MojAndroid
(x) hirdetés

A vivo ma bemutatta a “BlueImage” márkát, amely az általa kifejlesztett képalkotási technológiát foglalja magában, és valószínűleg a közelgő vivo X100 Ultra készülékkel debütál. A “kék” szót sok vivo márkajelzésben használják.

A BlueImage olyan technológiákat fog tartalmazni, mint a V-sorozatú képalkotó chipek. Az elsőt 2021 végén mutatták be, a legújabbat, a vivo V3-at pedig az X100-as telefonsorozatban használják. Nem csak a chipről van szó, a vivo saját képfeldolgozó algoritmusokat is fejlesztett hozzá.

A BlueImage olyan gyakori fotózási problémákat fog kezelni, mint a tárgy mögötti fényben történő fényképezés, a gyenge fényviszonyok, beleértve a teleobjektív használatát, a csoportképek készítését és még sok mást.

A vállalat meghosszabbítja a Zeiss-szel való partnerségét, és továbbra is közösen fejleszt objektíveket a telefonjaihoz. A vivo-Zeiss együttműködés “új fejezetbe lép” – ígéri Jia Jingdong, a vivo márkaépítésért és marketingért felelős alelnöke.

A vivo X100 Ultra-t a vállalat egyik vezetője úgy jellemezte, mint egy “professzionális fényképezőgépet, amely telefonálni is tud”. A pletykák szerint egy 1/0,98″ Sony Lytia LYT-900 (50MP) és egy 100mm-es (4,3x) periszkópot használ, 200MP-es érzékelővel.

A vivo egy sor kék tematikájú projektet valósít meg. A BlueOS (más néven Blue River OS) például a fejlesztés korai szakaszában van, és egyedi kernellel rendelkezik (azaz nem egy Android-klón), és ott van még a Blue Ocean akkumulátortechnológia is, amelyet az X100-as telefonokban használnak, de ezenkívül még számos megoldást jelölnek így.

(via)

2024.04.23.

Ezeket már olvastad?

+