MojAndroid
(x) hirdetés

A mai világban semmit nem lehet elrejteni: a jövő heti hivatalos bejelentés előtt kikerült a netre az első videó a (-z állítólagos) Nexus Prime-ról, rajta az (állítólagos) Ice Cream Sandwich-csel:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=Py9TfZGie48]

Először is: az Ice Cream Sandwich iszonyatosan szép, és nagyon jónak tűnik.

Másodszor: az a véleményem, hogy mostantól Androidot HD Suprt AMOLED képernyőn kívül semmin nem szabadna futtatni, annyira gyönyörűnek tűnik a képernyő is, nem beszélve arról, hogy a valódi fekete színnek köszönhetően az Ice Cream Sandwich soft menüje úgy néz ki, mintha a telefon része lenne, nem a rendszeré. Zseniális!

Nem is ragozom tovább most, nézzétek a videót, mielőtt leszedik. A leak egyébként a BGR-ről származik, köszönet érte.

Update: Második körös benyomásaim a fentieken felül:

  • Látszik, hogy a hardveresen támogatott grafikus felület nem marketing vatta volt: nagyon szépek és gördülékenyek a képernyőváltások, a futó app előnézetek, az átmenetek.
  • Ami Honeycombon nagyon nagy fájdalmam volt mindig, a widget lagolás teljesen megszűnt. Ez ugyan persze telefon, de az ICS tabletre is készült, úgyhogy sejthetően ez is pipa végre.
  • A gigászi képernyő ellenére nem tűnik nagynak az eszköz, ami jó. A képernyőnek alul-felül elveszi persze egy részét a notification bar és az alső soft menu, és ez jól is van így.
  • Ami már látom, hogy nem fog tetszeni: a soft menu ikonjai. (Már Honeycombon sem tetszett.) Szerintem szögletes, bumfordi, nem illeszkedik az egyébként gyönyörű felületbe. Reméljük skinelhető/theme-ezhető lesz!

Update 2: Megérkeztek a képernyőképek is.

Update 3: Cserébe a Google és a Samsung bejelentette, hogy (Steve Jobs halálára való tekintettel) elhalasztják az október 11-re tervezett hivatalos bejelentést. Kellett nekem a Hírhétfőben külön trendet adni a dátumnak!

2011.10.07.

+