért?? Tipp??

   • readya

    Tippem szerint mutyi GSMben vásároltad a telefont. Amit a lengyel piacról hoztak be. Ezért a kódja XEO. Viszont a magyar mutyi GSM-ben feldobtak rá egy magyar szoftvert. Eredmény: product code és Android verzió nem stimmel egymással, így a KIES nem ismeri. Hiszen nem csak a product code-ot, hanem a szoftververziót is nézi. De nincs ezzel gond, rakd fel odinnal a cikk szerint.

 • Anonymous

  Szia, nagyon köszi, minden sikerült ICS felrakva. A gyári kernel visszatöltését követően a KIES “Az eszköz nem támogatja a Kies rendszerén keresztül végrehajtott szoftverfrissítést.” üzenetet adja. Ez a rootolás miatt lenne, vagy vmit elcsesztem?
  L

  • readya

   Ez elvileg azért van, mert a Product code és a szoftver verzió nem stimmel egymáshoz. De nincs gond, ha kijön a te szolgáltatói verziód, majd felrakod azt is (fogok írni ha kijöttek a nem független telefonokra is a ROMok), azután majd támogatni fogja.

   • Blinyo

    Köszönöm az infot, most, hogy hamarosan itt a T-mobilos rom, és mivel feltettem az LPQ romot, a szolgáltatóit ugyanúgy kell feltennem odinnal mint az LPQ-t? Kicsi segítség kellene hozzá, mert a KIES írja, hogy ugye frissíteni nem lehet. Check Fus-al letöltöm a szolgáltató romot (majd ha végre megjön a Tés) donwnload mode, odinnal ráteszem és készen is van? Gyakorlatilag ennyi az egész? Előtte és utána factory resetet követően így gondolom az LPQ-s helyett a hivatalos szolgáltatói lesz fent, működö kiessel? Az még kérdés, hogy a korábbi T-mobilos ROM-ot (2011-09-17) fel tudom tenni a fenti módszerrel ha mondjuk GB-re vágyom nem ICS-re? Nagyon köszi előre is a válaszodat! :)

    L

 • Anonymous

  Sziasztok én akárhogy is akarom frissiteni nem tudom kies en keresztül azt írja hogy a legfrissebb verzio van rajta.

 • lvetesi

  Azt szeretném kérdezni, hogy ha ilyen verziójú a telefonom, az mit takar? I9100XXKI1

  A telefonom kártyafüggetlen, Kiessel frissítettem 2.3.4 Androidra verzióra.

 • Mazsidrazsi

  Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy mindent megcsináltam a fönt leírtak alapján de a titánium szerint nincs root jogom, mi lehet a probléma?! Segítsetek légyszi.

  • readya

   A kernel csere is meg volt? supersu fent van?

   • .

    A supersu kimaradt a repertoárbòl:) de igy most már működik a dolog. köszi a segìtséget.

 • kosafam

  Hali!

  Nekem egy független S2-őm van amit a napokban frissített le a Kies az új Ice Cream Sandwichre.
  Azóta veszek észre érdekes anomáliákat.
  Például a szinkronizálást nem végzi el rendesen, itt arra gondolok hogy a telefon kapcsolatok listában a kapcsolat mellé nem rakja oda a viber, Whatsapp és hasonló alkalmazások ikonjait.
  Illetve van akihez odarakja van akihez nem, ez számomra érthetetlen.
  És ami a legjobban bosszant az hogy eltűnnek kapcsolatok a listából és utóbb már egy kettő a simkártyáról is.
  Nem tudom, hogy ez esetleg másnál is előfordult vagy csak nálam.
  És ez azóta van így amióta frissített a Kies.
  Ha valaki tud nekem tanácsot adni mit kellene csinálnom hogy a problémák megszűnjenek azt nagyon megköszönném.
  Átlag felhasználó vagyok nem “túrom” a telóm.
  Köszi előre is!
  :)

  • readya

   Hello

   Én első körben a beállítások, alkalmazások tárcsázó és névjegyek appok alatt nyomnék egy adatok törlését. Ha nem javul a helyzet, akkor gyári adatok visszaállítása. Ez utóbbi viszont azzal is jár, hogy minden alkalmazás friss telepítést fog kapni, azaz a játékokat stb újra kell kezdeni. A névjegyek stb lejönnek a google szinkronból és ha az SMS backup+-al szinkronizálod az smseket is, akkor azok is

 • akika111

  Szia!

