MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung a várakozások szerint a következő hónapban kiadja a következő hajlítható zászlóshajóját, a Galaxy Z Fold 6-ot, amely leváltja a kiváló Z Fold 5-öt-

Az elmúlt években a Z Fold modellek nem sokat változtak, de most valódi frissítésekre számítunk. Először is, a készülék vékonyabb lesz, amikor össze van hajtva. Másodszor, a külső kijelző is fejlesztést kap. Vagy egy “normálisabb” 20:9 képarányt kapunk a jelenlegi szupermagas 23:9 helyett, vagy legalább egy vékony, egyenletes keretet a külső kijelző körül, ami lehetővé teszi, hogy maga a kijelző kicsit nagyobb legyen. És ha szerencsések vagyunk, egy új zsanér dizájn akár gyűrődésmentes kijelzőt is jelenthet.

Ezek olyan dolgok, amiket a Samsung versenytársai már megcsináltak — Oppo, OnePlus, Google, Xiaomi, Huawei — mind vékonyabb hajlítható készülékeket adnak ki, amelyeket nagy külső kijelzőjüknek köszönhetően normál okostelefonként is lehet használni.

Mivel a verseny egyre élesebb, a Samsungnak szüksége van arra, hogy a Z Fold 6 lenyűgöző legyen. Vajon az lesz? Íme, amit eddig tudunk róla.

Mivel a telefont még hivatalosan nem mutatták be, ezért csak szivárogtatásokra és spekulációkra támaszkodhatunk:

Galaxy Z Fold 6 Dizájn és Kijelző

Meglepődnénk, ha a Galaxy Z Fold 6 titán bevonatú kerettel érkezne? Nem igazán — a pletykák szerint is így lesz. Az Apple 2023 végén az iPhone 15 Pro-val indította el ezt a trendet, majd a Galaxy S24 Ultra is saját titán kerettel érkezett. Ésszerű, hogy a Samsung is megpróbálja ugyanezt a prémium érzetet nyújtani a következő Z Fold készülékkel.

A méret is változni fog valamelyest — a pletykák szerint a Z Fold 6 valamivel vékonyabb lesz, köszönhetően egy újabb zsanér redesignnak. Az új zsanér miatt az belső kijelző gyűrődése is sokkal sekélyebb lehet. Reméljük, hogy a készülék megtartja vízállóságát, mivel ez már korábbi modellekben is megvolt.

A hírek szerint a külső kijelző 6,4 hüvelykes átmérőjű lesz. Új képarányt kaphatunk — 20:9, ami közel áll a Galaxy S24 kijelzőjének arányához. Ha nem is, legalább egy vékony, egyenletes keret a külső kijelző körül elkerülhetetlennek tűnik. A belső kijelző pontos méretét még nem tudjuk, de a képarány várhatóan 1,08:1 lesz, ami majdnem négyzet.

Természetesen mindkét kijelző Samsung AMOLED technológiájú lesz, de jelenleg nincsenek további részletek.

Galaxy Z Fold 6 Kamera

Nem titok, hogy a Z Fold sorozat nem a Samsung kameraközpontú telefonjai közé tartozik. Ez általában az S Ultra — tehát 2024-ben a Galaxy S24 Ultra, ettől függetlenül a Galaxy Z Fold telefonok kamerái még mindig képesek nagyszerű felvételeket készíteni — csak nem jeleskednek túlzott zoom szintekben vagy fejlett portré opciókban.

A jelentések szerint 50 MP főkamerát, 12 MP ultra-széles kamerát és egy 10 MP zoom kamerát kapunk 3x teleobjektívvel. Tehát… nincs változás a tavalyi specifikációkhoz képest. Meglátjuk, hogy vannak-e mélyebb fejlesztések a fotók és videók javítására, bár elégedettek voltunk a Z Fold 5 kamera teljesítményével.

Galaxy Z Fold 6 Teljesítmény

A Samsung szoros partnerségben áll a Qualcomm-mal. Az elmúlt években a Samsung telefonokban lévő zászlóshajó Snapdragon chipek a “For Galaxy” monikerrel érkeztek. Mit jelent ez? Enyhén túlhúzottak és valószínűleg a Qualcomm segített a Samsungnak a telefonok belső hőkezelésében.

Az S24 sorozat Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy-t kapott, és várhatjuk, hogy a Galaxy Z Fold 6 is ugyanezt a processzort kapja. Ez egy igen erős SoC hardveres gyorsított sugárkövetéssel, Wi-Fi 7-tel és minden modern kiegészítővel. Az Apple A17 Pro-nak is kihívást jelent, még ha 4 nm-es folyamatra épül is, ahelyett, hogy az újabb 3 nm-es lenne.

A Galaxy Z Fold 5 már tavaly is lenyűgöző teljesítményt nyújtott a Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy-vel — nem várunk kevesebbet az új Galaxy Z Fold 6-tól sem.

A Galaxy Z Fold 6 Android 14-gyel fog érkezni, amelyet a Samsung One UI 6-os verziója öltöztet fel — ez egy igen fejlett felület, tele funkciókkal a multitasking, Samsung-specifikus alkalmazások, SmartThings, multimédia vezérlés, S Pen funkciók és még sok más számára. És amikor az Android 15 megjelenik 2024 végén, várjuk, hogy a Z Fold 6 az elsők között kapja meg a One UI 7-et.

Galaxy Z Fold 6 Akkumulátor

A hírek szerint a Galaxy Z Fold 6 akkumulátor kapacitása kissé növekedni fog — most 4,600 mAh-ra. Ez kevesebb, mint az általában 5,000 mAh-s kapacitás, amit a zászlóshajók kapnak, de még mindig elég lenyűgöző, tekintve, hogy az akkumulátor csak a Z Fold egyik felében található.

A tavalyi Z Fold 5 nem nyűgözött le minket a 4,400 mAh-s cellával elért lenyűgöző akkumulátor-élettartammal, de egy napig tartó használat lehetséges volt vele. Hasonlót várunk a Z Fold 6-tól is — kb. 9 óra folyamatos böngészés, 6 és fél óra videó streaming. Néhány üresjárati idővel az egyes használati szakaszok között látható, hogy ez a telefon egy napot és egy kicsit is kibír — kényelmes idő az újratöltéshez.

Érdemes lesz megvásárolni a Galaxy Z Fold 6-ot?

Nagyon jó minőségű hajlítható készüléket várhatunk a Samsungtól idén. A verseny egyre élesebb, így mondhatjuk, hogy nagy nyomás nehezedik a Z Fold 6 megjelenésére. Ha a dizájn változtatások valóban megtörténnek, illetve ha nincs gond a hőkezeléssel, és ha a kamera teljesítménye is javul egy kicsit — akkor ez egy nagyon erős ajánlat lesz a hajlítható telefonok piacán.

De egyelőre maradjunk óvatosan optimisták!

(x) hirdetés
2024.06.10.

Ezeket már olvastad?

+