MojAndroid
(x) hirdetés

A Google Maps for Android és Android Auto fontos frissítést kapott, amely különösen az EV-sofőrök számára jelent nagy előnyöket. Az új funkciók jobb navigációt tesznek lehetővé az EV töltőállomásokhoz, és megnyugvást nyújtanak a hosszú utak tervezésénél.

A mesterséges intelligencia segítségével a Google Maps pontosabb utasításokat ad az EV töltőpontok megtalálására. Egy mesterséges intelligencia-algoritmus a felhasználók megjegyzéseit vizsgálja, amelyek tartalmazzák a töltőpont pontos helyét és az oda vezető utat, ez segíthet megtalálni a töltőt például egy többszintes parkolóban. A leírás további információkat is tartalmazhat, például várakozási időt, a támogatott csatlakozótípust stb.

A Maps hamarosan képes lesz arra is, hogy autózás közben javaslatot tegyen a közeledben lévő elektromos töltőállomásokra, attól függően, hogy milyen töltőcsatlakozót használsz és milyen gyors a töltő.

A Google Maps hosszú, több megállót is magában foglaló utakat is meg tud tervezni az út mentén. Az EV-töltőpontokat a jármű akkumulátorának töltöttségi szintje, a töltők gyorsasága és a valós idejű csatlakozók elérhetősége alapján fogja javasolni.

2024.04.19.

Ezeket már olvastad?

+