MojAndroid
(x) hirdetés

A hello bringás egy izgalmas új alkalmazás kifejezetten bringásoknak. Az autóval közlekedők számára világos, hogy biztosítások hadával tudják magukat védeni balesetek és károk, illetve azok következményei, költségei ellen. Ezt eddig a kerékpárosok nem tudták megtenni, vagy ha meg is tudták, sose volt az ennyire egyszerű. Pár tapp az alkalmazásban és kész.

Azt gondolom, hogy nem is szorul magyarázatra a dolog. Miért hasznos biztosítást kötni. Ne legyen rá szükség, de ha esetleg ellopnák a kerékpárt, de egy baleset esetén is ki tudja húzni az embert a bajból.

A Posta biztosító áll a hello Bringás alkalmazás mögött. Így nem kell azon aggódni, hogy valami no-name társaság próbál lehúzni titeket.

Mit tud az alkalmazás?

Az induló képernyőn át kell esni egy szokásosnak mondható regisztrációs procedurán, készíteni kell egy hello bringás profilt. Ehhez név, e-mail cím és jelszó megadása szükséges. Facebook profil kapcsolható, de jelszót akkor is külön létre kell még hozni.

Belépés után nagy örömömre a Google Fit integrációval fogadott az alkalmazás. Ha belépéskor lehetett volna Google profillal csatlakozni, akkor egy lépést meg lehetett volna spórolni, de mindegy. :) A csatlakoztatás azért is hasznos, mert innen olvassa ki a tekeréseinket az app, illetve ha a hello segítségével követitek a tekeréseiteket, akkor oda is beírja azokat.

De nem csak Google Fit-hez lehet kapcsolódni, hanem a kedvezményekért tekert kilométereket akár más már jól bejáratott és kedvelt alkalmazással is mérhetjük.

A fenti képernyőt nem sikerült többször előcsalni. Azonban fontos tudni, hogy nem a fenti alkalmazások integrálódnak direktben az alkalmazásba, hanem azokat a Google Fit-be kell becsatornázni, s onnan kerülnek át a helloba.

A navigáció az alkalmazásban kicsit Android idegen. A vissza gombra nyomva folyamatosan ki akar lépni az alkalmazás. Pedig jó lenne, ha az előzőleg használt menübe menne vissza.

A navigáció a kijelző alján történik. Itt válthatunk a kilométerek “trackelése”, akciók/kedvezmények, bringa fotó és a biztosítás kötése között.

A profilba a bringáról képet lehet feltenni, illetve annak minden adata megadható. Külön öröm Csepel bringásoknak, hogy az ő számukra extra balesetbiztosítás van, ami ingyenes az első évben. A többiek se keseredjenek el, mert az autós kötelező vagy casco biztosításokhoz képest fillérekből megússzák a bringa és az ahhoz kapcsolódó felelőségbiztosítást.

A kezdeti árakat itt látjátok. A legfrissebb árlista mindig a hello.hu oldalon olvasható.

Tekerés

Ha tekersz és az bekerül a helloba, akkor egy csomó kedvezményre lehetsz jogosult. Még sajnos nem sikerült egy kedvezményt sem összetekernem amióta az appot használom, így a beváltással kapcsolatban nincsenek még élményeim.

Szerviz

Ha bajban vagy, csak nyomj rá és azonnali segítséget kérhetsz a BringAngyaltól vagy időpontot tudsz magadnak foglalni egy későbbi szervízre.

Biztosítás

Az egész procedúra az appból intézhető. Külön ajánlott a bringa leláncolása után egy gps taggel ellátott fénykép készítése (ehhez ki se kell lépned az alkalmazásból), így ha esetleg nem vagy nem olyan állapotban várna a bringád, amikor visszatérsz hozzá, akkor a kép is segít a biztosítási ügyintézésben.

Ha meghoztuk a kedved, akkor bringára és hellora fel! Biztonságos tekerést Mindenkinek!

Unknown app
Price: To be announced
(x) hirdetés
2017.09.20.

+