MojAndroid
(x) hirdetés

Érdekes magyar fejlesztésű alkalmazással ütöttem el hétvégén az időmet. Nem kell neki annyi kraft, mint az Angry Birds-nek, mégis garantálom, hogy a hozzám hasonló geekeket hosszú ideig leköti. Ez az app pedig az Elixir, amit ha egy tőmondattal kéne jellemeznem talán azt mondanám, hogy “az intelligens config dump.”

Az alkalmazás lényege az, hogy minden lehetséges konfig opciót és általános információt megmutasson a telefonodról, és amit állítani lehet, azt állíthasd. Ez nem vicc: ami stringként szerepel valahol, vagy sensor van rá, azt itt megnézheted. Kíváncsi vagy a telefonod magnetométere által szolgáltatott pontos értékekre? Bumm, hát nézd meg az Elixirben. Kíváncsi vagy a pontos pozícióra? Ne is menj tovább. Pontos pillenetnyi akkufeszkó? Tizedre pontos CPU frekvencia? Proximity sensor állapota? Nem is sorolom tovább…

Az alkalmazásnak külön szimpatikus vonása, hogy a fejlesztő két részre szedte: az egyik az Elixir, ami ugye maga az app, a másik pedig az Elixir Personal Add-on, ahova azokat a funkciókat pakolta ki, amik a személyes adatokhoz férn(én)ek hozzá. Ha maximális biztonságban akarod tudni a személyes adataidat (khm, azon felül, hogy Google oprendszert használsz), akkor a te barátod az alap Elixir. Ha viszont teljes funkcionalitásra vágysz és megbízol a fejlesztőben, akkor pakold fel mindkettőt. A Personal Add-on segítségével GMail olvasatlan elemek, hívásokkal, SMS-ekkel kapcsolatos extra információ és ilyesmik állnak rendelkezésedre.

Az Elixir a szimpla “elindítod és megnézed” funkcionalitáson felül kb. ötmillió féle widgetet is kínál, ráadásul pár információt (CPU terhelés, memória állapot) az értesítés kocsmába (Notification Bar) is felpakolhatsz.

Kisregény kéne ahhoz, hogy az összes funkciót felsoroljam, ha érdekelnek a telefonod legféltettebb titkai, próbáld ki az Elixirt!

2011.03.28.

Ezeket már olvastad?

+