Samsung Galaxy S II vagy LG Optimus 2X: melyik kétmagos állat az állatabb?

A közelmúltban hosszabb ideig (napokig) kezemben volt az Androidos okostelefon piac jelenlegi két dual core zászlóshajónak tekinthető eszköze, az LG Optimus 2X és a Samsung Galaxy S II. (A harmadik - a Motorola Atrix - még várat magára.)

Mindkét cikkben szuperlatívuszokat zengtem a telefonok gyorsaságáról, mert hát a jelenlegi Android alkalmazásokkal ezeket a telefonokat igazán nem lehet zavarba hozni (hiszen minden app lassabb telefonokra készült). Pedig különbség van a két telefon között, jogosan merülhet fel a kérdés: "jóóvan lee, de akkor most melyiket vegyem meg?" Úgyhogy most lee részben szubjektív, ám nagyon tömör szempontok alapján megmondja, hogy melyik a jobb.

Melyiket vegyem?

Na lássuk: először is, az Optimus 2X (továbbiakban O2X) már kapható, szolgáltatónál is, akár hűséggel is. Ez nagy pluszpont az O2X-nek. O2X +1

Nekem jobban bejött az O2X külseje, szerintem exkluzívabb hatású telefon. A SGS2 ugyanazt a kopogós műanyag hátlapot kapta, mint pl. a Galaxy Mini vagy az Ace, és bár szép telefon, az O2X sokkal szebb az inox csíkkal az oldalán, meg a szálcsiszolt alu díszítőelemmel a hátlapon, nem beszélve a lekerekített képernyővel. Öltönyzsebből elővenni O2X-et jobb. O2X +1

Az SGS2 könnyebb. Sokkal. SGS2 +1

Az SGS2-en Gorilla Glass van. Kipróbálni persze nem tudtam, hogy melyik telefon mennyire karcálló, de sejthetően a SGS2 emiatt tartósabb. SGS2 +1 (lásd Update)

A kijelző szerintem döntetlen: az SGS2 SAMOLED-ed kapott, ami hihetletlenül szép, az O2X pedig IPS TFT-t (tudod, Retina Display), ami pedig elképesztően gyönyörű. SGS2 +1, O2X +1

Akkuteljesítményben gyakorlatilag nincs különbség, mindkét telefon 1 napot bír. SGS2 +0, O2X +0

Benchmarkban (Quadrant) a SGS2 3300 pont körüli értékkel veri az O2X 2700 pont körüli teljesítményét. (Persze a SGS2 Gingerbreadet futtat, míg az O2X "csak" Froyo-t, és nyáron kapja a ROM frissítést.) SGS2 +1

Kamera, 1080p video, HDMI mindkét készülékben van, ez is döntetlen tehát. SGS2 +1, O2X +1

És akkor térjünk át a szoftverre.

A SGS2 default launchere (TouchWiz4) magasan veri az LG default launcherét. SGS2 +1

A SGS2 corporate extrái (Webex, VPN, stb.) alkalmasabbá teszik nagyvállalati felhasználásra, mint az O2X. SGS2 +1

Viszont az O2X-re pillanatokon belül megjelenik a stabil CyanogenMod 7.1, Android 2.3.4-gyel, ami sok dologban verni fogja a SGS2 alaprendszerét. O2X +1

Mivel már egy ideje piacon van, árban valószínűleg magasan verni fogja az O2X a SGS2-t. O2X +1

Összesítve:
LG Optimus 2X: 6 pont
Samsung Galaxy S II: 76 pont

Ha csak a pontszámokat nézzük, a Samsung Galaxy S II szűken veri az LG Optimus 2X-et a két telefon egálban van, de mint rendesen: a helyzet nem ilyen egyszerű. Bár valójában minden feladatra mindkét telefon tökéletes (hiszen high-end), bizonyos felhasználóknak az egyik lehelletnyivel jobb lehet, mint a másik.

A lee rövid válasz a tehát a "milyen telefont vegyek" kérdésre: "az attól függ".

Ha üzeti felhasználás a cél, és/vagy módosítatlan rendszerrel akarod használni (és bejön a külseje), akkor a Samsung Galaxy S II valószínűleg jobb választás, ismételten főleg a nagyvállalati felhasználásra való felkészültsége miatt.

