MojAndroid
(x) hirdetés

Szendrői Zsófi marketing managerként dolgozik egy földgáz és villamos energiát értékesítő multinál. Mondhatni hétköznapi hobbija az aerobic és a fitness de a humor sem áll tőle messze.

Heti 3-4 alkalommal a munka előtt beugrom a szomszéd irodaházban lévő fitness terembe, ahol aerobiccal kezdem a napot, így próbálom magam felpörgetni az adott napra.

Zsófi egy fordulót megnyert a Dumaszínház “Fiatal félőrültek fesztiválja” megmérettetésen illetve az OTP Mikrofonpróba stand-up tehetségkutatón a legjobb 15 közé került.

Itt meg is tudjátok tekinteni az első fellépését:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=6RtWW_RXW-s]

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Zsófi:
HTC Wildfire S készüléket használok, ezt is szerettem volna használni, így ezt választottam. A készülék kiválasztásakor az operációs rendszer mellett fontos volt még a készülék mérete, a kamera minősége, memória kapacitása.
Sokat hezitáltam a Samsung és a HTC között, de végül párom javaslatára a HTC-nél maradtam – úgy érzem, jól döntöttem.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Zsófi:
Az Androiddal nem sokkal a készülékvásárlás előtt ismerkedtem meg. Párom informatikus, ő is Androidos készülékkel rendelkezik (Desire). Felvázolta nekem az Android nyújtotta lehetőségeket, előnyöket, így nem volt kérdés, hogy olyan készüléket fogok választani, ami Android operációs rendszerrel rendelkezik.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Zsófi:
A múlt héten volt az egyik barátnőm lánybúcsúja. Többféle vicces feladat volt, amit idegen emberekkel kellett neki megcsinálni. Pl. 10 fiútól kellett neki begyűjteni 10 nevet 10 telefonszámmal – természetesen a szingli barátnők rögtön arra kértek, mivel nekem volt csak Androidos készülékem a csapatba, hogy rögtön nézzük meg a fiúkat a Facebookon.

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Zsófi:
Úgy gondolom, hogy annyira sokoldalú az Android, hogy egy nőnek (persze nyilván van kivétel) lehetetlenség mindent megismerni és kihasználni, így számomra nincs olyan alkalmazás, ami az Androidban nem található, de számomra lenne rá igény. A kedvenc alkalmazásaim a Facebook, Gmail, Google Maps, NetCounter de már nézegetem az edzéssel kapcsolatos programokat is mint pl. My Tracks, Endomondo Sports Tracker, Noom Weight Loss és CardioTrainer.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Zsófi:
Nekem legfőképpen az a fontos, hogy az e-mailjeim mindig elérhetőek legyenek számomra, mivel gyakran kapok olyan leveleket, ahol az azonnali válaszadás nagyon fontos.
A Facebook hírfolyamát állandóan nyomon követem, naprakész vagyok a barátaim híreivel kapcsolatban. Ugyanakkor mivel nőből vagyok, így a tájékozódó képességem zéróra saccolható:), ezért a Google Maps számomra nélkülözhetetlen, mivel olyan sofőr vagyok, hogy sokszor azt sem tudom merre járok, így sokszor húzott már ki a csávából!:)

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától illetve mit vársz egy Android blogtól?
Zsófi:
Azt kérdezném, hogy mik azok az alkalmazások, amiket nekem, mint nőnek ajánlana, mik lehetnek számomra nagyon hasznosak, ha imádom a nyarat, a szórakozást, a sportot és a humort? Pláne, ha most éppen nyaralóhelyet keresek… Azt várom még egy Android blogtól, hogy legyen közérthető, és ha megjelenik bármilyen új alkalmazás, arról minél hamarabb tájékoztassa az olvasókat.
readya: Minden új alkalmazásról azért nem tudunk írni, de a fontosabbak próbáljuk hírként közölni. :) A nyár témakörben Lipilee írt egy bejegyzést, ha még nem olvastad, talán találsz kedvedre való alkalmazást. :)

Remélem érdekesnek találtátok az interjút. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.07.25.

Ezeket már olvastad?

+