Hírhétfő Minimál

Tegnap már említettem, hogy a hétvégém nem egészen úgy sikerült, ahogy terveztem, vagyis ígéretemmel ellentétben tudtam cikket írni, de csak Minimál módban. Úgyhogy ezen a héten csak a tényleg legfontosabbakat emeltem ki nektek. Kezdjük is rögtön ezzel:

Pixel C

A (-z eredetileg Chrome OS-re tervezett, de végül Androiddal szállított) Google Pixel C billentyűzetes tablet köztünk van, és a héten a Pixel C csapat tartott egy Reddit AMA-t, hogy megválaszoljon annyi kérdést, amennyit csak tudnak. Az XDA-devek csináltak egy jó összefoglalót, a lényeget azért itt is kiemelem:

 • Pixel vs. Nexus: a Pixel a Google által tervezett termékvonal, míg a Nexus esetén a Google csak konzultál, az eszközöket a gyártók tervezik.
 • Ennek ellenére a Pixel nem fogja átvenni a Nexusok helyét, nem lesz Pixel phone.
 • Android N-ben jön a megosztott képernyős több appot futtató üzemmód. Ez elég fontos dolog, és mutatja azt is, hogy miért nincs a kanyarban sem az Android ahhoz, hogy a Chrome OS-t tényleg lecserélje, vagy egy Windows 10 értelmes vetélytársa legyen.
 • A Google leteszi a garast az USB Type-C mellett, a jövő Google eszközei ezt a szabványt fogják támogatni.

RIP Firefox OS-es telefonok

A héten tele volt a tech sajtó azzal, hogy a Mozilla beszántja a Firefox OS-t. Kicsit Jereváni Rádió feeling, mert a Firefox OS-nek nincs vége, csak a Firefox OS-es telefonoknak, ott a Mozilla valóban bedobta a törölközőt. Sajnos az Android One megjelenésével gyakorlatilag már jó ideje ki volt húzva alóluk a talaj, egyszerűen nem volt értelme Firefox OS-be feccölni — se alkalmazás (pontosabban webapp-) fejlesztőként, sem felhasználóként.

Kár érte, eggyel kevesebb opció van a piacon.

Turing Phone: az abszolút biztonság

Emlékeztek még a Turing Phone-ra? Az ultimate biztonságos, meghackelhetetlen telefonként december 18-ára volt meghirdetve… eddig. A telefont gyártó TRI arra jutott, hogy ami nincs, azt feltörni se lehet… úgyhogy a Turing Phone piacra dobását 2016Q1-re módosították. A késésért cserébe mindenki eggyel nagyobb telefont kap majd (tehát aki 16 GB-ost rendelt, 64-est kap, 64-es helyett 128-ast)… majd maikor.

Mindenmás Mininál

 • Felkerült a Google Store-ra a Fossil Q Founder. Nálam még nincs ár hozzá, kíváncsi vagyok mennyi lesz ideát…
 • Kikerült a Xiaomi Mi 5-ről egy render a netre. Most mindenki azon pörög, hogy fizikai Home gomb van rajta — talán ujjlenyomatolvasó miatt? (Engem sokkal jobban érdekel, hogy a következő high end Xiaomi vajon Mi 6 lesz, és ha igen, megveszik-e az épp aktuális James Bond filmben a kémtelefon product placement terméket?) Ha minden igaz egyébként, a Mi 5 január 21-én érkezik majd.
 • A tech iparral karöltve a héten az ASUS és az LG is az Apple-n és az ő revolutionary külső akkut tartalmazó bumper case-én röhögött. Nem alaptalanul, lássuk be, hogy ennyire fostosan ergya termékdizájt legutoljára gyermekkorom kínai műanyag játékain láttam. Vagy nem! A Nokia 2110-nek volt ilyen extravastag akksija, amivel akár 1 teljes napot kibírt a csodakészülék! Ezt nézd:
  apple_bumpy

  Hát hogy néz ez ki?!


Köszönöm a figyelmet, jövő héten újra jelentkezem!

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook15Share on Google+0Tweet about this on Twitter
lipilee on Googlelipilee on Instagramlipilee on Twitterlipilee on Wordpress
lipilee
Napközben project manager és architect, azon kívül apa, bringás, zenész, és blogger. Fő lelőhelye Hollandia, illetve Instagram és Twitter.