MojAndroid
(x) hirdetés

Te is folyton úgy jársz, hogy mész a sivatagban és lemerül a telefonod, esély nélkül arra, hogy találj egy töltőt, fali aljzatot? (Hiszen a sivatagban vagy.) És nincs nálad semmi más, csak egy adag anabolikus szteroid, három ráció benzedrin, megszórva egy kis epóval, amivel berserk módban, a végtelenségig tudsz tekerni pl. egy kurblit?

Ha veled is gyakran esik meg ez, akkor Ben Heck házi telefontöltő megoldását (amit itt a cikk végén is megnézhetsz) neked találták ki. (Ben Heck-ék.)

Az ötlet lényege a kurblis LED-es zseblámpa, amit pl. a Decathlonban is megkapsz viszonylag kevés pénzért. Ebben van egy jó nagy áttételű áramfejlesztő és egy egyenirányító. Ben ehhez csak egy alap feszültségszabályozót eszkábált, hogy ne menjen 5V fölé a feszültség (vagy ne sokkal), és máris kész a kurblis telefontöltő. A probléma jelenleg az, hogy bár kézzel jelentős mennyiségű energiát tudsz belekurblizni, lábra szereve (ami szintén ötlet lett volna az “automatizálás” eléréséhez) alig csorog az áram… De pl. bringadinamóra már lehetne ilyesmit szerelni. Várjuk a piaci megvalósítást!

2011.01.26.

Ezeket már olvastad?

+