MojAndroid
(x) hirdetés

A hazai LG Optimus 2X telefonokra is megérkezett a Gingerbread (2.3.4) frissítés. Bár Júliusban írtunk az amerikai frissítésről, sajnos kicsit tovább kellett várni, mint gondoltuk, de a lényeg, hogy végre megérkezett. Ha tudod mit kell tenned, ne is olvasd tovább, ha még nem frissítettél LG telefont, hajtás után egy kis segédlet illetve screenshotok találhatóak.

Ha még nem frissítettél és nem kötötted össze a készüléket a számítógépeddel, akkor látogass el az LG oldalára és válaszd ki a modell name menüpont legördülő listájából az LGP990-et (LG P990 a készülék típusa ugye), majd egyből meg fog jelenni a “Software Update” szekció jelezvén, hogy elérhető frissítés van a készülékedre. Kattints a WINDOWS USB Driver gombra, majd a letöltött fájlt indítsd el (ez egy exe fájl, ami telepíti a szükséges drivereket). Utána csatlakoztasd a készülékedet és ha az összes Windows driver települt, akkor kattints a honlapon a “software update” gombra és a letöltött fájl szintén installáld. Elvileg az install végén magától elindul a program, de ha mégsem, akkor indítsd el magad (Start menü LGMobile support tool – LGMobile update). Indulás után felismeri a telefont és fel fogja ajánlani a frissítést. Nyomjuk meg a frissítés gombot (szép nagy lila), majd majd válaszoljunk igennel a szeretnénk folytatni kérdésre amikor azt írja, hogy el fognak veszni a telefonon tárolt adatok. Elveszni ugyanis semmi nem fog (ha minden jól megy, de szoftver frissítés nincs rizikó nélkül). Legalábbis eddig kettőből kettő készüléken nem törölt semmit és az Android hivatalos frissítések nem is szoktak.

Ahogy mondani szoktuk, mindenki a saját eszközéért felelős. De ha mindent jól csinálunk, minimális a probléma esélye. Csak szépen várjuk meg, amíg tényleg minden driver felment, a telefont felismerte a program és amíg nem végzett a frissítéssel, ne húzzuk ki a kábelt, ilyesmi.

Az előkészületek kb 10 percet vesznek igénybe, a frissítés nálam 12 perc alatt ment le.

2011.11.28.

Ezeket már olvastad?

+