MojAndroid
(x) hirdetés

Xiaomi autóipari ambícióit váratlanul tárta fel a beszállítója, a Bosch által közzétett új technológiai ütemterv.

A dokumentum szerint az okostelefon-óriás 2025-ben két modellt tervez piacra dobni, köztük a Xiaomi SU7 Ultrát és az első SUV-ját, amelynek belső kódneve MX11. Egy hatüléses, megnövelt hatótávú (EREV) SUV-t 2026-ra terveznek. A közelgő SU7 Ultrát két V8-as és egy V6-os elektromos motor fogja hajtani, összesen 1 548 lóerős teljesítményt biztosítva. Az autó képes 0-ról 100 km/h-ra gyorsulni 1,97 másodperc alatt, és a végsebessége meghaladja a 350 km/h-t.

A Xiaomi első SUV-ja, az MX11, szintén jövőre érkezik. A harmadik modell, az N3 kódnéven futó jármű, megnövelt hatótávú hajtásrendszert fog alkalmazni, és hatüléses kialakítást kínál majd. A Bosch ütemterve szerint mind a Xiaomi SU7, mind az MX11 Dynamic Power Braking (DPB) és Electronic Stability Program (ESP) rendszereket kapnak, míg az N3 a Bosch legújabb Intelligent Power Braking (IPB) 2.0 technológiáját fogja használni.

Augusztusban a Xiaomi három egymást követő hónapban több mint 10 000 járművet szállított, bár a pontos darabszámot nem közölték.

Az elmúlt hónapokban Lei Jun által vezetett márka nem hozta nyilvánosságra az eladott autók pontos számát. Azonban a második negyedéves eredményekből kiderült, hogy április és június között 27 307 járművet szállítottak le, ami 6,2 milliárd jüan bevételt eredményezett — ez 871 millió dollárnak felel meg.

(via)

(x) hirdetés
2024.10.01.

Ezeket már olvastad?

+