MojAndroid
(x) hirdetés

 A Samsung nagy örömünkre úgy tűnik a legmagyarabb Android gyártó, forgalmazó. Köztudomású, hogy itthonról nem lehet fizetős alkalmazásokat vásárolni a Marketen, így leginkább a prémium játékoktól esnek el a magyar Android tulajok. Tudjuk, hogy ezekre van megoldás, s leleményes magyarok meg is találják a megfelelő kiskapukat, azonban ez hosszútávon nem járható út. A Samsung ezen kíván változtatni, s megnyitotta a saját Androidos boltját a Galaxy Store-t. 

A Galaxy Store jelenleg csak Samsung telefonról érhető el. Hogy ezen a jövőben kíván-e a cég változtatni, igyekszünk kideríteni. A bolt teljesen magyar, magyar árakkal, magyarországi fizetéssel. Nem kell konvertálni, mint az AppStore esetében.

Az árak egyébként egészen barátságos áron (590Ft – 1490Ft) érhetőek el, egy játék árából nem biztos, hogy jól laknánk a McDonaldsban. Ami érdekes, hogy egy-egy játéknak különböző telefonokra elérhető verzióit tudjuk letölteni, így a saját telefonra optimalizált változat biztosan szépen fog teljesíteni mindenki telefonjánm sőt a Galaxy Tabon sem csak a képernyő közepét fogja kitölteni. Ezzel persze felmerül az a probléma, hogy ha valaki rendelkezik esetleg egy Galaxy Minivel és egy Galaxy Tabbal, akkor kénytelen kétszer megvenni ugyanazt az alkalmazást a két készülékre.

A Store lehetőséget biztosít a magyar fejlesztőknek is, akik itthon értékesítenék alkalmazásaikat. A csatlakozás a Store-hoz teljesen ingyenes. Egy-egy alkalmazás feltöltése után a fejlesztő 70%-ot, a Samsung 30%-ot kap az eladásból befolyt összegből. Ez egyébként a Marketben is hasonlóan oszlik meg. 

A Galaxy Store persze sok érdekes kérdést is felvet. Mi lesz a Galaxy Store sorsa, ha a Google bővíti a Marketet, s Magyarországon is elérhetővé válik a teljes Market? Nyit-e a Samsung esetleg más gyártók készülékei felé is, vagy ez is egy marketing eszköz lesz arra, hogy az emberek a gyártó telefonjai mellett döntsenek? Ha My Samsung regisztrációhoz kötött a vásárlás, akkor a megvásárolt alkalmazásokat tervezik-e a jövőben accounthoz kötni, így lehetővé tenni az alkalmazások többszöri telepítését?

A fenti kérdésekre keressük a választ, s tájékoztatunk Benneteket is a fejleményekről. A Tovább után pedig a Samsung február 14-én kiadott sajtóközleménye olvasható.

 

Hozd ki a maximumot Androidos telefonodból!

A Samsung Galaxy Store olyan Magyarországról elérhető internetes áruház, ahol a felhasználók prémium Androidos játékokat és alkalmazásokat vásárolhatnak mobiltelefonjukra. Az oldalon fellelhető tartalmak kizárólag azon Samsung mobiltelefonokra telepíthetők, amelyek Android operációs rendszert használnak. Az elérhető programok körének folyamatos bővítéséről és minőségéről a Samsung gondoskodik, figyelembe véve a felhasználók mindenkori igényeit, valamint azon kéréseket és véleményeket melyek a Samsung Magyarország hivatalos Facebook oldalán jelennek meg. (http://www.facebook.com/SamsungMagyarorszag)

Jelenlegi induló kínálatunkból pár népszerű cím a teljesség igénye nélkül:

  • Need For Speed: Shift HD

  • Asphalt 5 HD

  • Assasin’s Creed HD

  • The Sims 3

  • Monopoly HD

  • Bejeweled

„A magyar Androidos közösség igen aktív – nemrégiben a Facebook-on csoportot is indítottak annak érdekében, hogy ne csak az ingyenes tartalmak legyenek letölthetőek Magyarországon. A Samsung Galaxy Store létrehozásával célunk az volt, hogy a magyar Androidos közösség tagjainak végre lehetősége nyíljon arra, hogy a világszerte népszerű fizetős játékok és alkalmazások egyre bővülő választékából szemezgethessen.” – nyilatkozta Kunos Balázs, a Samsung Telekom üzletágának vezetője

 

“A Gameloft örömmel vesz részt minden olyan kezdeményezésben, melynek köszönhetően Magyarországon is könnyebben elérhetővé válnak azok a prémium HD játékok, amelyek méltán népszerűek az Android felhasználók körében is.” – mondta Májer Bálint, a Gameloft Kelet-európai Üzletfejlesztési Vezetője 

„Az Android operációs rendszerben hatalmas lehetőségek rejtőznek, használatával már minden igényt kielégítő játékélmény érhető el mobiltelefonokra, tabletekre. A mobiljáték iparág hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt évek során és hála az új Samsung Galaxy Store-nak ennek eredménye már a magyar piac számára is elérhetővé vált. Örülünk, hogy a kezdetektől fogva részesei lehetünk ennek a folyamatnak és biztosak vagyunk benne, hogy az újonnan megjelenő játékok, valamint alkalmazások széles választékával tevékeny részt vállalhatunk majd egy erős hazai Androidos közösség létrejöttében.” – tette hozzá Jónás Péter, a Selatra Games regionális értékesítési menedzsere.

 

Az alkalmazásokat a galaxystore.hu weboldal mobil böngészőn elérhető verziójáról lehet megvásárolni, letölteni és telepíteni. A vásárláshoz mindössze egy internetkapcsolattal ellátott Android operációs rendszerű Samsung mobilkészülék, My Samsung profil és egy online fizetésre alkalmas bankkártya szükséges. Az alkalmazásokat az OTP Bank biztonságos online fizetési felületén, a bankkártya adatok megadásával lehet kifizetni.

 

Értékesítsd saját fejlesztésű alkalmazásodat a Samsung Galaxy Store-ban!

 

A Samsung Galaxy Store-ral a fejlesztőknek lehetőségük nyílik arra, hogy az általuk fejlesztett alkalmazást a hazai Samsung Android operációs rendszerű telefonnal rendelkezők felé értékesítsék. A rendszerhez kapcsolódó adminisztrációs felületen keresztül egyszerűen lehet feltölteni alkalmazásokat, az egyes tartalmakhoz szöveges, képi és multimédiás elemek csatolhatók a hatásosabb bemutató érdekében. A rendszer lehetőséget kínál továbbá olyan adatok rögzítésére is, amelyek a keresőrobotok számára könnyen láthatóvá teszik a store kínálatát. A Samsung Galaxy Store admin oldalán a fejlszetők láthatják a saját alkalmazásaikhoz kapcsolódó letöltési statisztikákat.

 

A Samsung Galaxy Store-ban történő értékesítésnek több feltétele van: a regisztráció során meg kell adni a személyes alapadatokat, el kell fogadni az Általános Szerződési Feltételeket, valamint annak megismerése után alá kell írni egy együttműködési megállapodást. A rendszerhez történő csatlakozás teljesen díjmentes, az alkalmazások árát a fejlesztő határozza meg. A Samsung 70:30 arányú bevételmegosztást kínál minden értékesített alkalmazás vagy játék után, ahol a fejlesztőt 70%-os részesedés illeti meg. A rendszer folyamatosan bővül, a Samsung ezen felül szolgáltatás folyamatos kommunikációjával, promóciájával is segíti az értékesítést.

2011.03.01.

+