Minden blogja

Élet a Nexus világon túl

G3

Megjegyzés: ez a bejegyzés egy maximálisan szubjektív vélemény és leírás arról, hogy nekem miért tetszik az LG G3, s miért váltottam.

Azt hiszem azon kevés szerencsés ember közé sorolhatom magamat, aki az összes Nexus készüléket használta, s az 5 (most már a 6 és a 9 is, jajj! :)) kivételével mindegyiket birtokolta is hosszabb, illetve rövidebb ideig. Az 5-öt használtam azért már több alkalommal is, de nem fogott meg annyira, hogy váltsak a 4-ről.

Telefon vonalon így ment: Nexus One -> Nexus S -> Galaxy Nexus -> Nexus 4

Tableteknél: Nexus 7 (2012)-> Nexus 10 -> Nexus 7 (2013) (ez utóbbi még megvan)

Egyebek: Nexus Q (amit a nem Nexus, s nem is Android, de remek ChromeCast váltott végül)

Mi lett a Nexus 4 után?

A 'kicsi' kínai - Oneplus One

Úgy látszik a kínaiak már a spájzban vannak (akarom mondani One), legalábbis a telefonok terén elborította kicsiny portálunkat a kínai jelenlét. Esküszöm, hogy nem beszéltünk össze Kobakkal és Lipileevel, tőlük teljesen függetlenül esett választásom írásom témájaként az Oneplus első termékére. Az, hogy Kínában legyártják bárminek a másolatát, talán már senki számára nem hír.

Még mindig Sony, a Sony?

Nem megerősített források szerint a Sony 2015 végén "eladja magát"!
Hogy értem??
Mivel a Sony nem túl jövedelmező, a sony márkanevet egy kínai cég fogja képviselni. Ez 2 dolog miatt rossz.
1: Az összes gyári garancia megsemmisül.
2: Mivel egy kínai cég veszi át, a minősége gyengébb lessz.

És ebbe az a legrosszabb hogy a Sony ezt titkolja!!
Mi a boltban (Euronics) nem fogunk sony terméket árusítani.

Appvasárnap

Google PlaYouTubeAccess

Igen, olvastam én is, a Google elkezdte összeboronálni a Play Music-ot és a Youtube-ot. Ha All Access előfizető vagy (és miért ne lennél az - én az vagyok, te az vagy?), mostantól a Youtube-on kapsz egy "Music" tabet, a Play Music app pedig releváns Youtube találatokkal dobál téged. Az egyik oldalon felmerül a kérdés: minek? Én, mint büszke All Access felhasználó, pont leszarom a Play Music-ban a Youtube találatokat. Nekem tökéletesen megfelelt a Play Music felhasználásom alapján összeállított zenealapú javaslatlista, illetve van némi problémám azzal, hogy a Play Music (amit tipikusan munka közben használok, háttérben) is a prokrasztináció prominens csatornájává válik... A másik oldalon meg... ha nincs ez az új feature, talán sose találtam volna rá erre a videóra. Marilyn Manson, Johnny Depp, és Ninja a Die Antwoord-ból egy színpadon? (Then again... a videóban előadott kooperáció nem képvisel különösebben nagy művész értéket, és megint felmerül a kérdés: hasznos ez?)
Mindenesetre az újítás hozott pár hasznos dolgot: a Youtube képes lesz a háttérben lejátszani (egyelőre akkor, ha feliratkozol Music Key bétára), a Play Music pedig, nos, Youtube linkekkel fog támadni. Nekem azt hiszem elég lesz az All Access - jut eszembe: ha minden igaz, 3 hónapig most ingyen van, ha eddig nem voltál feliratkozva. (Itt kell, ha most megtennéd.) Ezt a hírt speciel nem tudom validálni, mert én ugyebár fel vagyok.

Na de beszéljünk az appokról!

A kínaiak már a spájzban!

Honor 6

A Huawei telefonjai már régóta viselik a Honor nevet. Ezért, amikor megérkezett az első sajtóközlemény, hogy érkezik a Honor, nem is tudtam hova tenni. Ki küldte, mi ez?

Aztán lassan tisztult a kép, s kiderült, hogy a Honor a Huawei válasza arra, ami Kínában zajlik. A Xiaomi nem vacakol (ők ugyebár az élre akarnak törni), de a Lenovo is felpörgött, s elérhető áron adnak kompromisszum nélkül használható remek telefonokat.

Xiaomi Mi3 - ez fenekeli a Samsungokat!

Szóval az úgy volt (tisztelt bíróelvtárs pogárjenő úr), hogy a közelmúlt történései nyomán le kellett adnom a céges Nexus 5-öt, és az Isteni Gondviselés révén pont megkeresett egy kedves kínai kisasszony, volna-e kedvem Xiaomi termékeket tesztelni. És hát persze hogy volt, külön örültem neki, hogy nincs a szokásos konfliktus, hogy persze jó dolog egy új telefont fogdosni, de mégiscsak ott van az embernek a napi használatú saját telefonja - mert hát nem volt saját telefonom. Szóval igent mondtam, és nem bántam meg!

Ennyi elöljáró után elárulom, hogy a telefont a XiaomiShop.com ajánlotta fel tesztelésre. Mindez a következőképpen történt:

  1. kedden délelőtt 10 körül berendeltem a telefont,
  2. szerda délután pedig csöngetett a DHL és hozta a telefont.

1 nap. Ennyi volt a szállítás. És ez nem az androidportal.hu nemzetközi hírének köszönhető: a XiaomiShop Európából (Udinéből) szállít, emiatt a fizetéstől számítva cirka 1-2 napon belül kezedben a cucc. Ja, azt említettem, hogy fizethetsz PayPal-lal is akár?

Applicatie Zondag, akarom mondani Appvasárnap

Goedmiddag! Elnézéseteket kérem a kéthetes hiátusért, volt némi költöznivalóm. De az Appvasárnap nem múlik el, és nyelvet se fogok váltani, illetve hát eddig is sokan nyígtak hogy túl sok angol kifejezést használok, nos ez ezután is így lesz, mint ahogy az ipar nyelve se változott magyarra 2 hét alatt. És nem váltok pl. hollandra.

A két hét alatt annyi minden történt, hogy attól tartok szelektálni leszek kénytelen, de majd meglátjuk.

  • Mindenekelőtt, mert magyar vonatkozású: elindult Budapesten az Uber. A taxis cincinátus persze már zúgolódik, meglátjuk mi lesz a törvényi háttérrel... Ideát Amszterdamban ugyanez van egyébként, konkrétan akár 60 ezer euróra is bírságolhatnak egy-egy Uber sofőrt (nyilván ez már az előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetett, visszaeső Uber szolgáltatásnyújtás esetén érvényes), viszont az Uber jelenlegi álláspontja az, hogy amíg a jogi helyzet nem tisztázódik, addig ők vállalják a büntetéseket, ami elég bátor dolog.
  • Aztán még egy magyar: itt is emlegettük, de legfőképpen a világot bejárta a Ready Contact List. Jövő kedden, vagyis november 18-án velük beszélgetünk egy gruppen Hangouts keretében. RSVP-zni itt tudsz.

Aztán: Google

Oldalak

Subscribe to Minden blogja