Ha viszont a lehető legtöbbet akarod kifacsarni a telefonodból és nem riadsz meg távlatilag a rootolástól, ROM cserétől sem, valamint ha némileg korlátozott a költségvetés, akkor jelenleg az LG Optimus 2X tűnik jobb partinak, szimplán azért, mert olcsóbb, és mert az USA-ban az LG és a Team Douche (na meg az ottani T-Mobile) annyira össze vannak borulva, hogy a CyanogenMod fejlesztőinek a feneke alá van tolva minden lehetséges LG eszköz. És bár CyanogenMod benchmarkok még nincsenek O2X-ről, nem lennék meglepve, ha a srácok addig tekergetnék a tekerentyűket a Gingerbread-ben, hogy felhoznák az O2X-et a SGS2 szintjére sebességben.

De a lényeg: a kétmagos telefonok állatok, bármelyiket veszed, nem fogsz csalódni!

Update: Az LG Optimus 2X-et is Gorilla Glass védi. Így módosul a végső pontszám és tényleg egálra jön ki a két eszköz - hát ez kb. fedi is a valóságot! A kérdést tehát tényleg a nüanszok döntik el.

Tagek: 

lipilee képe

Lippai Gergő, aka. lipilee munkaidőben enterprise rendszerek integrációját koordinálja (vagy fordítva). Munkaidőn kívül kétlányos family guy, énekes, botcsinálta dobos, bringás, botcsinálta (és mostanában leginkább mobil-) fotós, hobbifutó. Az androidportal.hu-n kívül leginkább személyes blogján okoskodik.

lipilee írásai Iratkozz fel lipilee írásaira!

Hozzászólások

iPhone felbontása 960x640 egy

iPhone felbontása 960x640 egy 3,5 inches kijelzőn, emiatt retina display. Optimus 2X felbontása 800x480 egy 4 inches kijelzőn. Köze nincs a retina displayhez, csak az IPS technológia ugyanaz... jobb betekintési szög stb...

Amúgy én mindenkinek az SGS2-t ajánlom. Gyári ROM még nem hibátlan, de legalább egy deka lag nincs rajta, elletétben az Optimus 2X-szel, ami laggol az elrontott optimalizálás miatt. Custom ROM-ok meg jönnek SGS2-re is nemsokára dögivel.

IPS technológiát emlegettem,

IPS technológiát emlegettem, nem a konkrét méret/felbontás kombót, vagy a konkrét kijelző modellt. ráadásul színvilágilag emlegettem, ami viszont iPhone-nál, O2X-nél ugyanaz, lévén IPS mind a kettő. tudtam, hogy valaki bele fog kötni, de védem az álláspontomat, az IPS az egyik legszebb képernyő technológia ma. a másik pedig a SAMOLED.

A Telenor-nál vettem LG

A Telenor-nál vettem LG Optimus 2X-et, a gyári ROM-ja meglehetősen bug-os volt. Múlt 7végén frissítettem a MoDaCo Fr16-ra, azóta minden működik hibátlanul, nem fagy semmitől, GPS is gyors lett. Ez még Froyo, nincs overclock-olva sem, de a Quadrant 3224 pontot mért rajta.

Helló Tibi. Énis a Telenornál

Helló Tibi.

Énis a Telenornál vettem a készüléket és tapasztaltam pár bug-ot. Nemtudom letenni a telót, elmegy a térerő és random újraindul. Gondolom hasonló problémáid voltak... Akkor ez a MoDaCo Fr16 neked megoldott mindent? Tudnál segíteni nekem ebben a témában?

Előre is köszi!

Sajnos nekem egyik telefon se

Sajnos nekem egyik telefon se volt a kezemben, csak cikkeket olvasgattam róluk, de én pl az alábbi különbségeket is látom:  • az SGS2-ben van NFC (vagy csak júniustól lesz?, bár a T honlapján már benne van a specifikációban) - O2X-el kapcsolatban nem tudok ilyenről...

  • O2X-hez a töltő nem hagyományos, hanem indukciós - ezt csak egy cikkben olvastam, szal nem tudom h igaz-e

  • az SGS2-re közvetlenül rá tudsz dugni bármilyen USB-s kütyüt, lekezeli (pl fényképezőgép, memóriakártya olvasó stb...talán kulső vinyót is? az über király lenne....) - az O2Xel kapcsolatban nem olvastam ilyet - de lehet h tudja

Egyáltalán igazak ezek a hírek?

Hat ez azert nem csak

Hat ez azert nem csak ennyi...

Az hogy melyik a szebb, az szemelyes kerdes, nekem speciel  a Galaxy S2 jobban tetszik, erre kar volt pontot adni..

Ezenkivul a GS2 tamogat NFC-t a masikkal szemben.. +1

A GS2 1.2 ghzes, amit lehet overlockolni 1.5re...O2x 1ghz.. +1 GS2

Az SGS2 ben fel gigaval tobb ram van. +1

Az hogy nem sokara megjelenik a Cyangen Mod optimusra, arra szerintem nem jar pont, elobb utobb SGS2re is lesz, foleg, ha ez lesz az ev smartphoneja..

