MojAndroid
(x) hirdetés

A gyártó egy látványos párizsi rendezvényen mutatta be az új Honor 200-as sorozatú okostelefonokat. A legolcsóbb Honor 200 Lite modell már hivatalosan is kapható a hazai piacon, most pedig csatlakozik hozzá a 200 és a 200 Pro is. A szerdai bemutatón mi is ott voltunk Párizsban.

A Honor 200 sorozat a portréfotózás királya?

Most tehát két újabb modell érkezik a piacra, amelyeket a hátlapi kialakítás, az akkumulátor kapacitása és nagyrészt a kamerák egyesítenek. Az újdonságok a fő objektívben használt érzékelőben különböznek, bár mindkettő ugyanazt az 50 MP-es felbontást kínálja. A Honor 200 és Honor 200 Pro készülékeket már teszteljük a szerkesztőségben, így később részletes ismertetőt hozunk saját használati tapasztalatainkkal.

A Honor 200 sorozat célja a stúdióminőségű portrék megörökítése, sőt a gyártó az AI-alapú portréfotózás forradalmáról beszél. Így nem volt meglepő, hogy a bemutató fő témája a legendás párizsi Harcourt portréfotó stúdióval való együttműködés részletei voltak.

Honor AI portré mód

A két vállalat közösen fejlesztette ki az egyedülálló Honor AI Portrait Engine-t (Honor AI Portrait Mode), amely a fény és az árnyék felhasználásával képes úgy elkészíteni egy portrét, mint egy profi fotós. Az eseményen bejelentett további kulcsfontosságú újítások közé tartozik a neves portréfotóssal, Rankinnel való együttműködés, aki olyan hírességekről készült ikonikus képekről ismert, mint II. Erzsébet, David Bowie és Kate Moss. A partnerség további részleteit a jövő héten jelentik be.

A portréfotózás legfontosabb eszközei a fény és az árnyék. A Honor 200 mellett bemutatott Honor 200 Pro fejlett hardvert és AI-képes szoftvert tartalmaz, amely felismeri a világítás legfinomabb árnyalatait is. Az 50 MP-es fő kamera a négy pixeles fúziós technológiát használja, amely négy pixelt egyesít eggyé a legjobb minőségű képek érdekében, még gyenge fényviszonyok között is.

A Pro változat ráadásul a Sony 50 MP-es teleobjektívvel ellátott portréobjektívvel rendelkezik, és az optikai képstabilizátor sem hiányzik belőle. Van még egy 12 MP-es széles látószögű kamera autofókusszal, amelyet makrófelvételekhez is használhatsz, a hírek büszkesége pedig az 50 MP-es előlapi szelfikamera, amely 4K videók rögzítésére is képes.

Mindkét újdonság erős chipsetet, bőséges RAM-ot, valamint nagy tárhelyet kapott. Az 5200 mAh-s akkumulátor gyors, 100 wattos vezetékes töltéssel örvendeztet meg. A Pro verzió a vezeték nélküli töltés jelenlétében különbözik az alapváltozattól. Az Android 14 operációs rendszer felett a legújabb MagicOS 8.0 UI fut, amely nem szűkölködik hasznos és praktikus funkciókban, mint például a Magic Capsule és a Magic Portal. Hogy mire szolgálnak, azt cikkünkben olvashatod. A gyártó három évig ígéri a főbb rendszerfrissítéseket és négy évig a biztonsági javítások szállítását.

Elérhetőség, árak, ajándékok

A HONOR 200 Pro a természet ihlette fehér és fekete, míg a HONOR 200 zöld és fekete színekben lesz kapható. Mindkét készülék előrendelhető már most, ajándék töltővel és HONOR Pad 8-cal a partnerüzletektől, július 1-jei megjelenéssel, sajnos a 200-as dobozába nem csomagolt tokot a gyártó. A HONOR 200 Pro 299 990 Ft-os, míg az 512GB-os HONOR 200 259 900 Ft-os, a 256GB-os HONOR 200 pedig 239 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron kerül majd be az üzletek és szolgáltatók kínálatába. 

 

 

2024.06.15.

Ezeket már olvastad?

+