MojAndroid
(x) hirdetés

A népszerű benchmark platform, az AnTuTu bejelentette új benchmark alkalmazását elektromos autókhoz. A fejlesztés célja, hogy objektíven értékelje a jármű infotainment rendszerének teljesítményét a chipkészlet, valamint a rendelkezésre álló RAM és tárhely tesztelésével, akárcsak az okostelefonok benchmark alkalmazása.

A bejelentéssel egy időben az AnTuTu közzétette néhány, a múlt hónapban tesztelt jármű pontszámát. Az első három helyet a Zeekr 007, a Xpeng X9 és a Mercedes EQE foglalja el, ebben a sorrendben. A listán további ismerős EV-ket is láthatunk, köztük a Xpeng P7i-t a 8. helyen, a Nio ET7-et a 12. helyen, a Polestar 2-t a 14. helyen, az Audi Q4 e-tron pedig a 17. helyen.

A nemrég megjelent Xiaomi SU7 is szerepel a listán, de a vártnál alacsonyabb pontszámmal. Valaki ebben a hónapban már csinált egy friss futtatást az SU7-ről, és 957 833 pontot ért el, amivel a jelenlegi rangsorban a negyedik ütemben szerepel. Talán egy júniusi frissített rangsor ezt tükrözi majd. Csak a rend kedvéért: a jármű Qualcomm Snapdragon 8295 chipet használ.

A benchmark alkalmazásnak még időre lesz szüksége ahhoz, hogy teret nyerjen és szélesebb körű adatbázist gyűjtsön, és érdekes lesz látni, hogy melyik márka rendelkezik a legpörgősebb infotainment rendszerrel.

(via)

(x) hirdetés
2024.06.04.

Ezeket már olvastad?

+