MojAndroid
(x) hirdetés

Az iPhone 16 sorozat várhatóan 2024 harmadik negyedévében jelenik meg, és pletykákból már most sincs hiány. A legújabb kiszivárgás szerint az Apple új telefonjai egy új objektívvel kapcsolatos kiegészítővel érhetik utol a legjobb androidos kamerás telefonokat.

A yeux1122 koreai blogger a Naver-en azt állította, hogy az Apple egy új kameraobjektív bevonatot tesztel az iPhone 16 Pro sorozathoz. Pontosabban a blogger szerint ez egy ALD (atomic layer deposition) lencsebevonat, és segít csökkenteni a lencse tükröződését.

Állítólag az iPhone 15 Pro sorozat is kínál egy “nanoméretű” bevonatot a lencsevillanások csökkentése érdekében, de az online beszámolók szerint a kamerák továbbra is hajlamosak erre a problémára. Egy fejlettebb lencsebevonat tehát segíthet megszelídíteni ezeket a műtermékeket és javíthatja az általános képminőséget.

Nem az Apple lenne azonban az első okostelefon-márka, amely az ALD lencsebevonatokat alkalmazza, a Xiaomi 2022-ben a 12S Ultra esetében már használta ezt a megoldást. Azóta olyan csúcskategóriás telefonokba is eljutott, mint a Xiaomi 13 Pro, a Xiaomi 13 Ultra, a Xiaomi 14 és a legújabb Xiaomi 14 Ultra. A vállalat ALD-bevonatokat hozott jóval olcsóbb telefonokra is, mint például az ~550 dolláros Redmi Note 12 Pro Plus és a ~300 dolláros Redmi Note 13 Pro 5G. Nem a Xiaomi az egyetlen Android OEM, aki ezt a technológiát használja, hiszen az OPPO felső középkategóriás Reno 10 szériája is rendelkezik ezzel a bevonattal.

Olyan márkák, mint a Sony és a vivo, a ZEISS T* lencse bevonatát kínálják a tükröződés csökkentése érdekében. Ez eléggé észrevehető, ha összehasonlítjuk a Pixel 7 Pro-t a vivo X90 Pro-val. Összességében szebb a Pixel képe, mivel a vivo felvétele mosottabb és túlélesített, de a fényforrások nincsenek beégve a vivo képén, olyannyira, hogy a villanykörték elemei is jól láthatók. A Pixel-kép bal oldalán lévő vörös fakófény szintén eltűnt a vivo felvételén.

A fejlett lencsebevonatok tehát egyértelműen nem újdonságok több androidos gyártó számára. Mindazonáltal reméljük, hogy az Apple valóban átveszi ezt a technológiát, mivel ez egy régóta fennálló problémát oldana meg az iPhone-tulajdonosok számára.

(via)

2024.04.16.

Ezeket már olvastad?

+