MojAndroid
(x) hirdetés

Három érdekes alkalmazásról szeretnék megemlékezni, amik eddig 2014 talán legmeghatározóbb appjai eddig. Igen, közel tíz napról beszélünk. :)

Jelly

Első izgalmas versenyző, s egyben a legfrissebb a Jelly. A Jelly egy nagyon jól öszerakott mobil alkalmazás, ami a quora, instagram sikerét lovagolta meg. A hátterében pedig az a két ember áll, akik a Twitter, illetve a medium sikeréért felelnek. Biz Stone és Evan Williams ügyes kis appot raktak össze. Egyelőre azonban inkább káosz, mint tényleg az, aminek készült.

Az alapötlet, hogy meglátsz valamit, amiről esetleg nem tudod mi az, s megkérdezed a közösséget erről. Jelenleg mindenki a “mire jó a Jelly?” típusú kérdéseket teszi fel, s 100-ból 2 a tényleg értelmes kérdés. Valószínűleg majd pár hét múlva mire mindenki megszokta, hogy van ilyen, s kisebb lesz a hype, tényleg használható lesz a rendszer. Addig nézzétek meg mit mondanak a dologtól az alapítók:

NameTag

nametag_slide1.jpg

A NameTag a következő izgalmas projekt. Egyelőre még félkész projekt. Illetve ha valaki Google Glasst használ, már ki is próbálhatja. A szolgáltatás lényege, hogy ha nem ismersz valakit, akkor csinálsz róla egy fényképet, s a rendszer megnézi, hogy ki ő. Arcfelismerés, és nem csak az nsa számára, hanem nekünk földi halandóknak is.

A dolog szépsége/hibája, hogy mindent a NameTag.ws oldalon keresztül lehet intézni. Így ha nem szeretnél felismerhető lenni, akkor tilthatod magad az oldalon, illetve elvileg lehetőséged van arra, hogy szabályozd milyen információ jelenik meg rólad.

Ennek a szolgáltatásnak az lehetne a jövője, ha ügyesen összeállnának az about.me, Google, Facebook, s minden hasonló szolgáltatással.

Google helpouts

A Google nem most kezdte a jótékonykodást. Tavalyi év “jótékony terméke” volt a One Today, idén pedig itt a Helpouts. A Helpouts egy pofonegyszerű alkalmazás. Azonban már nem ennyire egyértelműen csak a jótékonykodás a cél. Itt komoly összegek mozognak egy-egy segítségkérés, online teaching esetén.

A helpouts bár a nevében jól hangzó segítségnyújtásra utal, sokkal inkább egy piactér arra, hogy online telefonon, videón keresztül segítséget nyújtsunk. Azaz pl. egy remek új platform arra, hogy magántanítsunk valakit a világ másik felén. Egyelőre Amerikára korlátozott a szolgáltatás, ám remélem hamarosan nyitnak az egész világ felé.

És ugye, ha belegondoltok nem is annyira különbözik az alapötlet a Jelly-től. Úgy tűnik 2014 a Quora, Jelly, Helpouts, ask.com, s társaik éve lesz.

Aviate -> Yahoo!

A végére nem egy új alakalmazást mutatok be, csak a mai nap egyik izgalmas bejelentését osztom meg Veletek. Az Aviate a tavalyi év Launcher meglepetése. Alkalmazkodik hozzánk, s szeret bennünket. És ma a Yahoo! lecsapott rá. Ideális esetben ez win-win helyzet lesz. Mert a csapat kap pénzt, erős hátteret, mi pedig egy még jobb launchert.

2014.01.09.

+