  A segítségedet szeretném kérni.

  Megcsináltam az 1-es lépéssel a KIES-en keresztüli frissítést, és szuperul működik, köszönöm!

  Nekem gyárilag KI4-es verzió volt fent, ezt a progi lecserélte az LPQ-ra. a Frissítés után sajnos eltűnt a ROOT jogosultság, most megint ROOT-olni kellene.
  Az lenne a kérdésem, hogy a ROOT-olásnál milyen fájlt válasszak, amit betallózok ODIN-ba? Amit írtál, (LPQ)? vagy az eredetit? (KI4)?
  Illetve szeretném visszaállítani a “gyári” állapotot, csak az ICS-el! ehhez vissza kell tenni a KI4-et? (mert ugye a progi készített egy mentést róla, amit vissza tudna állítani, csak rootolni kéne, vagy az ezzel feljetős lett? ezzel nem lehet???)

  Nem szeretnék papír nehezéket, inkább kérdezek…

  Köszi!

  • readya

   Amit én írtam. A KI4-et vissza ne rakd!!!

   • akika111

    Akkor nem lehet már erre visszatenni sem a progival, sem máshogy a gyári állapotot? (KI4) csak ha a gyári GB romot visszateszem? Mert most ezzel ugrott a gari. Nem?

    Ezeket nem írtad le. :)

    • readya

     Csak ha a gyári ROMot visszateszed. De ha a gari miatt aggódsz, 1-2 hét és kijön a szolgáltatói verzió is. Írni fogod róla. Felrakod azt a ROM-ot és ismét gyári a telefon.

     • akika111

      Szia!

      Köszönöm szépen!

      Most tesztelgettem ez alatt a pár nap alatt, de nagyon nem szimpatikus nekem ez a “gyári” ICS. Szerintem nagyon gáz. Nagyon sok játék lefagy, van ami el sem indul. Alkalmazások is eléggé vegyesen mennek, illetve fagynak. (pedig volt gyári visszaállítás is, minden)

      Szerintem ezt nagyon nem fejlesztették, olyan sufni tuningnak tűnik nekem.

      Van esetleg neked olyan linked, ahol a gyári Ginger ROM-okat elérem?

      Nekem GT-I9100LKATMH_I9100XWKI4 ROM volt a telón (T-mobile-os), ezt szeretném visszatenni.

      van ilyenhez esetleg linked? Illetve olyan kérdés, hogy az ODIN-ba ez már gondolom 3 fájlos megoldás lesz… Vagy ez is csak 1 fájl, és hajrá?

      Köszi szépen a segítséget!

     • akika111

      Közben meg is oldódott az előző kérdésem, mert találtam egy programot, amivel automatikusan le lehet tölteni a gyári ROM-ot.

      A CheckFusDownloader_v2.1 a neve, szerintem utóbbi idők legjobb progija, ha valaki gyári ROM-ot akar visszaálítani, akkor mindenképpen ezt próbálja, egy fájlos megoldással ODIN segítségével meg lehet oldani.

      Arra érdemes figyelni, hogy a végén kell egy wipe data/factory reset, wipe cache partition, és *2767*3855# Hard Reset!!!

      Utána zsír a teló.

      Jó volt kipróbálni az ICS-t, de szerintem még maradok a GB-nél.

      Köszi!!!

     • L

      Szia,

      azt megtenned hogy reszletesen leirod az ics utani tmobilos gb rom visszarakasat?

      koszonom szepen.

