MojAndroid
(x) hirdetés

Az okostelefonok megjelenése óta rengetegen használják a készülékeket, mint fényképezőgépet, több kevesebb sikerrel, természetesen egy mobil készülék sosem fog annyira jó képeket csinálni, mint egy profi fényképezőgép, de hagyjuk a profi gépeket a profiknak, amatőr felhasználóknak teljesen jók ezek az 5 illetve 8MP kamerák.

Az Android Market tele van különböző Camera appokkal, így a választék nagy, ez viszont nem állítja meg a T2 Labs fejlesztőit, hogy egy újabb hasonló alkalmazást hozzanak létre, a Lightbox Photost.

A Lightbox Photos két alkalmazásból áll, telepítés után a menüben megjelenik két új ikon: Lightbox Camera és Lightbox Photos.

A Lightbox Camera az alapértelmezett képkészítő alkalmazást veszi célkeresztbe és be kell vallanom, hogy eléggé felfegyverkezve indul harcnak. Az egyszerű képkészítő funckió mellett rendelkezik alap szűrökkel, így pl. nem szükséges a fényképeket számítógépre tölteni, a telefonon is tudjuk már őket módosítani. Az elérhető szűrök: Original, Instafix, B&W (fehér-fekete), Lomo (kép közepe erősen fényes majd halványul), Retro, Sephia (barna/rozsdás réteget húz a képre), Cyano (kékes hatás), Redscale (vöröses hatás), XPro, Fisheyes (széthúzott kép, lencsés hatás).

A kivánt szűrő kiválasztása után a képet ellehet menteni, illetve a saját Lightbox falunkra tudjunk kirakni (az enyém itt látható).

Lightbox Photos az igazi aranytojás. Az alkalmazáson belül linkelhetjük Twitter, Facebook, Foursquare illetve Tumblr fiókjainkat, majd ezekből láthatjuk az összes megosztott képet. Természetesen ez nagy sávszéleséggel dolgozik, így célszerű WiFin keresztül frissíteni a képfolyamot. A számunkra fontos képek (My Lightbox fül) mellett megnézhetjük a legnézettebb képeket (Popular fül) Flickrről illetve a híreket (News fül) a New York Timestől kép formájában. Valószínű, hogy más oldalak is bekerülnek a folyamba, ez egy beta alkalmazás, így még rengeteg dolog van vele.

Az alkalmazás képes beolvasni a már elözőleg elkészített képeket, majd ezeket is megoszthatjuk publikus falunkon.

Stabilitás szempontjából nem panaszkodhatok, viszont lomhának tűnik, illetve lehet sok memoriát eszik a képek miatt. A képek frissítése sok ideig tart, egyelőre nekem a Twitter és Facebook fiókom van beállítva, így manuálisra állítottam át a frissitést, de természetesen lehet 15 perces, 1, 3 illetve 6 orás ciklust is választani.

Igéretesnek tűnik, viszont sok új dolgot kell mutatnia, hogy igazán ismert legyen illetve hogy a felhasználók elgondolkodjanak, hogy szükség van-e az alapértelmezetten kivül más fényképezőgép alkalmazást használni.

LPBeta (Android Market) – @LightboxApp Twitter fal

2011.05.31.

+