MojAndroid
(x) hirdetés

Hamarosan érkezik a népszerű Xiaomi Mi Band következő iterációja, a készüléket az Egyesült Arab Emírségek TDRA távközlési és digitális ügynöksége és Indonézia távközlési ügynöksége is tanúsította. A Xiaomi várhatóan kiadja a Band egy normál és egy NFC-t támogató változatát, amely lehetővé teszi, hogy a karperec támogassa a mobilfizetést. Tekintettel arra, hogy a tavalyi Mi Band 8 tavaly áprilisban jelent meg Kínában, jó esély van arra, hogy a Mi Band 9 még ebben a hónapban megjelenik.

A Mi Band 9 várhatóan 1,62 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik majd, amely mérete megegyezik a tavalyi modellével, de fényesebb és nagyobb felbontású képernyővel. Az akkumulátor továbbra is akár két hétig is fogja bírni két töltés között. A GizChina szerint nem világos, hogy a Mi Band 9 kínál-e majd beépített GPS-támogatást. Több tanúsítvány alapján a Mi Band 9 az M2345B1 modellszámot viseli majd.

A Mi Band egyik legjobb tulajdonsága az évek során az alacsony ára volt. Tavaly a Mi Band 8 ára 239 jüan (34 dollárnak megfelelő összeg) volt a normál változatért, és 279 jüan (39 dollárnak megfelelő összeg) az NFC-s modellért Kínában. A Xiaomi dönthet úgy, hogy 2024-ben kicsit megemeli az árat, de ugyanúgy 40 jüan különbségre kell számítani a normál változat és az NFC-s változat ára között.

Tavaly a Xiaomi az Apple után a második legnagyobb hordozható készülékszállító volt világszerte. Az Apple Watch 2023-ban a viselhető eszközök tortájából vezető 19%-os szeletet birtokolt, annak ellenére, hogy a szállítások 14%-kal csökkentek az előző évhez képest. A Xiaomi 11%-os piaci részesedéssel rendelkezett, és 21%-kal nőttek a szállítások éves szinten. Meg kell jegyezni, hogy a Xiaomi után a listán a honfitárs Huawei következett 9%-os részesedéssel és 13%-os növekedéssel a szállítások terén éves szinten.

A Mi Band azon kevés termékek egyike, amelyet a Xiaomi az Egyesült Államokban értékesít, ott tavaly október óta elérhető a Mi Band 8 globális változata.

(via)

2024.04.22.

Ezeket már olvastad?

+