MojAndroid
(x) hirdetés

Ma a Spider-Man: Total Mayhem HD játékot mutatom be nektek, a Gameloft jóvoltából. A játék nem található meg az Android Marketen, a készítők honlapján keresztül vagy a Gameloft wapshopban tudjátok megvásárolni. Első indításkor 260MB körüli adatot tölt le (Galaxy S II esetén, Galaxy S-nél ez 170MB) az SD kártyára, ezért érdemes Wi-Fi közelben lenni első indítás esetén.

A HD jelző nem véletlen a játék neve mögött, szép textúrákat kapunk a pénzünkért cserébe. Ha azt mondom ez egy igazán jóféle mászkálós játék, akkor azt komolyan is gondolom. Főhősünk maga Pókember, akinek bőrébe bújva végigmehetünk a képregény sorozat egyes történetein. Az alaphelyzet ugye annyi lenne, hogy megyünk előre és aki szembejön leverjük – akár kombókat is használva – vagy hálót lövünk rá, de szerencsére a Gameloft ezt kicsit megtoldotta. Harc közben érdemes figyelni a kijelzőt, ugyanis a pók érzékünk jelzi ha veszély fenyeget minket és ha időben reagálunk, elkerülhetjük.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=s-xQ060GAus]

Ha valami újdonsággal találkozunk, a játék megmutatja mit is kell tennünk (pl. a szakadék felett átugrálni úgy lehet, hogy az ugrás gombot többször nyomjuk meg, ennek következtében hálót lövünk ki valami magaslatra és azzal lendülünk át az akadályokon).
A mászkáláson túl gyűjtögetnünk kell zöld illetve piros gömböket. Előbbi életerőnket növeli, utóbbi pedig extra képességekhez juttat minket. Ó, nem mondtam volna, hogy a karakterünk fejlődik is? A gyűjtött pontokkal növelhetjük az erőnket, a védekezésünket illetve a speciális képességeinket.
Jó ötlet, hogy a főhősökkel való verekedés közben képernyőképeket készíthetünk, így örökítve meg a küzdelmet illetve a pályákon – néha igen jól eldugott – ikonokat találunk, amelyeken Pókemberes illusztrációk találhatóak.

A játék ugyan nem tartozik az olcsó kategóriába (1000Ft), de jelenleg egy akció keretében ha megvásárolod, kapsz mellé egy másikat ingyen. A további részleteket megtalálod a Gameloft wapshopjában illetve ha naprakész szeretnél lenni, érdemes twitteren a Gameloft (magyar!) oldalát követni.

2011.12.27.

+