SGS2 keperny 4.3 colos..optimus 4 +1

SGS2be van USB on-the-go +1

Szoval valahogy igy...

na lássuk, egyenként: NFC:

na lássuk, egyenként:

NFC: jogos, bár mire valóban használni is fogjuk, a SIM kártyád is tudni fogja :) de ez jogos.

1,2 GHz vs. 1 GHz: tökmindegy, ez a általános teljesítménybe számít, azért pedig kapott plusz pontot.

RAM: mondjuk jogos, bár mutass valamit, ami kihasználja :)

CyanogenMod "előbb-utóbb": úgy, mint a Galaxy S-re? ;)

4,3" vs. 4": szerintem képernyőméretre ne adjunk pontot, mert akkor egy tablet fog nyerni, vagy egy tévé.

USB-on-the-go: engem nem hoz lázba (mert ott a felhő), de szó ami szó tényeg benne van.

Először is, leszögezném, hogy

Először is, leszögezném, hogy egyik oldalon sem állok. Mindkét telefon tetszik, és szerintem felesleges a vita.

Érdemes megnézni a következő videót: http://www.youtube.com/watch?v=qAFs9OQinNo

Ha a Hardware-ről beszélünk. :)

A lényeg az, hogy sorban nyitogatják a játékokat multi taskingban és akadásra próbálják kényszeríteni a két telefont.

Lehet hihetetlen, de a Spiderman, Angry Birds és Shrek  Kart után, a SGSII kezd szaggatni. Az O2X szinte reccenéstelenül futtatja a 3-at. Az elvileg erősebb Hardware és Gringer ellenére...

Azt visznt meg kell hagyni, hogy kijelzőben nagyon szép a Samoled.  A feketét és talán a fehéret is sokkal szebben jeleníti meg mint a O2x. Alap színek terén már ízlés kérdése, mert az egyik melegebb a másik hidegebb színvilággal rendelkezik.

Maga a cikk tetszett és reális volt. Annyit még hozzátennék ehhez az
NFC-hez meg hasonlókhoz, hogy az SGS2-ből viszont hiányzik a HDMI, aminek a
hasznossága szerintem az NFC és az USB on-the-go-nál 1000x többet ér.
Persze ez is csak annyira szempont mint az, hogy kinek melyik tetszik jobban külsőre.

Tehát alá szeretném támasztani ezzel a cikket. Mind a kettőnek megvan az előnye a másikkal szemben és a hátránya, de mindkettő kiváló készülék szerintem. Én sem tudom eldönteni, melyiket vásároljam meg. Bár az O2X felé hajlok most épp. :)

 

Ne is haragudj, a cikked több

Ne is haragudj, a cikked több mint érdekes. Nevezhetném felháborítónak. Reklámszagúnak. Sokmindennek. Az a baj, hogy nekem 2hónapig volt Optimus 2x-em, és lecseréltem SGS2-re, így én nem pár perc tapasztalata alapján írok, és a különbségek szembetűnőek. Nem elég hogy észrevehető a különbség, de elsőre is láthatja egy átlaguser is, nem hogy valaki, aki cikket ír belőle.

Íme a hibáid:

-SGS 2 gorilla glass. Miért  húztad át?

-SGS 2 Dupla mennyiségű rammal rendelkezik az optimus 2x-hez képest

-SGS órajele magasabb, így ne a FROYO-ra fogd a különbséget.

 -Volt neked valaha Cyanogenmod-od? A semminél jóval jobb, a gyári ROMokhoz képest gyorsabb, de nem túlzottan stabil, bár ami azt illeti, a legfrissebb gyári Optimus 2X ROM is produkál furcsa dolgokat. (mellesleg készül SGS2-re is hamarosan, demo youtube-on)

-Egy napos üzemidő mindkettő esetében..? SGS 2-t kétnaponta töltöm, az Optimus 2X volt, hogy a nap végét sem bírta ki..(napi 1óra zenehallgatás, 1-1,5óra telfonálás, wifi-n lóg a gép 4-5órát, plusz fél-egyóra játék, pár sms.)

-USB OTG-ről hallottál már? Na, azt csak az SGS2 tudja, érdemes lett volna az egyik legagyonreklámozottabb funkciót is beletenni.

-Gyári ROM stabilitása, használhatósága, sebessége, fordítása sem utolsó, mert ezek eléggé igénytelenre sikerültek az Optimus 2X esetében, az SGS2 viszont hozza a szintet.

