Minden blogja

Hogyan válasszunk (és hogyan ne) telefont (kütyüt)?

Karácsony közeledtével sokak abban gondolkodnak, hogy telefont vagy valamilyen egyéb kütyüt fognak vásárolni.
Egyrészt önmaguknak, másrészt ajándék gyanánt valakinek, aki elég közel áll hozzájuk, hogy akár több tízezer forint értékben válasszanak neki ajándékot. Az alábbi cikkben leírom, hogy hogyan válasszunk telefont – de a módszer működik a többi termék vonatkozásában is. Álljunk hát neki!

Honor 3C

A Honor 6-osa járt már nálunk. És szerettem. Egy olyan csúcstelefon, ami nem a méretével próbál magának tekintélyt parancsolni.

Akkor nem gondolkodtam el rajta, mert eléggé lekötött a Huawei - Honor rokoni szálaknak a kiderítése, azonban időközben felmerült egy másik érdekes kérdés a Honor 6 kapcsán. Miért 6?

A Honor első telefonja miért a 6 nevet (számot?) kapta? Természetesen az egyetlen válasz, amivel elő tudok jönni, az a két nagy szintén 6 nevet viselő telefonja lehet.

Best of AP2014

Legutoljára 2011-ben szavaztunk év androidos dolgairól, szeretnénk hát ezt a mulasztásunkat pótolni, és idén újra szavazhattok, hogy mi tetszett nektek a legjobban a mi platformunkon belül. Négy kategóriában lehet a kedvencekre jelölni, a listán azok szerepelnek, amiket a Google Plus közösség olvasói állítottak össze december első két hetében. Most két hetetek van a kedvenceitekre szavazni, utána összesítünk, és eredményt hirdetünk.

Appvasárnap

A múlt heti WiFi helyzet megoldódott, fűtésem is lett (igen, pár napig nem volt), és történtek is érdekes dolgok a héten - lássuk csak!

László Krisztián esete az Akció Indítóval

Mindannyiunk kedvenc LinkBubble appjának apja (see what I did there?), Chris Lacy (aka. László Krisztián) új appot adott ki Action Launcher 3 néven. Felmerül a kérdés, hogy ha új, akkor miért "3", olyan ez így, mint a "Hófehérke visszatér 2", vagy mint a Batman Mindazonáltal (ja, nem). Na szóval a lényeg hogy a nagysikerű Action Launcher frissült igazából, de a frissítés teljesen az alapokról, sőt, az alapelgondolástól kezdve történt, tehát de facto (sőt: eo ipso!) ez egy új app. A másik érdekessége az, hogy 4.99 dollár, vagyis tulajdonképpen fűszeres húsgombóc, ami okozott némi felhördülést és -fordulást. Chris viszont nem szarozott, fogta magát és egy Google+ cikkben elmagyarázza (több más dolog mellett), hogy ez van parasztok, ez pénzbe kerül, mert én (márminthogy ő) ebből élek (márminthogy él). Én bírom a hozzáállását. Ráadásul Chris nagyon jó Android fejlesztő aki mindig out of the box gondolkodik, úgyhogy közös érdek, hogy jól éljen és a vitorlásán ülve jussanak eszébe a jobbnál jobb app ötletek - tudod, mint amilyen a Link Bubble, a Tweet Lanes, a TapPath... vagy éppen maga az Action Launcher.

Haha fail lol @ Amazon

OPPO N3 kicsomagolás

A különcködő megoldásoktól biztosan nem idegenkedik az OPPO, és talán először látható androidos telefonon, amit most a cég piacra dobott: egy elektromos motorral hajtott forgatható kamera. Ez lenne az OPPO N3.

Néhány napja jött meg hozzám a telefon, és csináltam róla máris egy kicsomagolós videót:

A teljes bemutató videóm és egy kamera teszt még később érkezik!

Alapvető alkalmazások (Áron edition)

cert-tested-android-apps.jpg

Viszonylag nagy telefon usernek tartom magam, mivel nagyjából mindent azon csinálok, bizton mondhatom, hogy nehezebb lenne nélküle az életem. Bármi eszembe jut napközben, utazás közben már intézem is, viszont általában még otthon is telefonról csinálok mindent. A mindent tartalmát láthatjátok majd az alkalmazások listájából.

Oldalak

Subscribe to Minden blogja