 • andreas49

  Hali,
  Szintén a napokban tettem fel az ICS-t. (LPQ)
  Pozitív tapasztalataim: kedvező akkuidő, ki-bekapcsolás (magától) megszünése, gyorsabb teszteredménye..
  Negatív tapasztalatok:
  1. A telefon ikonra kattintva a korábbi verzióban (nekem KI4 volt) a fejrészen megjelent a
  ‘névjegyek’ is, ennél csak a ‘bill.zet, Napló és a ‘Kedvencek’ jelenik meg
  2. Amikor lekérem a firmware információt, a CSC résznél ‘unknown’ szerepel, miért?
  A frissítést nem KIES-sel, hanem ODIN-nal végeztem, úgy hogy előtte minden letöröltem és újra formatáltam. Minden gond nélkül ment minden fel. (alap+CF+JIG). A TB is szépen újratelepített minden korábbi programomat és szépen berakott minden elmentett adatot is. Volt egy-két fájl, ami szerintem az LPQ-ban nem szerepel, így azokat töröltettem a TB-vel.
  A felrakott captura-id billentyűzet része az nekem nem egyezik a tiéddel, ezt Te magad készítetted?

  • readya

   1, igen, itt nincs egyben a névjegyek és a tárcsázó. A Samsung tudja miért… Engem is zavar. :(
   2, ez annyira nem jó. Milyen kód volt korábban?

   • andreas49

    ad.2 KI4-es
    a tárcsázó billentyűzeted honnan van?

 • mayeye

  Hello.

  Sikerült feltenni az ICS-t nagy nehezen, KOR azaz koreai telom van vagy mi sajna..
  Viszont a root sehogy nem megy,Odinal se meg más progikkal sem..
  Amig nem frissitettem tudtam rootolni,tehá egyszer már megoldottam de most….
  Vmi ötlet???

  Az odin ezt irja ki:

  usbnél:
  0:[COM27] (sárga)

  Added!!
  Odin v.3 engine (ID:27)..
  File analysis..
  SetupConnection..
  Can’t open the serial(COM) port.
  All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

  0:[COM27] (majd piros fent : FAIL)

  • Wary

   Szia,
   Felhivtam a mutyi GSM-et, ahol vettem a telót: azt mondták, hogy vigyem be a kütyüt és 1 nap alatt letörölnek róla mindent és rápakolják az ICS-t… ez kicsit drasztikus az ízlésemnek, szóval a kövi a kérdésem: ha Odinnal frissítek, akkor elszállnak az alkalmazások, SMS-ek, contactok, stb és rakhatok mindent újra vagy maradnak szépen a helyükön?
   Root nélkül mivel tudok egyáltálán biztonsági mentést csinálni? A Titaniumot olvasom mindenhol, de ahhoz root kell, ha jól értem.
   – SMS-re már találtam egy sokat dícsért programot (SMS backup and Restore),
   – contactok jönnek vissza a felhőből,
   de az alkalmazásokat nincs kedvem egyenként újrahúzni.
   Köszi a segítséget újfent.

 • hengelhoffer

  Wi-Fi ikon probléma

  Sziasztok!

  A leírás alapján minden probléma nélkül sikerül frissítenem a KIES-el a telefont. Ez úton köszönöm a szerzőnek.
  Minden rendben működik, de a wi-fi ikon egy idő után beszürkül, mintha nem lenne térerő. Nem mutatja a le és feltöltést. Bár ennek ellenére van kapcsolat.
  Csak nálam van így, vagy Ti is tapasztaltátok? Van erre valami megoldás?

 • Anonymous

  Szia!
  Az lenne a kérdésem, hogy ha nem hivatalosan frissítem, akkor minden adatom elveszik? Tehát előtte szükség lenne valamiféle Backupra?
  Valamint ha így frissítem, és a jövőben kijön KIES-re is, akkor onnan még fogom tudni frissíteni?
  Elnézést, hogy ilyeneket kérdezek, de nagyon amatőr vagyok a témában!

 • liverpoolhun

  Szia

  T-Mobilra mikorra várható a 4.0 frissités mert akárhányszor feldugom nap mint nap a telót a kiesre semmi eredmény mert a leírtakban nem nagyon merem frissiteni a telót félve attól hogy elrontok rajta valamit és azt nem szeretném.

  Köszi a választ

  Üdv liverpoolhun

 • peppe

  nekem csak annyi problémám van h telefonkönyvbe oldalt a betükre nyomva pl rámek  vmeikre és nem ahoz a betűhöz visz erre van vmi megoldás?? :$

 • peppe

  egy aprócska kérdés meg lehet oldani h gyáriandroid legyen fennt ne ez az átalakított?? és érdemes e, ha igen előnyök hátrányok érdekelnének :)) nah meg ha jobb akkor leírás :DD köszönöm ^^

 • stanley

  Üdv!

