MojAndroid
(x) hirdetés

A Skoda több részletet is megosztott a 2024 őszén debütáló, teljesen elektromos Elroq modelljéről. Az Elroq-ot úgy tervezték, hogy egyaránt alkalmas legyen városi közlekedésre és külvárosi kirándulásokra, és ez lesz az első Skoda modell, amely a márka új Modern Solid dizájnnyelvét viseli.

Bár a pontos méreteket még nem hozták nyilvánosságra, a Skoda tágas és kényelmes belső teret ígér, bőséges tárolási lehetőségekkel. Az Elroq csomagtér-kapacitása 470 litertől a hátsó ülések lehajtásával akár 1 580 literig terjed.

Az Elroq négy hajtáslánc-opciót kínál majd, amikor az év végén megérkezik. Az alap 50 modell 125 kW-os teljesítményt nyújt, míg a legerősebb, 85x verzió 220 kW-tal rendelkezik. Az utóbbi opció egy kétmotoros, összkerékhajtású rendszert tartalmaz, amelyet már ismerünk az Enyaq 85x modellből. A Skoda azt állítja, hogy a 82 kWh-s akkumulátornak köszönhetően a maximális hatótáv meghaladja az 560 km-t (WLTP ciklus), ami sok elektromos SUV versenytársával egyenértékű.

Az Elroq 50, 60, 85 és 85x verziói eltérő akkumulátorkapacitással és teljesítménnyel rendelkeznek, így széles körű vezetési igényeket és preferenciákat elégítenek ki. Az alap Elroq 50 egy 55 kWh-s akkumulátort és hátsókerék-hajtást kínál, míg a csúcsmodell Elroq 85x egy 82 kWh-s akkumulátorral és kétmotoros, összkerékhajtású rendszerrel büszkélkedhet. Minden Elroq változat támogatja a DC gyorstöltést, az Elroq 85 és 85x akár 175 kW-os töltési sebességgel is rendelkezik, lehetővé téve a 10-80%-os töltést kevesebb mint 28 perc alatt.

Új Modern Solid dizájnnyelv

Az új Modern Solid dizájnnyelvet minimalista esztétika jellemzi. Az Elroq eleje, amely egy fényes fekete “Tech-Deck Face”-t tartalmaz a hagyományos hűtőrács helyett, merész eltérést jelent a korábbi Škoda modellektől. A márka logóját, amely általában a motorháztetőn található, a Škoda felirat váltotta fel.

Bár a Škoda nem osztott meg képeket a belső térről, azt ígérik, hogy az a külső minimalista témáját követi. A vezető egy 5 hüvelykes kijelzőt kap, opcionálisan elérhető egy head-up display, valamint egy 13 hüvelykes infotainment kijelző is, amely egyszerűsített menüt és kezelőfelületet kínál. A Škoda természetesen fenntartható, tartós anyagokat használ a belső térben, ami tükrözi az autóiparban egyre növekvő trendet az környezetbarát tervezés felé.

A Škoda új elektromos SUV-ja, az Elroq, az új verziójú Travel Assist funkcióval érkezik, amely folyamatosan elemzi az adatokat a teljesítmény javítása érdekében. Az Intelligent Park Assist mind a távoli parkolást, mind a távolról betanított parkolási funkciókat kínálja, lehetővé téve a parkolási manőverek távoli irányítását okostelefonon keresztül. Az Elroq akár kilenc légzsákkal is rendelkezik a fokozott biztonság érdekében.

Ár és elérhetőség

A hivatalos árakat közelebb a piacra kerülés időpontjához fogják megerősíteni.

(via)

(x) hirdetés
2024.07.03.

Ezeket már olvastad?

+