MojAndroid
(x) hirdetés

A tegnapi hírhétfő publikálása után nem sokkal már kommentben érkezett a hír, hogy betiltották a Samsung Galaxy Tab 10.1-et Európában. A hír elképesztő sebességgel bejárta az Internetet, s mindenki írogatja a saját véleményét. Egyik oldal koccint, s nagy mellel zengi, hogy na végre valaki megmondta a kóreaiaknak, hogy nem lehet mindent ellopni tőlünk. Másik oldal azért háborog, mert Steve Jobs szerintük már csak a bajusz viseletben különbözik Hitlertől.

Az Apple Németországban a düsseldorfi bíróságra adta be a keresetet augusztus 4-én. Itt olvasható a dokumentum:

10-08-04 Apple Motion for EU-Wide Prel Inj Galaxy Tab 10.1

Akit érdekel a jog, s tud németül, az még mindig a fenti dokumentumot olvassa, a többieknek elmondom, hogy a dolog érdekessége, hogy a bíróság meg sem hallgatta a Samsung képviselőit az ügyben. Természetesen az időzítés is izgalmas, mint azt a fenti Media Markt katalógus képen látjátok, 13-án indult volna a 10.1 forgalmazása Németországban (kép forrása). Kérdés, hogy mit tesz erre a Samsung.

Természetesen keveset tudunk, s az ügynek biztosan nem ez a vége. Amit tudunk, hogy Hollandiában folytatódik a történet, ahol a hágai bíróságon tárgyalják az ügyet, az Apple célja, hogy Hollandiában is betiltság a Galaxy Tab 10.1 forgalmazását.

Akit érdekel a hivatkozott szerzői jog, az azt is megtekintheti:

Community Design 000181607-0001

Rossz nyelvek szerint, a fentiek alapján az Apple eséllyel perel bárkit, aki téglalap alakú elektronikus eszközt gyárt.

Egy dolog biztos, a Samsungot ismerve, nem fogja ennyiben hagyni a dolgot. Érdekes kérdés továbbá, hogy mennyire fogja ez a helyzet elmérgesíteni a két cég közti kapcsolatot (Apple pl. Samsung SSD-ket tesz az új Macbook Air-be. Felröppent a hír, hogy Samsung AMOLED lesz az iPad 3-ban).

Megkerestük a magyar Samsungot, hogy tőlük kapjunk tájékoztatást az ügyben. Amint lesz infó, közöljük.
A Samsung hivatalos álláspontja az ügyben:

„A SAMSUNG csalódottan fogadta a düsseldorfi bíróság döntését, ezért haladéktalanul cselekedni fog a szellemi tulajdonhoz fűződő jogai megvédése érdekében a jelenlegi németországi bírósági eljárásban. Emellett természetesen továbbra is aktívan védeni fogja ezen jogait az egész világon.
A SAMSUNG minden szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy innovatív mobilkommunikációs eszközei elérhetők legyenek mindenki számára mind Európában, mind világszerte.
A németországi bíróság ezen határozata semmilyen módon nem befolyásolja az egyéb európai vagy más bíróságoknál folyamatban lévő jogi eljárásokat.”

Források, aki kicsit jobban elmélyedne a témában:
http://www.financial-informer.de/infos/kreise_apple_stoppt_vertrieb_von_samsungs_ipad_konkurrent_in_europa_1646557
http://fosspatents.blogspot.com/2011/08/preliminary-injunction-granted-by.html
http://fosspatents.blogspot.com/2011/08/apples-complaint-that-led-to-eu-wide.html

2011.08.10.

Ezeket már olvastad?

+