MojAndroid
(x) hirdetés

A 2024-es hangcsoui Apsara konferencián az XPeng váratlan bemutatkozást tett, amikor He Xiaopeng vezérigazgató személyesen vezetett be egy álcázott prototípust az új, régóta várt P7+ modellből. A jármű oldalán a “világ első AI járműve” felirat volt olvasható.

A P7+, amely a P7i modell jelentős továbbfejlesztése, nagyobb és letisztultabb karosszériával rendelkezik, hossza 5,06 méter, szélessége 1,94 méter, magassága pedig 1,51 méter. Az XPeng innovatív SEPA 2.0 platformjára épül, amely hatékonyabb működést ígér.

A P7+ egyik legfontosabb jellemzője a kamerákon alapuló látórendszer, amely az autonóm vezetést támogatja. Ezzel az XPeng eltér a LiDAR technológiától, és inkább a Tesla által alkalmazott, teljes önvezetésre fókuszáló megközelítést követi. Az XPeng célja egy valódi AI-vezérelt jármű megalkotása, és a P7+ ebben az irányban tett komoly lépésnek tűnik.

A P7+ kétféle hajtáslánccal lesz elérhető: az alapmodell 180 kW-os (241 lóerős) motorral, míg a nagyobb teljesítményű változat 230 kW-os (308 lóerős) motorral érkezik. Mindkét motort az XPeng vuhani gyárában készítik. Az alapmodell tömege 1,967 kg, míg a magasabb specifikációjú változat 2,073 kg-ot nyom. A dizájn szempontjából a P7+ kupé stílusú sziluettet kapott, ami várhatóan javítja az aerodinamikai teljesítményét és csökkenti a légellenállást. A hátsó rész különleges „C” alakú hátsó lámpákkal büszkélkedhet, és a jármű technológiai fejlettségét hangsúlyozva kamerákat is integráltak a hátsó lámpákba.

A P7+ energiáját lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátorok biztosítják, amelyeket az Eve Power szállít, bár az akkumulátor részletes specifikációit még nem hozták nyilvánosságra. A gyártás az XPeng kantoni gyárában zajlik, és a jármű 2024 negyedik negyedévében kerül piacra.

Az XPeng jelenlegi kínálatában számos elektromos jármű található, többek között a P7i, P5 és Mona M03 szedánok, a G6 és G9 crossoverek, valamint az X9 kisbusz. Mivel a korábban népszerű P7i eladásai csökkenő tendenciát mutatnak, a P7+ kulcsfontosságú lehetőség az XPeng számára, hogy megújítsa elektromos szedánkínálatát.

(via)

(x) hirdetés
2024.09.19.

Ezeket már olvastad?

+