MojAndroid
(x) hirdetés

Bár jelenleg senki sem tudja és senki sem tudhatja biztosan, hogy pontosan mik a Samsung tervei a következő nagy termékbemutató eseményre, egy görög tech blog ma azt állítja, hogy „nagyon hiteles forrásokból” értesült „mindenről, ami a nyári Unpacked rendezvényen jön”.

Vajon 100 százalékig megbízhatunk a Techmaniacs által közölt információkban a Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip 6, Galaxy Watch X (!), Galaxy Ring és a tényleges Unpacked esemény időzítéséről? Nem igazán. De teljesen elvetni vagy figyelmen kívül hagyni sem lehet teljesen, még akkor sem, ha egy-egy fontos információmorzsát látszólag ütközik ugyanazzal a részlettel, amit az elmúlt hónapokban több különböző forrás is felfedett.

A kiadvány forrásai nem túl optimisták a Samsung rövid távú termékbejelentési terveinek két aspektusát illetően. A bevezetési ütemtervről beszélünk, és ami még aggasztóbb, az egyetlen két következő generációs Galaxy foldable kiskereskedelmi árairól, amelyek most széles körben várhatóan 2024 végére látják meg a napvilágot.

A korábban pletykált július 10-i dátum helyett az idei nyári, kétségtelenül zsúfolt és csillogó Unpacked eseményt ma úgy tippelték, hogy július 24-én kerül megrendezésre Párizsban, hogy közelebb legyen a 2024-es olimpiai játékok hivatalos kezdetéhez.

Mivel a nyári olimpiai játékok idén július 26-án kezdődnek, elég biztosak vagyunk benne, hogy a Techmaniacs legújabb jelentésének fordítása egy kicsit félreérthető, látszólag június 24-i dátumot mutat a Samsung következő nagy Unpacked-ügyére, aminek nincs sok értelme.

Ami azt illeti, hogy mire számíthatunk a július 24-én leleplezett készülékekkel kapcsolatban, ez az új jelentés kifejezetten elutasítja annak lehetőségét, hogy a Samsung a jövő évnél korábban hozza a Z Fold Slim, Z Flip Slim, Fold FE vagy Flip FE változatokat. Így maradnak a nagyrészt ismétlődő „standard” Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6 modellek, amelyek valamiért… magasabb árúak lehetnek, mint elődeik.

Így van, a Galaxy Z Fold 6 a pletykák szerint 100 euróval többe kerül Európában (és feltehetően 100 dollárral többe az államokban), mint a Z Fold 5, Snapdragon 8 Gen 3 processzorral, mint az egyetlen hardveres frissítéssel, és a Galaxy AI funkciók és képességek nagy hangsúlyt kapnak, mint kulcsfontosságú értékesítési pont.

A Galaxy Z Flip 6 eközben szintén 100 euróval/ 100 dollárral magasabb áron kerülhet forgalomba, mint a Z Flip 5, ugyanazzal a továbbfejlesztett chipkészlettel a motorháztető alatt, ugyanazzal a mesterséges intelligencia fókusszal és egy továbbfejlesztett 50 megapixeles elsődleges hátlapi kamerával. Vajon ez elég lesz-e ahhoz, hogy indokolja az áremelést egy minden eddiginél zsúfoltabb és versenyképesebb piaci szegmensben? Ezt csak az idő döntheti el, de egyelőre nem vagyunk rendkívül optimisták a Samsunggal kapcsolatban.

(via)

(x) hirdetés
2024.05.28.

Ezeket már olvastad?

+