  Az én Vodás SGS2 telefonom ma megkapta az ICS-t OTA-n…:-) (reggel)

  ….viszont miután letöltődött azt mondta dugjam rá a számítógépre és KIES-el próbáljam.

  Namost ez megvolt ki is írta, hogy új frissítés érhető el…

  Rányomok de azt írja nincs rendszergazda engedélyem a I9100-ról…. :-(

  Megpróbáltam megint OTA-n keresztül de már fel sem adja a lehetőséget. Mármint, hogy nincs elérhető frissítés…

  Hová tölthette le?

  Ilyenkor mit tehetek?

  Nagyon szépen köszönöm ha választ kapok a kérdésemre… :-)

  (Ami még érdekes, hogy ezen: http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=1&m=GT-I9100&r=1#regiona az oldalon a Hungary Telenor benne van de a Hungary Vodafone nincs, de a KIES kiírta, hogy VOD verzió…)

  Üdv Stanley

  Üdv 

  • stanley

   Előző levelem tárgytalan, mert éjjel sikerült frissítenem… :-)

 • Andrew

  Törölve: “A minap azzal szembesultem, hogy a Kies ujabb frissitest kinal fel es a hex kodobol a Telenor koddal biro firmware lett a telefonon, ami amugy fuggetlen! Ez normalis? Igy is lehet rootolni aszerint ahogy itt irva vagyon?”

  Tehát újra, miután szemrevételeztem jobban. PDA: LP7, PHONE:LPS, CSC:LPH (HEX) – Gondolom a HEX a végén, hogy független. De a kérdés ugyan az, a root a fentiek szerint? Vayg ehhez másik filet kell odinolni?

  Utolsó szerkesztés remélem – ez való nekem?

  I9100XWLP7 Download (Thanks To SamMobile!)
  Base Firmware: I9100XWLP7 (4.0.3)
  Region United Kingdom / Ireland
  Carrier: SIM FREE (Generic)
  Build Date: 3rd April 2012
  Modem: XXLPS
  CSC: XEULP5 (XEU)
  Change List: 340913
  CF-Root v5.4 LP7: Download

 • Pataki András

  Üdv.

  Nekem egy I9100XXKG1 verzióm va és persze ez nem frissült le.

  Tud valaki megoldást hogy lehet megoldani?

  Ekőre is köszi.

 • Pataki András

  Feltettem de nekem is fagy naponta kétszer háromszor, szóval kuka az egész.

  A jól működő telefonomat haza vágta a sokat emlegetett ICS.

  Kérdésem lenne hogy vissza tudom-e valahogy rakni a régi 2.3-at valahogy?

  Ha tud valaki segíteni vagy küldeni egy linket hogy honnan tudom letölteni stb. megköszönném.

 • killmix

  Helló!
  Mit gondoltok erről a rootolási módszerről?( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1501719 )
  Egy Galaxy S II-m van, Tmobileos és 4.0.3-mas ICS van rajta. Szerintetek ezzel lehet rootolni a telóm?Nekem egyszerűbbnek tűnik mint ami itt ebben a cikkben le van írva,( de lehet hogy nincs igazam ) már csak azért is mert nem tudom hogy ha nekem Kiessel frissített hivatalos Tmobileos ICS van a készülékemen, (ami természetesen magyar) akkor is lehet-e használni ezt a módszert(lehet?). Lehet unrootolni?
  Ugye a rootolásnál nem veszik el semmi adat?
  Köszi előre is a válaszokat! :D

  • kemecs

   Felraktam. 3 hónapig ment. Ma viszont tégla lett a S2-ből. Pedig semmi sem történ ami okot adhatott vlna rá. Az asztalomon volt és egyszer csak újraindult aztán vége.

    Nem segít semmi.

   A download mód még bejön más nem, folyton resartol.

   Odinnal probáltam visszatölteni. 

   <ID:0/027> Added!!

   <OSM> Enter CS for MD5..

   <OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..

   <OSM> Please wait..

