MojAndroid
(x) hirdetés

 

Sziasztok!

Kicsit több, mint egy hete írtam nektek egy bejegyzést ugyanebben a témában, akkor egy Galaxy Spicát mutattam be. Azóta ismerőseim szóltak hogy van egy ZTE Blade márkanévre hallgató telefon, mely nagy tudással bír, és mégis irreálisan olcsó. Nos, gondoltam benevezek egyre, mit veszíthetek. Elsétáltam a Westend City Centerben található T-Mobil üzletbe, és próba szerencse alapon megkérdeztem, hogy van-e náluk ilyen telefon. Hát volt.

Vásárlás után hazaérkezve neki is estem a moddolásnak. A gyári firmware-el csak 256mb RAM-ot látott a készülék, ráadásul még T-Mobil függő is volt.

Első lépés a T-Mobil által kiadott (tehát garanciavesztéssel nem járó) “csodazip” telepítése, mely feloldja a készülékben a maradék 256mb RAM-ot, így már 512mb-ot birtokolhat a telónk. Amennyiben garanciális probléma adódna, ezt a lépést kell megismételni, és visszaáll az eredeti, érintetlen firmware.
Második lépés a függetlenítés, ez annyiból áll, hogy egy weblapra beírjuk az IMEI-számot, és a “mehet” gombra nyomva kiköpi a függetlenítő kódot, melyet a telefonba beírva immár szabad droidot birtokolhatunk.
Harmadik lépés a root. Ez sem bonyolultabb az második lépésnél, egy Universal Androot nevü .apk file feltelepítése és elindítása után már rootolt is a készülékünk. Ez csak újraindításig érvényes, tehát ki kell használni a helyzetet, fel kell tennünk egy Recoveryt.
Negyedik lépés a root és a recovery telepítése után az egyedi ROM felrakása. A kiválasztott ROM-ot az SD-kártyára másolás után a Recovery-ből telepíthetjük. Ezután nincs más dolgunk, mint újraindítani a telefont, és elkezdhetjük a megismerést.

Indítás után, megadva a Google accountomat szépen mindent leszinkronizált, ezután jött a felismerés, hogy ez a telefon más. Eddigi androidos telefonjaim mind sokkal akadozósabbak, vontatottabbak voltak, ez pedig egy nagyon jó, gyors érzést nyújt. Külön pluszpont a Jellyfish RLS-8 készítőinek a billentyüzetért, hihetetlenül pontosan, hibátlanul tudok vele írni.
Az 512Mb memória gyakorlatilag indokolatlanná teszi a Task Killerek létezését is, és nagyon nagy teret ad az Android multitasking-képességeinek. A processzor az egyetlen átlagos ebben a készülékben, de az is teszi a dolgát ahogy kell, még játékokra is bőven elegendő egy kis OC-kal.
A kamera 3.2megapixeles, jól használható.
Amit még kiemelnék, az a kijelző.
Gyönyörű, 800×480-as felbontással, káprázatos színekkel jeleníti meg a megjelenítenivalót.
A kütyü egyetlen negatív tulajdonsága: halk. De csak fülhallgatóval, kihangosítva tökéletes. És erre is létezik millió fix és mod, tehát a probléma elhárítható.

Egy pár szót ejtenék a hardverről:
A telefon a Spica és a HTC G1 után veszélyesen vékonynak tűnik, a fogása hibátlan, anyaghasználat csillagos ötös. Nem recseg, nem ropog, a kijelző alatti három gomb is nagyon el lett találva.

Összefoglalva ez egy nagyon szerethető, okos, és gyors Droid. Az ár/érték arány alapján INSTANT GET. Bőven megéri a negyvenezer forintot. És alátámasztásul, hogy nem csak én gondolom ezt így, elmondhatom, hogy látva a telefonomat, két ismerősöm is ilyet vesz a héten.

Köszönöm, hogy végigolvastátok, remélem tetszett amit olvastatok. Amennyiben vannak kérdések, szívesen válaszolok rájuk kommentben.

 

2011.01.20.

+