MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap már említettem, hogy a hétvégém nem egészen úgy sikerült, ahogy terveztem, vagyis ígéretemmel ellentétben tudtam cikket írni, de csak Minimál módban. Úgyhogy ezen a héten csak a tényleg legfontosabbakat emeltem ki nektek. Kezdjük is rögtön ezzel:

Pixel C

A (-z eredetileg Chrome OS-re tervezett, de végül Androiddal szállított) Google Pixel C billentyűzetes tablet köztünk van, és a héten a Pixel C csapat tartott egy Reddit AMA-t, hogy megválaszoljon annyi kérdést, amennyit csak tudnak. Az XDA-devek csináltak egy jó összefoglalót, a lényeget azért itt is kiemelem:

  • Pixel vs. Nexus: a Pixel a Google által tervezett termékvonal, míg a Nexus esetén a Google csak konzultál, az eszközöket a gyártók tervezik.
  • Ennek ellenére a Pixel nem fogja átvenni a Nexusok helyét, nem lesz Pixel phone.
  • Android N-ben jön a megosztott képernyős több appot futtató üzemmód. Ez elég fontos dolog, és mutatja azt is, hogy miért nincs a kanyarban sem az Android ahhoz, hogy a Chrome OS-t tényleg lecserélje, vagy egy Windows 10 értelmes vetélytársa legyen.
  • A Google leteszi a garast az USB Type-C mellett, a jövő Google eszközei ezt a szabványt fogják támogatni.

RIP Firefox OS-es telefonok

A héten tele volt a tech sajtó azzal, hogy a Mozilla beszántja a Firefox OS-t. Kicsit Jereváni Rádió feeling, mert a Firefox OS-nek nincs vége, csak a Firefox OS-es telefonoknak, ott a Mozilla valóban bedobta a törölközőt. Sajnos az Android One megjelenésével gyakorlatilag már jó ideje ki volt húzva alóluk a talaj, egyszerűen nem volt értelme Firefox OS-be feccölni — se alkalmazás (pontosabban webapp-) fejlesztőként, sem felhasználóként.

Kár érte, eggyel kevesebb opció van a piacon.

Turing Phone: az abszolút biztonság

Emlékeztek még a Turing Phone-ra? Az ultimate biztonságos, meghackelhetetlen telefonként december 18-ára volt meghirdetve… eddig. A telefont gyártó TRI arra jutott, hogy ami nincs, azt feltörni se lehet… úgyhogy a Turing Phone piacra dobását 2016Q1-re módosították. A késésért cserébe mindenki eggyel nagyobb telefont kap majd (tehát aki 16 GB-ost rendelt, 64-est kap, 64-es helyett 128-ast)… majd maikor.

Mindenmás Mininál

  • Felkerült a Google Store-ra a Fossil Q Founder. Nálam még nincs ár hozzá, kíváncsi vagyok mennyi lesz ideát…
  • Kikerült a Xiaomi Mi 5-ről egy render a netre. Most mindenki azon pörög, hogy fizikai Home gomb van rajta — talán ujjlenyomatolvasó miatt? (Engem sokkal jobban érdekel, hogy a következő high end Xiaomi vajon Mi 6 lesz, és ha igen, megveszik-e az épp aktuális James Bond filmben a kémtelefon product placement terméket?) Ha minden igaz egyébként, a Mi 5 január 21-én érkezik majd.
  • A tech iparral karöltve a héten az ASUS és az LG is az Apple-n és az ő revolutionary külső akkut tartalmazó bumper case-én röhögött. Nem alaptalanul, lássuk be, hogy ennyire fostosan ergya termékdizájt legutoljára gyermekkorom kínai műanyag játékain láttam. Vagy nem! A Nokia 2110-nek volt ilyen extravastag akksija, amivel akár 1 teljes napot kibírt a csodakészülék! Ezt nézd:
    apple_bumpy

    Hát hogy néz ez ki?!


Köszönöm a figyelmet, jövő héten újra jelentkezem!

2015.12.14.

+