MojAndroid
(x) hirdetés

Bő 1 hete lettem android felhasználó. Azon belül is a HTC Magic nevű készülékére esett a választásom. A következőkben kiderül, hogy pontosan miért is.

Ezelőtt még sosem volt okostelefonom, az előző egy SonyEricsson K510i volt ami kerek 3 évig bírta, de már kezd eljárni felette az idő. – Egyesek szerint már akkor eljárt felette amikor megvettem : ) ,de telefonálásra szerintem egy kiváló készülék volt.

Amikor megjelent a G1 már akkor elhatároztam, hogy nekem egyszer bizony lesz Androidos telefonom. Ám az árakat látva ennek megvalósítása sokáig váratott magára. Szerencsére Németországban a Magicet kedvezőbb áron árulják, így az én példányom is innen származik. Sokan talán idegenkednek ettől, mivel garancia nincs rá Magyarországon. Bár a magyar boltok garanciához való hozzállásáról mindenki tudna szerintem mesélni, ráadsul sajnos többnyire nem túl pozitív dolgokat…

Az elmúlt 1 hétben sajnos nem sok időm volt foglalkozni a telefonnal, tehát még szinte “belakatlan” de már így is óssze tudok írni pár dolgot mellette és ellene.

 

Tehát a pozitívumok:

– relatíve talán az egyik legolcsóbb androidos HTC telefon / természetesen külföldi pl. EU-s beszerzéssel /

– kinézetre szerintem nagyon szép / bár ez ugye emberfüggő, mindenkinek más a szép /

– trackball (azt mondják az érintőképernyő mellett ez felesleges, szerintem nem)

– minden olyan ami az androidot is jellemzi, számora hihetetlen volt elsőre a személyreszabhatósága

 

És végül néhány dolog ami nem tetszik:

– nincs szabványos fülhallgató csatlakozó, átalakító kell ha saját fülessel akarom használni / persze erről tudtam megvétel előtt is /

– audiolejátszó és fényképező beállítási lehetőségei szinte egyenlőek a 0-val (legalább valami hangszínszabályzó ill. fehéregyensúly beállítási lehetőség lenne) Amúgy lehet ezen valahogy változtatni?

– alap 1.5-ös firmwarerel nincs normális BT / még nem szeretnék rajta romot cserélni /

Ezek ellenére nagyon pozitív eddig a véleményem a telefonról. Persze van 1-2 dolog amihez még hozzá kell szoknom mert ez egy teljesen más világ.

2010.02.19.

Ezeket már olvastad?

+