MojAndroid
(x) hirdetés

Android rajongók figyelem.
Egy ideje “játszom” weboldalakkal, és már jó ideje felmerült, hogy az online tartalmak, valamit a nyomtatott sajtó között létezik egy arany középút. Ezt többen is igyekeznek megtalálni, igy én is. Nagyon fontos szempont ugyanis az, hogy az offline újságok külseje egy bizonyos olvasási szokást ismertet meg az olvasókkal, és erre szocializálja őket. Másrészt azért ez a külső terjedt el a nyomtatott újságoknál, mert ez a legjobb. Mondhatnánk, az újság olvasási szokások kialakították a legmegfelelőbb elrendezést, és szedést.
Szerintem nincsen más dolgunk, mint alkalmazkodni ehhez, és sikerülhet elmosni az elekronikus, és nyomtatott újság közötti határvonalat. Ez marha szépen, hangzott, egy prospektusban biztosan jól mutat. A lényeg praktikusan a következő: letisztult, jól olvasható felület a tartalmaknak, ami kényelmes tartalom fogyasztási lehetőség mindenkinek. Még tömörebben: az olvasóid úgy olvashatnak, hogy nem kell a már kialakult olvasási szokásaikon változtatniuk. Ráadásul én személy szerint remek módszernek találom arra, hogy az elektronikus tartalom fogyasztással éppen ismerkedőket megszólitsa. (tipikusan apu,anyu, nagyi, akiknek teljesen új terület ez.)
Ez a felület ehető bármely androidos kütyüről, de elsősorban a tablet-es olvasás jutott eszembe, és arra terveztem. Tehát elsősorban a tablet userek lehetnek nyertesei ennek a megoldásnak. Persze egyáltalán nincsen készen, mindössze ez az első olyan változat, ami már úgy ahogy működik is.

Ha tetszik az ötlet az androidportal szerkesztőinek/fejlesztőinek megtisztelnének ha egyszer csak kapnék egy emailt, hogy ez alapján elkészült az oldal tablet külseje. Erre utalok is, mert a témák között van androidportal is. Kérésre odaadom a motort, úgy csináltam meg,hogy nagyon könnyű legyen faragni.(ha akarnátok)

Tekintsétek egy világmegváltó csodás,elképesztő, fantasztikus (és minden nagyképű, nagyzoló kifejezés elfér itt) projeckt első fejlesztői verziójának, és kellemes nyomkodást. :)))
Addig mepgróbálom megirni a köv. verzióhoz a “lapozás” effektet :D
A link: http://dancsokzoltan.fusz.hu/ujsag ,vagy a QR kód.

2011.01.08.

Ezeket már olvastad?

+