Minden blogja

Megújult a Jófogás.hu app

Kövezzetek meg, én még mindig bírom ezt a Jófogás figurát (Zsozsó? tényleg Zsozsónak hívják?) meg a felturbózott Kontroll Csoport dalt, a múltkor nem vicceltem, tök ötletes brand. Nevezett ötletes brand most fogta magát, és 2014-esítette az Android appját. Nem is tudom hol kezdjem!

Tudom (mert mondták), hogy a korábbi verzió feedbackjei alapján (is) csomót gondolkoztak és dolgoztak ezen az újon. És azt is tudom (mert látom), hogy a mostani visszajelzéseken is rajta tartják a szemüket, javítanak, tweakelnek. Amióta kijött az új verzió, már jött legalább 2 bugfix release, és ez szimpi.

Na de jó szokásomhoz híven előreszaladtam, kezdjük talán...

Handa-bandroid

Abban a téves felfogásban élünk - s a jelen ifjúságát sikerül is tökéletesen átejteni- hogy a tudomány és technika fejlődése napról napra a mi kényelmünkre és szolgálatunkra vagyon hivatva.
Mivel már elég vén lókötő vagyok, s mondhatom, némi élettapasztalatra is szert tettem, elárulom: egy frászt!
A fejlesztések és újítások kizárólag azért történnek, mert ezzel kívánják a mindig éhes vásárlói ösztönt kielégíteni, s hogy ezáltal szép dundira hízzon a gyártó/fejlesztő összes zsebe.

Veletech 2014

Eltelt egy év, s most szombaton ismét Veletech. Remek program minden technika iránt érdeklődő számára. Kiállítás és előadások szinesítik a programot.

Aki esetleg nem tud mit kezdeni magával ebédidőben, az meghallgathat engem is.

És a szervezők által küldött részletes leírás előtt egy kis kedvcsináló video a tavalyi rendezvényről:

Hírhétfő

Sajnos már három Hírhétfő is kimaradt, de az események a világban nem álltak le. Túléltünk egy április 1-ét, ahol megláthattuk, hogy már viccben sem tudnak újat kitalálni a hardvergyártók, ugyanis majdnem mindenki feltalálta az okoskesztyűt a bolondok napja tiszteletére. De hagyjuk a bolondozást, megpróbálom összeszedni az elmúlt egy hónap történéseit, de azért leginkább az elmúlt hétre koncentrálok.

Összefoglaló: Android Modding

Egyre több cikket olvasok itt a blogon, amelyben beszámoltok mindenféle főzött rendszerekről egyes telefonokon. Arra, gondoltam, hogy biztos többen is vannak, akik szívesen nekiugranának a saját telefonjuk módosítgatásához, de nem mernek belekezdeni, vagy nem tudják, hol kezdjék. Valóban nem egyszerű a dolog, mert rengeteg fogalom van, amiket nem árt fejben tartani, nem is beszélve a rövidítésekről és az angol szlengről, amibe belefuthat az ember. Mivel Nexus 4-et használok egyes részek elég specifikusak, de a felmerülő információk jelentős része telefontól független.

Galaxy s (plus) 4.4.2 kitkat

Szóval most egy samsung galaxy s (plus)-ról fogok írni. Tudom nem egy csúcskategóriás telefon, de az anyagi hátterem miatt csak nem rég tudtam szert tenni egy ilyenre. Igazából egy sima galaxy s, de volt benne egy proci csere és egy plusosat kapott azért van zárójelbe. Előtte egy xperia mini-m volt körülbelül 20 fajta android fordult meg rajta. Ennek köszönhetően úgy gondoltam a tapasztalatom meg van h az alap gyakori fagyásokkal és újraindulásokkal rendelkező 2.3.4-es rendszert lecseréljem valami jobbra. Hát utaná is néztem a lehetőségeknek , és hát miért is ne a legújabbat választanám.?!

iOS vs. Android

Sikerült a kezeim közé kaparintanom egy iPad minit (sajnos nem retina kijelzős) és úgy gondoltam, hogy összehasonlítom a Samsung Note3-mal és a Note10.1-gyel.

Ez lesz az első ilyen próbálkozásom, ezért nem garantált a siker, de igyekezni fogok. Mivel a két platformot és azok mindennapi használatát szeretném bemutatni, ezért a hardverre nem fogok kitérni.

Kőrösy APP - Magyarország első középiskolai android alkalmazása

Képernyőképek

A Szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola meghajolt a modern kor igényei előtt, Magyarországon először bocsátottak diákok rendelkezésre android alkalmazást.

Manapság hazánkban egy iskola sem engedheti meg magának, hogy ilyesmire költsön. A Kőrösy sem, egy diák önként készítette el az alkalmazást.

A fejlesztő diák beszámolója:

Oldalak

Subscribe to Minden blogja