MojAndroid
(x) hirdetés

Az imént olvastam az egyik rss csatornán, hogy a HTC Hero 2.1-es frissítés júniusig nem jelenik meg… legalábbis Európában, merthogy Taiwanban még áll a hivatalos bejelntés, hogy 26-án boldog Hero tulajok lesznek arrafelé.
Európában miért kell várni ? (Na de erre térjünk vissza később.)

Közben olvastam azt is, hogy a Google már teszteli a 2.2-es (Froyo – Frozen Yogurt) verziót, amiről egyelőre csak annyit tudni, hogy többek között evvel próbálják meg csökkenteni azt a jelenséget, hogy rengeteg különböző verziójú készülék van a végfelhasználóknál. Valahogy úgy próbálják megírni, hogy ha az OS egy részéhez új frissítést írnak, akkor ne kelljen egy egész új firmware-t telepíteni (hát, elvégre linux ez is, vagy nem?!). Továbbá a Flash 10.1-nek is megágyaznak benne.
Május 19-én lesz egy Google I/O konferencia, valószínűleg be is mutatják.

Visszakanyarodva a HTC Hero “problémához”, el tudok képzelni egy olyan forgatókönyvet is, hogy a HTC a Taiwani frissítést is eltörli, és vár a fagyott fagyira május 19-én. Ha az új módszer tényleg jól működik (részenként (csomagonként) lehet majd frissíteni az Androidot), akkor a HTC-nek sokkal kényelmesebb arra a verziószámra rápakolni a Sense UI-t, mert így talán úgy adhat ki frissítéseket a későbbiekben, hogy csak bizonyos részeit kell frissíteni a firmwarenek, amik talán nem is lesznek hatással a grafikus felületre.

A bejegyzés közben azért kicsit elmosolydtam, mert Android előtt eszembe nem jutott volna, hogy új firmwaret várjak a telefonomhoz, mostmeg elborult az agyam, hogy már megint késik az ingyenes(!) frissítés.

Összefoglalva:
Lehet, hogy nem lesz hivatalos 2.1-es ROMja a Heronak és még sokat kell várnunk. Addig pedig marad a custom rom, vagy vehetünk új telefont, ha nagyon nem bírjuk ki.

Tom
2010.04.21.

+