-Nem írtál az Optimus 2X-ek esetében gyakran előjövő kijelző-bevilágítás hibáról sem.

-Próbáltad a 2 készülék kameráját? Az SGS2 klasszisokkal jobb videót csinál az Optimus 2X-nél, ezutóbbi telefon videóminőségének az okaival vannak tele a fórumok manapság(Sávszélesség, fókusz). Fotókban az Optimus 2X camera bugfixeivel van tele a net, mivel a képek fátyolosak, a színei gyakran vacakok.

-SGS2-ben Bluetooth 3.0 van, míg az Optimus 2X-ben csak a már elavult 2.1.

-SGS2 21Mbps-es HSDPA-t támogat, az Optimus 2X-ben csak 10,2Mbps-es.

 

Azt hiszem nem is soroltam fel olyan sokmindent, ami az SGS2 mellett szól, és kihagytad. Ha jól számoltam 9-et írtam ami az SGS2 mellett szól, és kettőt, ami miatt nem érdemelt volna pluszt az Optimus 2X, mert egálban vannak, csak nem írtad bele a leírásodba. Érdemes lenne bővítened a cikkedet.

Ár sgs2-2pont..? Ember, a

Ár sgs2-2pont..? Ember, a telefon attól telefon, hogy lehet RENDESEN használni haxolás, romcsere és egyéb vackok nélkül is. Lehet többe kerül, de aminek a gyári romja a hívást nem jelzi néha és lemerül >1 nap alatt, az eléggé ócska, és még telefonnak sem nevezhető, max pda-nak. Ergo ár/érték arányban nem rosszabb az SGS2 mint az O2X. Keress utána, miért is lett az év telefonja az SGS2.. (és belekalkulálták ott is az árát)

 

GPU+1? csak így magyarázat nélkül? Hát ehhez az elvakultsághoz gratulációm. Keress utána, nem számottevő a különbség, de jó, vagyük plusz egynek a kedvedért.

De mégis mi a jó ****** az hogy "Tegra2 technológia + nvidia??? Most énis osszak pontot annak hogy "Exynos +1, Mail400+1, Samsung +1?)

A tegra2 egy armv9-es proci + gpu a samsung exynos ugyanez csak más gpuval és magasabb órajellel. Gondolkodj már..

Mellesleg hol egyenlítés az,

Mellesleg hol egyenlítés az, hogy a gyári 6-6 pont helyett 

OTG +1

Magasabb órajelő proci +1

Akkuidő megfelel egy telefontól elvártaknak (azaz bír egy napot erős terhelés mellett is) +1

BT3.0 +1

sAMOLED Plus +1 (lehet hogy 1-1 nek lett titulálva, de a fényben való olvashatóság nem ugyanaz a kategória)

Gingerbread (Elavult rendszer egy top-telefonon nevetséges) +1

1Gb ram +1

Dupla belső memória +1

Hibátlan gyári rendszer, ami a userek 90%ának fontos, mert nem ért a témához. +1

Szolgáltatónál kapható ez is (azaz ennek is plusz jár, ha az o2xnek is járt érte a cikk elején) +1

Video SGS2 +0,5 (Az O2X 25fpst tud, és rossz minőséget, ha a felbontás azonos is, ajánlom figyelmetekbe a mobilarena összehasonlító cikkjét)

SGS2 Gorilla Glass, így +1, hiába vonta meg a pontot a cikk írója a telefontól.

Optimus 2x HDMI kimenete nem az otg-re épülő cucc, így annak is jár +1

Ergo:

Optimus 2x: 6 + 1(HDMI) = 7 pont

SGS2: 6+ 11,5 = 17,5 pont.. 

 

Szerintem ha valaki épésszel gondolja meg a dolgot, és nem egy berögzött O2X tulaj és fan, akkor tisztán láthatja a különbséget a két telefon között.

 

Ha a pontokból levonod a -2 drágasági pontot, és még egyet, mert kicsit túl nagy a telefon (szerintem legalábbis az o2x méretre jobb) akkor is 14,5 pont versenyzik 7 ponttal.

normális CM7 sgs-re sincs,

normális CM7 sgs-re sincs, nemhogy sgs2-re. arra várhatsz...

CM7 haszna: milestone mobilom a gyári rom-hoz képest android 2.3.5-el CM7 alapokon 2x gyorsabb!

O2X-re nem csak a CM7 van hanem vagy 5 másik nagyon gyors rom.

SGS2-re meg semmi, de az SGS is nagyon szegényes a főzött rom-ok terén. köszönd a samsungnak és a nyílt lopásnak ami miatt az apple most nekik is ment.