   <OSM> I9100XXLPQ_I9100OXXLPD_I9100XXLPQ_HOME.tar.md5 is valid.

   <OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..

   <OSM> Leave CS..

   <ID:0/027> Odin v.3 engine (ID:27)..

   <ID:0/027> File analysis..

   <ID:0/027> SetupConnection..

   <ID:0/027> Initialzation..

   <ID:0/027> Get PIT for mapping..

   <ID:0/027> Firmware update start..

   <ID:0/027> boot.bin

   <ID:0/027> NAND Write Start!! 

   <ID:0/027> cache.img

   Ennél tovább nem jutok.

   A telefon megszakítás és kikapcsoás után “Azt javasolja hogy recorvery módban próbáljam meg visszahozni Kies-el.”
    
   :(
    
   Tud valaki ilyet reparálni. Garos szervizbe meg sem próbálom vinni, hisz a számlálóban látszik, hogy piszkált.
    
   Kellene nekem egy szakértő, aki megpróbálná feltámasztani, persze nem ingyen.
   Valami ajánlat?
    

   üdv:kemecs

   Debrecen

   +36206616070

  • Gergoo

   Kipróbáltad vagy kipróbálta valaki?

 • tatar76

  Helló.az eredeti kernelt miért nem tudom letölteni?

 • Gergoo

  Frissítettem a TM-os telefonom Kiesen keresztül ICS-re, PDA: I9100XWLP7 PHONE: I9100XXLPS CSC: I9100TMHLP2  A kérdésem az lenne hogy a fenti root leírás (gondolom) csak XXLPQ-re jó? Tulajdon képpen jó nekem ez a XXLPS is, csak Rootolni kelle gondolom. ICS frissítés előtt is rootolva volt, viszonzt az ICS-n már nem működnek a root szükséges programok. Milyen fileok kellenek hozzá? Találtam hozzá ezt: http://download.chainfire.eu/157/CF-Root/SGS2/CF-Root-SGS2_XX_OXA_LPS-v5.4-CWM5.zip de ez lengyel régiós. Ez probléma esetleg? Attól még van benne magyar nyelv? Egyáltalán jó ez hozzá? Köszi a segítséget!

 • zgergo99

  De a frissítés után visszalehet állítani az eredeti állapotot? :)
  A választ előre is köszönöm.

 • stanley

  Sziasztok!

  Nekem az lenne a kérdésem, 1.hogy a gyári ICS frissítés után valahányszor bekapcsolom a telefont (SGS2) és fényképezni szeretnék (csengőhang is alapra vált) mindig előbb csatolnom kell az SD kártyát. Külső SD nincs benne.
  Lehet ezt valahogy átállítani, hogy ne kelljen mindig ezt megtennem?
  2.Továbbá sokszor előfordul, hogy alap esetben be van kapcsolva a mobilnet, és ha bemegyek az irodába és bekapcsolom a wifit (vagy kikapcsolom) elhalványodik az ikon és se be se ki nem kapcsol viszont a telefon bizonyos idő után újraindul és kéri a PIN kódot. Ez akkor rossz ha épp nem várom meg a míg teljesen kikapcsol és zsebre teszem a telót. Innentől kezdve meg hiába várok hívást, csak ha beütöm a PIN-t akkor tudok újra fogadni hívást.
  Köszi a választ előre is.

  • GabeszTdi

   szia, melyik módszerrel frissítetted?

 • A CheckFusDownloader-be nekem I9100XWLP7_I9100OXXLPH_I9100XXLPS_HOME.tar.md5 jott be…Ez is jo???

 • CsepiPeti

  Szia!

  A TriangleAway-v1.25.apk-t nem lehet a linken letölteni (a Google Play-ről sem), a letölthető újabb verzióra pedig azt írja, hogy nem támogatja a GT-9100 készüléket. Letöltöttem más forrásból a v1.25-öt, de arra a készülék írja azt az elindítása után, hogy “A csomag elemzése során hiba történt”.
  Szóval hogyan tudom akkor nullázni a számlálót?

  Köszi előre is!

 • ruddee

  Segítséget kérnék!

