MojAndroid
(x) hirdetés

A Tesla bemutatta a Cybercab-et egy különleges esemény keretében a Warner Bros. filmes telephelyén Kaliforniában, ahol bemutatók és egy hosszú beszéd is elhangzott Elon Musk vezérigazgatótól.

A Cybercab egy önvezető robotaxi, amely két üléssel, nagy csomagtartóval, pillangószárnyas ajtókkal rendelkezik, és nincs kormánykereke vagy pedálja. Az esemény során bemutatták a Cybercab önvezető képességeit, de nem részletezték azokat. A jármű láthatóan fedélzeti kamerákat használ az önvezetéshez, valamint a Tesla FSD (full self-driving) rendszerét.

A Tesla állítólag alaposan feltérképezte a Warner Bros. telephelyét az önvezető bemutató lebonyolítása érdekében, annak ellenére, hogy a cég hangsúlyozta, hogy nem támaszkodik térképekre az FSD működtetéséhez. Musk elmondta, hogy 20 darab Cybercab volt jelen az eseményen.

Design szempontjából a Cybercab egy világítócsíkkal rendelkezik elöl, amely mátrixlámpákat tartalmaz, hasonlóan a Cybertruckhoz. A hátsó féklámpák számára is van egy másik világítócsík.

Két pillangószárnyas ajtó és egy csomagtartófedél található rajta, amely egy jelentős helyet tár fel a poggyász számára. Nincs hátsó ablak – és nem is szükséges, mivel nincs vezető, így nincs szükség fizikai kilátásra hátul. A Cybercab belsejében két ember fér el egy minimalista belső térben, amely egy ablakkal és egy nagy középső képernyővel van felszerelve.

A Cybercab vezeték nélküli indukciós töltést használ a hagyományos dugó helyett. Ez lehetővé tenné, hogy az autó automatikusan töltsön, amikor elérkezik az idő. Musk nem árult el semmilyen teljesítmény- vagy hatótávolság-adatot a Cybercab-bal kapcsolatban. Elmondta, hogy a becsült üzemeltetési költsége 0,20 dollár mérföldenként, ami összehasonlítva a tömegközlekedés 1 dolláros költségével kedvezőbb. Musk azt mondta, hogy a Tesla célja a Cybercab értékesítése “30,000 dollár alatt”, amikor 2026-ban megérkezik. Bár Musk elismerte, hogy tévedett az előrejelzéseivel kapcsolatban, és hozzátette, hogy lehet, hogy csak 2027-ben érkezik.

(x) hirdetés
2024.10.11.

Ezeket már olvastad?

+