[gyorshír] Messi és a Huawei… és a Barcelona

Nem vagyok egy foci rajongó, de ma érkezett a következő hír. Messi a Huawei nagykövete.

03_LR

A dologról nem feltétlen emlékeznénk meg, de van a történetben egy érdekes csavar. Tavaly május végén az Oppo jelentette be, hogy a Barcelona focicsapatot szponzorálják. Így most Messi mezéről levakarják majd az Oppo feliratot, s kap egy Huawei logót (is)? Esetleg a Huawei jelentette be ilyen módon, hogy az Oppo felvásárlásán gondolkodnak? ;)

Frissítés: Facebook közösségünkben egy másik nézőpontot is kaptunk:

Arsenal: szponzor: Huawei
Messi: szponzor: Huawei
még vmi kérdés?

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter
kobak on Facebookkobak on Flickrkobak on Googlekobak on Instagramkobak on Linkedinkobak on Tumblrkobak on Twitterkobak on Wordpresskobak on Youtube
kobak

3 gyermek édesapja, matematika tanár, s kütyü függő. Majd’ minden vizes, s szeles sport szerelmese. Amikor épp nem ide írogat, akkor saját blogját vagy a Twittert gazdagítja gondolataival.


  • Kobaljov

    A Barca és Messi személyes reklám/szponzor jogai gondolom külön vannak kezelve a szerződésekben (van hogy a reklámokból több a pénz mint a csapattól), ennek részleteitől sok dolog függhet, van amit kizárhat a csapat szerződése (pl. csapatmezen való megjelenés), de nem mindent pl. a “civil”, pályán kívüli dolgokban, ez a mostani valószínűleg pár Huawei-es PR eseményt és reklámot jelenthet (ha esetleg csapatot váltana, akkor valószínűleg vinné magával ezt is)

    • Ez világos, csak nem tudom, hogy az hogy jön össze, hogy két kvázi rivális szponzor van egy fedél alatt. Mert az, hogy pl. a Whiskas szponzorálja valószínűleg senkit nem érdekelne. Mert nem konkurense sem a Quatarnak, sem az Opponak. De mint írtam nem vagyok jártas a fociban. Ezért dobtam be Nektek a kérdést.