MojAndroid
(x) hirdetés

A Google I/O eseménye kincsesbánya volt az Android-rajongók számára, mivel a Mountain View-i vállalat egy csomó operációs rendszerfejlesztést jelentett be, valamint részleteket közölt az új Pixel 8a okostelefonról.

A Google által felfedett fejlesztések többsége az Android 15-tel érkezik, és ennek egy előzetes verziója már elérhető a jogosult telefonokhoz, amelyek jellemzően különböző Pixel modellek.

Jelenleg az Android 15 Developer Preview a következő Pixel készülékekre érhető el: Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel 8. Pixel 8 Pro, Pixel Tablet és Pixel Fold.

Meglepő módon a Nothing nem sokkal az esemény után bejelentette, hogy a Phone (2a) az egyik első nem Pixel telefon, amely korai hozzáférést kap az Android 15-höz. Ez lényegében azt jelenti, hogy a Nothing weboldalát meglátogatva csatlakozhatsz az Android 15 első fejlesztői előzeteséhez a Phone (2a) készüléken.

A Nothing egy elég részletes, lépésről-lépésre bemutatott útmutatót ad, amely megtanítja, hogyan töltsd le és telepítsd az Android 15 fejlesztői előnézetét, de mielőtt ezt megtennéd, tudnod kell, hogy ez a build még a fejlesztés korai szakaszában van, és előfordulhat, hogy néhány funkció hiányzik vagy nem működik.

Az ismert problémák közé tartozik például a következő:

  • Az ujjlenyomatok nem regisztrálhatók
  • Az arcfeloldás nem érhető el
  • Nincs előtelepített Nothing X/Weather/Launcher/Recorder/Widgets

Szerencsére visszaállíthatod a stabil buildet, ha nem vagy elégedett azzal, ahogy a telefonod az Android 15 Developer Preview telepített változatával működik. Csak le kell töltened a visszaállítási csomagot, és követned kell a Nothing által megadott útmutatót.

(via)

(x) hirdetés
2024.05.15.

Ezeket már olvastad?

+