MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap került ki a netre egy 2.3.3(!) verzióval készült Samsung Galaxy S ROM. A rossz hír az, hogy egyelőre KIES-en keresztül sehol sem elérhető, ezért számomra ez béta release-t jelent (végleges kiadásnak akkor tekintek egy ROM-ot, ha legalább 1 országban, legalább a független telefonokra elérhető a hivatalos úton). Tehát az I9000XXJVK ROM-ot mindenki saját felelősségére tegye fel. Én nem teszem, úgy döntöttem. Közel a cél és ennyit már fél lábon is… De a hír jó része az az, hogy a 2.3.2-es ROM után, itt egy 2.3.3-as, ami a jelenlegi az utolsó Android verzió. Magyarul a Samsung tényleg komolyan veszi végre a frissítést és az elérhető legfrissebb ROM-ból már van tesztelésre szánt verziója.
Szintén nem jó hír, hogy még mindig RFS fájlrendszer van használatban illetve ez sem tartalmazza a TouchWiz 4.0-át (bár ez engem nagyon hidegen hagy) és nem minden animáció, stb. van benne. A rootolása is kernel cserével működik.

Ha valaki viszont neki akar esni a flashelésnek, akkor a korábbi írásaim alapján készítsen mentést és ezt a verziót tegye fel. Ez tartalmazza az új bootloadert. Ami miatt ugye az egész flashelés úgymond veszélyes művelet lesz. Hiszen ha a bootloader feltöltése közben valami hiba történik, akkor a telefon mehet szervizbe, onnan mi nem hozzuk vissza sehogy. Van a neten bootloader nélküli verzió is. Azzal viszont az a gond, hogy többen jelezték (2.2.1-ről frissítve), hogy képernyő hibákat kapnak bootolás után. Szóval az új bootloader szükséges kivéve, ha a 2.3.2-es ROM-ról frissítesz. Olvasgatni az XDA fórumon érdemes.

2011.03.27.

Ezeket már olvastad?

+