MojAndroid
(x) hirdetés

Miután megszívtam a tré-mobil domino-mobilnettel (még mindig), s miután már előfizetésessel és wireless-en simán működik, látom a korrekt leírást csak újabb részleteket tudok hozzá adni.
Windowst futtatok, gondoltam, megnézem micsinál a Pulse-hoz kapott telepítő cd-ről a pc suit. Semmit. Összeszinkronizálhatnám az ótluk ekszpreszről a cuccaimat… Semmi másról… Se levelező, se telefon.
Pedig én a 6230-ban laktam eddig, és inkább onnan kéne. Odáig eljutottam, hogy a Nokia Pc Suite programmal *.csv-be exportáltam a 791 névjegyemet, amikben csak telefonszámok vannak. Itt jött akkor Lapaj segítsége. A *.csv-t a gmail felületen lehet importálni címtárba, majd szinkronizálni a Pulse-zal. – mondta.
Kisebb baj, hogy az első szinkronizálás nem hozott eredményt, a nevek nem jelentek meg. Úgy magában hiába nézegetjük excelben a *.csv-t, attól nem leszünk okosabbak.
Ugrás a gmail Creating or editing CSV files című oldalára, ahol megvan, hogy milyen fejlécnevek alá kell rendezni. Namost, egyrészt excelben és windows alatti Open Office-ben hiába próbálkozunk (nem is nagyon), az egyik eredményét nem eszi a gmail, a másiknál egyszerűen eltűnik a fejsor (biztos vissza lehetne írni). Jön Lapaj a Linuxos open office-szal, látszik a név, lehet szinkronizálni a Pulse-zal, nem érdekes, hogy minden név nickname lett, viszont – mit ad isten! – végre tudok telefonálni (3 nap után)! Finomítani még majd lehet, megnézni mi hová kerül, kísérletezgetni, ha már biztos helyen vannak ők 791-en.

És végre tegnap este 23:58-kor a kötelezőm lemondására is sor került. Nyugtával dicsérd a napot!

2009.12.01.

Ezeket már olvastad?

+