MojAndroid
(x) hirdetés

Otthoni Linuxos htcp felhasználóknál gyakori hogy mythtv ketyeg a háttérben. Androidos felhasználók pedig sokszor Linuxot használnak. Így vagyok ezzel én is. A mythtv egy otthoni PVR (Personal video recorder) backend/frontend rendszer, tv műsor böngészésre, rögzítésre, zene gyűjtemény hallgatásra, hírböngészésre, miegymásra. Ami a pluginjaiba belefér.

Ennek wifis távirányítására szolgál a mythdroid alkalmazás. Marketről nem, kábellel/letöltéssel, file kezelővel telepíthető (pl. ASTRO-val). Miután a mythtv frontenden engedélyezzük a távirányítási protokollt (Enable frontend network control) és beállítjuk a készüléken a frontend gépünk IP címét, máris kapcsolódik a progi. Ezután elérhetjük a felvett műsorokat (infó róla, törlés, nézés), nézhetjük live a tévét, zene hallgatást kezdhetünk, a mythtv backendből szippantva böngészhető a tv műsor. Némi mythtv konfigurálással és LCDs szerver telepítéssel elérhető, hogy a projektről letölthető mdd nevű csomagocska telepítése után küldjön progress infót is. Ekkor engedélyezni kell az LCD output támogatását a frontenden.

Én ubuntus mythtv-vel használom, kisebb problémákon kívül (néha-néha diszkonnetál) nem volt vele gondom (kivéve a tv műsor részével, amit csak SVN-ből leszedett magam által fordított verzióval sikerült működésre bírni, remélhetőleg előbb utóbb egy új APK kiadással a bugfixek bekerülnek a hivatalos verzióba is).

Jelenleg is aktívan foglalkozik vele a fejlesztő, lassan stabilizálódik a mythtv 0.22 támogatás is. Egyelőre a mythtv 0.21-gyel ajánlott használni.

Értékelésem: 4 (4.5 ha javul a tv műsor a kiadásban)

2009.12.08.

+