MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi első elektromos járműve, az SU7 nem csak a figyelmet vonzza, de a megrendelések is figyelemre méltó ütemben gyűlnek. Mindössze 32 nappal a bevezetése után a Xiaomi EV büszkén jelentette be, hogy a 10 000. SU7 le gördült a gyártósorról, ami sokat elmond a gyár felkészültségről.

Ez a gyors termelés nagyszerű hír, mivel a Xiaomi elegáns elektromos szedánja iránti megugró kereslet máskülönben szinte lehetetlenné tenné a beszerzést. A Xiaomi ambiciózus célként tűzte ki a 100 000 SU7 kiszállítását 2024-re, és a korai eladások alapján jó úton halad a cél elérése felé.

A Xiaomi SU7, a versenyképes EV-piac új versenyzője három jól felszerelt változatot kínál: Standard, Pro és Max. Ezek a modellek versenyképes árúak, körülbelül 28 000 eurótól (215 900 RMB) indulnak, és a csúcsmodell Max változat esetében elérik a 38 700 eurót (299 900 RMB).

A Xiaomi nagy durranással indította az értékesítést, és egy limitált Founders Editiont kínált az SU7-ből. A kezdeti szállítások április elején kezdődtek, és a lelkes vásárlók már több mint 75 000 megrendelést adtak le. A pekingi autókiállítás első napján a Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun elárulta, hogy a vállalat célja, hogy júniusra a havi szállítások meghaladják a 10 000 SU7-et.

A vállalat kihasználja az okostelefon-felhasználók hatalmas meglévő ügyfélbázisát, hogy egy olyan autóval csábítsa őket, amely zökkenőmentesen integrálódik a többi Xiaomi készülékükkel. Ez a stratégia, valamint az SU7 vonzó dizájnja és erős specifikációja nyerő kombinációnak bizonyult.

A Xiaomi EV ambíciói nem állnak meg itt. A pletykák szerint a vállalat már hét új modellt tervez, köztük olyan SUV-kat, amelyek a Tesla Model Y modelljével versenyeznek. Bár a Xiaomi tagadta az EREV-piacra való belépéssel kapcsolatos híreket, egyértelmű, hogy az EV-tér domináns szereplőjévé kívánnak válni.

(via)

 

(x) hirdetés
2024.05.01.

Ezeket már olvastad?

+