MojAndroid
(x) hirdetés

Facebook üzit hozott a minap a posta:

Üdv!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani eMatrica mini alkalmazásunkat. Amint a neve is mutatja, a magyar autópályák használatára feljogosító e-matricát vásárolhatsz segítségével. Az alkalmazás természetesen ingyenes és megtalálható a Marketen. Töltsétek le, használjátok egészséggel és ha megjegyzésetek van küldjétek el a fejlesztőknek.

Biztonságos utat, kellemes autózást.

A rendőr zsargonnal fogalmazó kollega (ez az elköszönés már majdnem “további balesetmentes közlekedést”, nem?) javaslata nyomán fel is pakoltam az eMatrica v1.0 alkalmazást. Az alkalmazás semmivel sem több, mint amit állít magáról: az utazás közbeni SMS-es autpályamatrica-vásárlás folyamatát rövidíti le 2 tappantásba – szerintem ha valaha vásároltál autópályamatricát SMS-ben (SMS-ek megnyitása > telefonszám bepötyögése > rendszám bepötyögése > küldés > megerősítő SMS elküldése > karambol), akkor tudod, hogy ez jó dolog. Az alkalmazás adatlapja szerint a “grafika nem egy Angry Birds, de a célnak megfelel”, és ez így is van: a cucc egyszerű, mint a faék:

  1. (Első indításkor) a beállításokban beállítod a járműve(i)d rendszámát (több járművet kezel, az egyik kijelölhető defaultnak), és a fura óvszer ikonos menüben a jármű típusát (autó, motor, teherautó, PSzH, csattogós lepke)
  2. Javasoltan az alkalmazás beállításai között bepipálod az “Automatic order confirmation” checkboxot
  3. Az autópályán rátappantasz a kívánt matrica típusára (4 napos, heti, havi), megerősíted
  4. És kész vagy

Az alkalmazás SMS-eket küld, fogad, küld, tehát nincs itt semmilyen rakétatudomány – de ami egyszerű, az szép. Tovább lehetne gondolni a dolgot esetleg valami riasztás rendszerrel: az app követhetné, hogy mikor vettél utoljára matricát és szólhatna, ha az lejárt. Ezt jelenleg kénytelen vagy fejben lejátszani.

További balesetmentes közlekedést! [Tiszteleg.]

És itt teszem hozzá, hogy autópályamatricát természetesen ne vezetés közben vásárolj, állj félre, állj ki a benzinkútra, és ott pötyögj!

2011.02.18.

+