MojAndroid
(x) hirdetés

Na kérem. A Zeptolab-ban kellemesen csalódtam. Ugyanis nem az Amazon vagy egyéb alternatív marketre vitték a a Cut The Rope fizetős verziót, hanem a Getjar-on érhető el az ingyenes és a Marketen a fizetős, reklám mentes verzió. 1 dollár az ára, ennyit szerintem bőven megér, ráadásul a Marketről szépen lehet majd frissíteni, nem kell a getjar-al szenvedni. Részemről auto update pipa be és örülünk. Az alkalmazás ingyenes verziójáról már írtunk korábban, de gondoltam a fizetős verzió megér még egy misét. A játékról nem is írok többet, hiszen aki egyszer játszott vele, annak vagy azonnal szerelem vagy nem érti miről van szó.

Viszont ha már ma volt az Android Meetup 2. felvonása és @sycko beszélt a rootolásról, akkor ide kell gombolnom egy pozitívumot. Hogy jön ez ide, kérdezhetitek. Nos, az ingyenes verziónak a neve: com.zeptolab.ctr. A fizetős verziónak pedig com.zeptolab.ctr.paid . Természetesen mind a kettő Cut The Rope 1.0.0 néven látszik az alkalmazás listában, az ikonja alá pedig Cut the Rope van írva. A gond csak az, hogy az egyik elnevezés, a másik pedig az alkalmazás konkrét neve.

Azaz
1, nem tudod a fizetős verzióval felülcsapni az ingyenest, tehát nem tudod onnan folytatni, ahol abbahagytad.
2, a Titanium backup és egyébb mentő szoftverek sem tudják visszaállítani a mentésedet, hiszen a kettő nem ugyanaz.

Ez gondolom sokakat nem érint, de én a magam részéről morcos lettem, hiszen az összes dobozban top100-ban vagyok a Scoreloop-on. Márpedig egyrészt semmi kedvem újra megcsinálni bizonyos pályákat, másrészt nem jó elveszíteni az ilyen helyezéseket. Mit lehet tenni? No itt jön a root vagyok című fejezet.

Innentől csak azok olvassák el, akiknek rootolva van a telefonjuk

Az Androidod minden alkalmazást a /data mappában tárol el.

Szóval én megnéztem mi van a Cut the Rope ingyenes mappájában és arra jutottam, hogy gond nélkül át lehet helyezni az adatokat a fizetősbe.

Konkrétan:

/data/data/com.zeptolab.ctr mappa tartalma (databases, files, lib, shared_prefs) copy
/data/data/com.zeptolab.ctr.paid mappába paste

Ezzel még nem örülünk, ugyanis a cuki pofák az xml file-t is átnevezték.
Ezért a másolás után belépünk ide:

/data/data/com.zeptolab.ctr.paid/shared_prefs

És a CtrApp.xml-t átnevezzük CtrAppPaid.xml-re (mivel lesz ott előtte egy ilyen nevű file, azt előtte töröljük vagy csak replace.

Hogy mi lesz ezután? Az ingyenes appot lehet uninstallálni és indíthatjuk a fizetőset. Mindent ott folytatunk, ahol abbahagytuk. Lásd a csatolt képeket :)

2011.06.30.

Ezeket már olvastad?

+