  Sikerült a gyökérben!! lévő DATA könyvtárban lévő local.prop file-t felülírnom. :S
  El tudná nekem küldeni valaki a gyárit?

  Ez nem a sdcard/data mappa!

  Itt egy kis leírás, hogy hogyan juthatsz el a telefonod gyökér file-jaihoz. Pl törölheted innen könnyedén a hangfájlokat. Én is ezt tettem a kamera hangokkal…

  ES File Explorer segítségével.

  http://www.whatsthelatest.net/how-to/disable-camera-shutter-sound-android-40/

 • lojzi1

  Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de talán valaki tudja a választ. Hivatalos T-Mobile-os 4.0-s Androidra frissített a Galaxy S2-esem már jó ideje. Azóta két nagyon furcsa dolgot produkál:
  – néha veszettül elkezdi fogyasztani az akksit, annyira, hogy ha töltőre teszem még akkor is fogy, illetve pár százalékot nő csak órák alatt. Közben meg melegszik rendesen. Mitől van ez? Mindenféle kill-app-ot próbáltam, újra is indítottam, nem segít, egyszercsak aztán elmúlik
  – néha a billentyűzet nem működik, hiába nyomkodom, semmi, átállítom másikra, az sem jó, sokszor az újraindítás se segít, hanem egy idő után elkezd kattogni, mintha sok billenytűnyomást érzékelt volna és attól kezdve jó. Rettentő idegesítő mikor egy sms-re kellene gyorsan válaszolni.
  A régi 2.3-as androiddal semmi ilyen baj nem volt.

 • Damas

  Üdv!

  Nem tudom figyelemmel követik-e még ehhez a cikkhez tartozó kommenteket, mindenesetre remélem valaki tud segítséget nyújtani.

  Van egy Galaxy S2-őm ami eredetileg T-mobilos volt és a gyári frissítést meg is kapta, sikeresen fel is frissült ICS-re, de a nyáron el kellett utaznom Amerikába, és mivel a telóm még hűségidős volt T-mobiléknál kénytelen voltam, kiüttetni, hogy kint is tudjam használni külföldi kártyával.
  Miután kiütötték és visszakaptam, újra a régi 2.3.4-es android volt rajt azt mondták csak ezzel tudták megoldani.

  Szóval most, hogy visszajöttem kishazánkba szeretném visszakapni az ICS-t de nem tudom, hogy a cikkben leírt információk mennyire naprakészek, (olvasva a kommenteket 1-2 file, főleg a gyári kernel vissza állítása illetve a sárga 3szög eltávolító progi már nem is igen működik/létezik) illetve nem tudom, hogy erre a buhera 2.3.4 kiüttetett verzióra gond nélkül fel megy-e majd az ICS.

  Kies szerint a teló: PDA: KI4 / PHONE: KI1 / CSC: KI2 (XEO)

  A válaszokat/segítséget előre is köszönöm!!!

 • kiskaszas

  Sziasztok Nemrégiben vettem egy s 2-est és megcsináltam a frissítést a fentiek alapján, felmegy de viszont amikor reset van akkor csak hosszú ideig csak a betöltést látom az s betűt villózgatni és nem indul el maga a telefon. Mit tegyek ?

  • GabeszTdi

   szia, nekem amikor ilyen problémám volt egy DATA WIPE / FACTORY RESET segített

 • Schrodi

  Szia!

  Nekem a check fus downloader program ezt dobta ki: Product Code: GT-I9000HKDXEH
  Latest firmware: I9000XWJW5/I9000OXXJVC/I9000XXJW4/I9000XWJW5
  Modified: 2012.04.05. 17:14:07
  Filename: GT-I9000_XEH_1_20120405171400_3t7bzp1rs9.zip.enc2

  Ez szerinted tökéletes lesz a telefonomhoz? 3G, GPS működni fog, vagy ki kell mentenem valamit a telefonról?
  Esetleg tudnál segítséget adni skype-on?

  Előre is köszönöm a válaszod!

 • lotto77

  Szia!

  Segítségedet kérném a következő problémámhoz!

  Rootolni szeretném! A teló Angliából származik.

  Samsung Galaxy S2 I9100P BVLPC ICS 4.0.4

  Előre is köszi a segítséget!

+