MojAndroid
(x) hirdetés

A Lucid Air szedán végre integrálja az Android Autót az infotainment rendszerébe. Ez a frissítés régóta várt kiegészítés, mivel néhány tulajdonos saját hardveres megoldásokat készített, hogy hozzáférhessen az Android Autóhoz.

Míg az olyan nagy EV gyártók, mint a Tesla és a Rivian, saját operációs rendszereiket használják, a Lucid a népszerű okostelefon-integrációs platformokat támogatja. A Lucid Air, amely híres karcsú kialakításáról és lenyűgöző hatótávolságáról, korábban csak az Apple CarPlay-t támogatta, azonban, idén ősztől kezdődően, az Android felhasználók sem maradnak ki, mivel egy over-the-air (OTA) frissítés révén az Android Auto funkcionalitás elérhetővé válik a jármű 34 hüvelykes 5K panoráma képernyőjén.

A Lucid Air, amelynek alapmodellje 65 000 eurótól indul, a luxus és a csúcstechnológia megtestesítője. Az Android Auto hozzáadása kiegészíti a meglévő funkciókat, például a visszahúzható “Pilot Panel”-t a részletes vezérléshez és a fejlett vezetőtámogató rendszereket. Az Android Auto felület várhatóan zökkenőmentesen integrálódik az elsődleges kijelzőbe, és ismerős, felhasználóbarát élményt nyújt az Android felhasználók számára.

Bár az észak-amerikai piacon, ahol a Lucid elsősorban értékesít, magasabb lehet az iPhone felhasználók koncentrációja, az Android Auto iránti keresletet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az Android Auto és az Apple CarPlay többek egyszerű okostelefon-kijelző tükrözésénél az autókban. Úgy tervezték őket, hogy növeljék a biztonságot és a kényelmet, hangparancsok, navigáció, hívás, üzenetküldés és zenevezérlés biztosításával, mindezt járműben történő használatra optimalizálva.

Az Android Auto integrációja a Lucid Air-ben kiemeli a szoftverintegráció növekvő fontosságát a modern járművekben. Bár Lucidnek időbe telt, hogy beépítse az Air modellbe, remélhetőleg a késés oka az ígért zökkenőmentes integráció.

(via)

 

(x) hirdetés
2024.06.30.

Ezeket már olvastad?

+