Minden blogja

Android 5.0 Lollipop - mozgásban a material dizájn

A hét elején elbúcsúztam 2013 legjobb édességétől (KitKat) és megkóstoltam, hogy milyen a legújabb androidos desszert, a Lollipop. Annyira ízlett, hogy össze is állítottam egy videót:

Hajtás után pedig gondolatok ami a videóból kimaradt.

Bábeli zűrzavar

Appvasárnap a radiátor mellől

Bizony, beköszöntött az ősz (a hidegebbik fajta), elő lehet venni a bringás aláöltözőket és az esőcuccot, fel lehet tekerni a Nest-et, nyakunkba venni a macskát melegítő alkalmatosságnak (aka. sál), benchmark appokat (vagy csak egyszerűen a Skype-ot) futtatni a telefonon hogy fűtsön az is, és így tovább.

Érdekes módon mintha a hírezők is kicsit lefagytak volna itt a nagy hidegben, bár ez inkább talán a Lollipop-Nexus6/9-iPad bejelentés hevében telt múlt hét kiheverése lehet. Azért persze nem maradtunk kontent nélkül, még megkésett Lollipop cuccok is akadnak!

A hét játéka(i)

  • 10 éves a GTA SA! Ennek ünneplésére a GTA trilógia ákciósan elérhető, ketőkilencvenkilencéágétéát, meg háromkilencvenkilencé'! (A hír lefordítva: a GTA 3 és GTA Vice City 2,99, míg a GTA San Andreas 3,99 dollárért kapható a sarki alkalmazásboltban.)
  • Megérkezett a (szerintem) legjobb mobil autós játék, a Reckless Racing harmadik része! Felülnézetes, szuper grafikájú autóverseny, gymkhana, drift funkciókkal, szerintem mindig kötelező darab - nekem tuti megvan mivel fogom a repülőn csapatni!
  • Nem feltétlen játék, de tulajdonképpen játszol vele: Earth & Moon HD Gyro 3D Pro - minden buzzword benne van, csak jó lehet!

Még egy kis lollipop

Samsung Galaxy SII 2014-ben: avagy az újabb három éves harcos

Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az előző cikkemmel kapcsolatos kérdéseket és észrevételeket, amennyiben valaki lemaradt volna róla és esetleg belelesne ők ITT megtalálnak minden fontosat. Remélem irományom pár tulajdonosnak nyújthatott segítséget. Ennek szellemében most folytatással érkezem egy másik telefonnal, melyet az utóbbi időben használtam.

CyanogenMod telepítés

Sziasztok!

Szeretném bemutatni a weboldalamat, melyet azért hoztam létre, hogy ismertessem és népszerűsítsem a CyanogenMod-ot. Véleményem szerint az emberek többsége bizonytalan a rootolással és a ROM cserével kapcsolatban. Pedig ezek nem nehéz dolgok, és igazából ebben rejlik az Android nyíltsága! Az én célom az volt, hogy egy oldalra szedjem össze az összes információt, mely szükséges egy custom ROM telepítéséhez. A leírásokból megtudhatjátok:

Appvasárnap

Elég unalmas hét áll mögöttünk, sehol egy ROM bejentés, esetleg valami új telefon vagy tablet...

OH WAIT :-)))))999

Lássuk a N6-Lillipop bejelentések utórengéseit - mert persze Rumcájsz jóvoltából már minden fontosat tudhatunk a Android 5.0 Lollipopról, az új Nexusról, sőt, még kontextust is kaptunk a többi aktuális zászlóshajóhoz képest...

Pár kapcsolódó érdekesség azért napvilágot látott a hét hátralevő részében is:

Kingston DataTraveler microDuo 3.0 - csapó kettő

A héten volt egy születésnapi nyereményjáték az oldalon. Én nyertem az egyiket a két pendrive közül. Véleményemet az alábbi videóban mondom el:

Az előző, szintén a termékkel foglalkozó bejegyzésben a hozzászólások között pár kérdést találtam amikre tudom a válaszokat. Hajtás után le is írtam őket.

Az eszköz működik Nexus 5-tel?

Nexus 6 vs. iPhone, X, Galaxy Note, S5, G3, One

A táblázatok szerelmesei örülhetnek, a Droid Life egy újabb összehasonlítást tett közkincsé, ezúttal a vezető mobiltelefonokat hasonlították össze egy táblázatban. Annyi biztos, hogy papíron jól néznek ki a számok, kérdés hogy muzsikál majd mindez a valóságban.

Jó böngészést!

Itt az Andoid nyalóka

A tavalyi hisztériát mellőzve mutatták be ma a következő Android verziót, és az ilyenkor esedékes új Nexus eszközöket (jelen esetbe hármat). Idén is a szerény módját választották a bejelentésnek, amivel ugyan szembemennek a mobil trendeknek, de hát a Google sosem a tucatgyártók, vagy konzumidióták gyártójának szerepében próbált tetszelegni.

Samsung Galaxy K-Zoom - Hiánypótló vagy felesleges kütyü?

Szeretett munkahelyem jóvoltából kezeim közé került egy Samsung Galaxy K-Zoom és nem nagyon tudtam mit kezdeni vele, ezért úgy gondoltam, leírom a tapasztalataimat.
Nem fogok kimerítő készüléktesztet írni a telefon/fényképezőgépről, inkább arra próbálok rájönni, hogy mire is jó.
Telefonnak álcázott fényképezőgép vagy fényképezőgépnek álcázott telefon? Sajnos a kérdésre a választ még nem találtam meg, de valaki nálam okosabb talán felhomályosít :)

Oldalak

Subscribe to Minden blogja